GA NAAR DE WESTERGAS MET JE KIDS IN DE HERFSTVAKANTIE 

EN DAARNA ZONDER KIDS!

 

Afgelopen zomer heeft Westergas zichzelf al bewezen als dé Amsterdamse hotspot die voor iedereen wel iets te bieden heeft. Maar ook in de herfst blijft het bij uitstek de plek om kunst en cultuur te snuiven, met of zonder de kids! 

In onder meer Theater De Krakeling, Het Ketelhuis en het Meterhuisje haal je je hart op aan film, theater en exposities en kun je juist van een druilerige herfstdag iets bijzonders maken. Natuurlijk blijft Westergas ook dé plek waar je naast de broodnodige cultuur terecht kan voor een lekkere kop koffie, een smakelijke lunch of een uitgebreid diner. 

VOOR KIDS 

Laat je verbeelding stromen tijdens Het Krakeling Festival – 20 t/m 29 oktober

Jeugdtheater blijft een bijzonder segment, daar het doorgaans zowel de jeugd als volwassenen recht in het hart treft en hun verbeelding laat stromen. In de herfstvakantie (20 tot en met 29 oktober) is Theater De Krakeling het kloppend hart van het Krakelingfestival, dat de meest verrassende en bijzondere jeugdtheatervoorstellingen en -belevingen naar de stad brengt.

 

Expositie Baanbrekers toont blijvende illustratie-actualiteit – t/m 10 december

Tot en met 10 december 2023 is in het Meterhuisje de door Illustratie Ambassade georganiseerde tentoonstelling Baanbrekers te zien. Deze richt zich op het werk van een tiental tijdgenoten van illustrator Fiep Westendorp (illustrator van Jip en Janneke) die hiermee geanticipeerd hebben op maatschappelijke vraagstukken uit hun tijd. Vraagstukken die anno 2023 nog altijd actueel blijken.

 

Schmink & Vermaak in Bar Kantoor – 29 oktober 

De hele maand oktober staan tal van events gepland in Bar Kantoor. Elke zondagmiddag is er relaxte livemuziek. Wie samen met de kinderen op pad wil, kan op zaterdag 28 oktober terecht. Terwijl jij lekker geniet van de kaart, worden zij geschminkt en vermaakt door een programma met onder meer de Flop & Juf Sas show en een workshop Halloween-lampions maken.

 

LEUK VOOR MOMS OM TE DOEN ZONDER KIDS (NA DE HERFSTVAKANTIE!) 

De kids zijn 9 dagen thuis geweest, dus even wat je tijd voor jezelf of met je vrienden is wel zo fijn. Ook dan kun je na de herfstvakantie terecht voor deze leuke activiteiten die niet kidsproof zijn, dus die blijven lekker thuis bij partner of oppas!

Genieten op het Amsterdamse Winterterras – 23 november  t/m 10 december

Ook als het kouder wordt, kan je de warmte vinden op het terras en wel op het grootste winterterras van de stad. Vanaf 23 november kun je drie weken lang genieten van het lekkerste eten en drinken, de gezelligste dansjes en de leukste programmering van Amsterdam in de sfeervol ingerichte Gashouder. www.hetamsterdamsewinterterras.nl

The Art of Drinks brengt drank tot leven – 28 oktober

Een drankje wordt extra speciaal als je het verhaal erachter kent. ‘The Art Of Drinks’ organiseert daarom op 28 oktober hun gelijknamige event in de Gashouder. Hier tonen wijnmakers, bierbrouwers, sterkstokers, chefs en bartenders de bezoekers de mooiste dranken, inspireren zij met spannende recepten en vertellen zij over de achtergronden van de dranken. www.theartofdrinks.nl

Beleef de jaren ’20 tijdens After Supper in de Gashouder – 11 november

Hoewel de 20s waarin we nu leven evenzo roerig zijn, blijven de 20s van de vorige eeuw tot de verbeelding spreken. Op 11 november komen beide werelden samen in de Gashouder bij After Supper, waar met moderne beats als soundtrack de decadente en extravagante tijden van toen tot leven komen. Dresscode à la Babylon, Peaky Blinders, Boardwalk Empire en The Great Gatsby. Dit wordt er eentje waar men in de 20s van de volgende eeuw nog over spreekt.

Jonge kunstenaars in beeld op UNFAIR – 16 t/m 19 november

Wie vinger aan de pols wil houden en aan den lijve wil meemaken welke kunstenaars de komende tijd tot gevestigde namen gaan behoren, mag UNFAIR niet missen. Deze kunstbeurs, voor en door kunstenaars die maximaal tien jaar geleden afgestudeerd zijn, vindt van 16 tot en met 19 november plaats in de Gashouder. Deze beurs openbaart de werken van de topnamen van morgen.

Scoor unieke items op de Sample Sale van Fabienne Chapot – 16 t/m 19 november

Het Amsterdamse modemerk Fabienne Chapot wil met fleurige kleding een boost en zelfvertrouwen geven aan alle vrouwen. Laat met je kleding zien dat ook jij het beste uit jezelf haalt en scoor juist dát unieke item om dit te accentueren op de sample sale in het Transformatorhuis op 16 november.

 

LEES OOK: WESTERGAS TERREIN, ALLE LEUKE DINGEN DAAR VOOR KIDS OP EEN RIJ

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.