WESTERGAS TERREIN, ALLE LEUKE DINGEN DAAR VOOR KIDS OP EEN RIJ

Met het park binnen handbereik is de Westergas met haar historische panden de perfecte plek voor een middag vol avontuur en plezier! Zoals: De CLUB, pannenkoeken feest bij De Bakkerswinkel, Bar | Kantoor, ijsje halen, Petit Pacific of bekijk nieuwste kinderfilms in Het Ketelhuis.

Bij de Bakkerswinkel is het elke woensdag pannenkoekenfeest, all day long. Ook op andere dagen is hier veel lekkers te halen. 

De Pacific wordt omgedoopt tot Petit Pacific en biedt elke woensdag een speciaal menuutje aan; voor de kleine én grote mensen.

IJscuypje heeft een uniek Westergasjes ijsje ontworpen, die wil je proeven!

In ‘The Library Room’ van Bar Kantoor wordt elke woensdagmiddag Bar Kantoor Junior georganiseerd; creatieve workshops voor kids vanaf 5 jaar, onder begeleiding van Tante Lien. Het is ook lekker hangen daar op het terras als het goed weer is. En anders binnen lekker lunchen! Bar Kantoor is het restaurant van het Conscious Hotel, een milieuvriendelijk en hip hotel gevestigd op het terrein. Oprichters en eigenaren Marco Lemmers en Sam Cohen hechten hier veel waarde aan en denken bij al hun keuzes na over het effect op onze planeet.

Mocht je hier nog niet geweest zijn, echt een super aanrader! De interactieve tentoonstelling Destination Cosmos is de hele zomervakantie terug bij Fabrique des Lumières. Reserveer van te voren een tijdslot en plan dat je ervoor of erna lekker kunt lunchen op het Westergasterrein. 

Het Ketelhuis waar elke woensdag de kindjes en ouders direct na school terecht kunnen voor een Westergasjes lunch, waar de kleurtafels klaar staan en waar de nieuwste kinderfilms te zien zijn. In de herfstvakantie is Cinekid in het Westerpark, dan kun je allerlei kinderfilms kijken en er zijn heel veel leuke activiteiten.

Vergeet in de zomer je zwemkleding niet mee te nemen want je kan hier heerlijk afkoelen in het pierebad, aka de spartelvijver

In de winter staat er een grote ijsbaan op het Westergasterrein. 

Het ligt iets verder op het terrein maar zeker de moeite waard om heen te gaan; het Woeste Westen. Het Woeste Westen is een natuurspeeltuin in de noordwesthoek van het Westerpark in Amsterdam en echt een unieke plek! Je kids kunnen er lekker ravotten in de natuur! 

De eerste zondag van de maand is de Sunday Market in het Westerpark. Hier bieden ontwerpers en andere creatievelingen hun producten aan, waaronder veel leuke dingen voor kinderen. 

Hou je van chocolade (eh… wie niet) bezoek dan de Tony’ Store. Dit is de winkel van Tony Chocolony. Chocofans en voorbijgangers kunnen hier meer weten over Tony’s, de chocolade proeven en kopen.

Kinderboerderij Westerpark: hier zijn vele dieren aanwezig, diverse geitenrassen, pony’s maar ook kleine dieren; konijnen, cavia’s en vogels. Naast de dieren is er ook een speeltuin met glijbaan, zandbak, wiptoestellen en schommels. Met zoveel activiteiten is er ook een terras aanwezig om tot rust te komen.

VOOR MEER INFO OVER HET WESTERGAS CHECK: westergas.nl

WOESTE WESTEN AMSTERDAM NATUURSPEELTUIN | CITYMOM.nl
Woeste Westen

Westergasterrein
Bar Kantoor

EXTRA TIP: NIET OP HET WESTERGASTERREIN, MAAR WEL ERNAAST LIGT HET KINDVRIENDELIJKE CAFE RESTAURANT AMSTERDAM. Het heeft een mooi terras aan een plein, met uitgebreid kindermenu, en veel vermaak zoals een tekentafel binnen en een voetbalkooi buiten.


BLOG BY BETTINA @citymom.nl Oprichtster & hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.