BLOG RONNE; VIVA VERLOF!

Beeld blog Ronne juli 2016

Inmiddels ben ik met verlof en dat is, zeker in deze zomermaanden, echt weer een cadeau. Het zou natuurlijk nog feestelijker zijn geweest als het wat vaker ook echt zou voelen als zomer, maar het blijft een luxe om de komst van Dochter Drie nu verder thuis af te mogen wachten.

Deze zwangerschap verloopt ongeveer hetzelfde als de vorige twee en net als toen ben ik rond week 30 veranderd in een schommelende bejaarde met vocht- en mobiliteitsissues. Niks bijzonders of echt vervelends (“want je krijgt er zóveel voor terug…”), maar ik vind het behoorlijk relaxed dat er van mij inmiddels geen zakelijke hoogstandjes meer worden verwacht en ik niet meer met een dienblad vol lunch-cravings door het kantoorrestaurant hoef te schuiven.

Hoewel ik zelf heel eerlijk gezegd mijn blijde verwachting nog wel eens dreigde te vergeten (ze zeggen dat dat normaal is bij de derde…), werd ik er door toeschouwers regelmatig aan herinnerd, al dan (meestal) niet met inachtneming van mijn hormonale incasseringsvermogen. Dat werd dan meestal met “Woow, jij bent echt enorm zwanger he?!” via de aanmoediging “Dat jij nog naar buiten durft joh!”, afgetopt met de klassieker “Weet je zeker dat het er maar één is?!”

Ter compensatie wordt me godzijdank ook nog wel eens verteld dat ik een “prachtig buikje” heb (?) en dat ik er “stralenduitzie (??), waardoor ik me tot op heden nog wel op straat durf te vertonen, maar voorlopig dus lekker niet in office outfit en uitsluitend op standje slakkentempo, want wat geeft het. Business mode off, mama mode on.

Tijdens mijn vorige zwangerschap had ik al ervaren dat je tweede verlof (want met peuter) nogal, laten we zeggen, ánders is dan die heerlijke eerste keer, en ik had me dus deze derde editie ook zeker geen illusies meer gemaakt over uitslapen, lunchdates en eindeloos het wiegje opmaken.

En inmiddels kan ik inderdaad concluderen dat ook dit verlof niets te maken heeft met uitrusten en voorbereiden (drie keer alle kleertjes wassen en de lakentjes strijken? Muhaha!) en zagen mijn eerste weken er eigenlijk gewoon uit zoals mijn andere (drukke) dagen met de meisjes thuis. Met prima box, Maxi Cosi en drie bakken babykleding nog in de schuur zag ik ook geen enkele reden tot onmiddellijke actie en van nesteldrang was geen sprake, want het dagelijkse nest was al dringend genoeg. I’ve got this covered. Moeder vs. Natuur: 1-0.

En sinds kort heeft ook Man zich aangesloten bij onze fulltime peuterparty. Hij werkt bij Spotify, een Zweeds bedrijf dat deels uit overheidsvoorschriften maar voornamelijk uit persoonlijke overtuiging ál haar werknemers een half jaar betaald (!) parental leave (ouderschapsverlof) gunt, wat inhoudt dat we de komende maanden samen thuis onze family kunnen builden. Over cadeaus gesproken…! Wat een uitkomst. Schommelende bejaarden zijn immers niet meer de beste speeltuingangers of spitsuurdraaiers, maar dads on leave des te meer, en de baby zal er straks waarschijnlijk niet beter om doorslapen, maar hoe heerlijk dat Man-Met-Wallen dan de volgende dag ook even geen zakelijke hoogstandjes hoeft te leveren. En tot die tijd geniet ik door zijn aanwezigheid nu dan dus tóch nog van de rust.

En van de nieuwe inbouwkast. En de extra planken in de babykamer. En de opgeruimde schuur. En ik ga denk ik toch nog even die lakentjes strijken…  Niemand ontkomt aan nesteldrang. Of aan een vrouw die het heeft. Moeder vs. Natuur: 1-1. Natuurlijk.

 

BLOG BY RONNE THEUNIS 

De meisjes, de liefde en de stad: my life in a nutshell. Geboren in een dorp maar CITYMOM uit overtuiging. Moeder van Lou (1,5) en Wies (3), zwanger van hun zusje, vrouw van Jim en wonend & werkend in Amsterdam. Gelukkig achter de kinderwagen en achter mijn laptop. Gek op zaterdagochtend, goeie teksten en full circle moments. Twee dochters in nog geen anderhalf jaar (en de derde dus onderweg) en Amsterdam door hun ogen is mooier dan ooit. En we raken niet uitgekeken!

 

Bron foto: www.mothermag.com

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.