VITAMINE D IS BELANGRIJK VOOR JE KIND. DIT IS EEN MAKKELIJK MANIER OM HET TE GEVEN

Komen jouw kids momenteel ook nog amper buiten? Het is zo koud! Twee minuten zit Fitz voorop de fiets naar de crèche en twee minuten terug… Aangezien de zon ook nergens te bekennen is betekent dit dat extra vitamines hard nodig zijn. 

Want wist je dat om gezond te groeien een kind 7x meer vitamine D nodig heeft dan een volwassene? Om extra vitamine D aan Fitz te geven heb ik een hele makkelijke oplossing gevonden. Ik voeg een schepje HiPP Junior Combiotik 4 toe aan zijn snacks! 

Tussen de één en drie jaar groeien kinderen heel hard. Calcium en Vitamine D zijn super belangrijk voor de ontwikkeling van hun sterke botten en tanden. Vandaar ook die 7 keer meer vitamine D (en ook 3 keer meer calcium) die ze nodig hebben dan volwassenen. 

Vitamine D krijgen we vooral binnen via zonlicht. Maar het zijn ‘de donkere dagen voor kerst’ en zonlicht is weinig (zeg maar nergens!) te bekennen. Daarom is het, zeker in de wintermaanden, nodig dit gebrek bij je kleintje aan te vullen. Een easy manier is het calcium en vitamine D niveau op pijl te blijven houden is voeding verrijkt met Vitamine-D. 

Maar waar zit Vitamine D en Calcium in? Ik gebruik voor Fitz HiPP Junior Combiotik 4. Iedere ochtend drinken wij een smoothie en voor de kids roer ik daar een grote schep HiPP Junior Combiotik 4 doorheen. Het is poeder, dus lost makkelijk op. De smoothie smaakt niet anders dan anders hierdoor. 

De pot HiPP Junior Combiotik 4 staat naast de blender dus het is nu echt een gewoonte geworden een schep erdoor te doen. Onze lievelingssmoothie maken we met 1 stengel selderij, een handje spinazie, een halve appel, 1 peer en water. En dus 1 schep poeder erdoor. Even blenden en binnen 1 minuut is deze gezonde Boost Bite klaar! 

In HiPP Junior Combiotik 4 zit niet alleen Vitamine D maar ook jodium – belangrijk voor de schildklierfunctie en cognitieve ontwikkeling. IJzer – voor bloedvorming en mentale ontwikkeling,  Calcium – draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van botten in combinatie met
vitamine D (helpt calcium in botten op te nemen) en daarnaast nog eens vitamine A en C voor een sterk immuunsysteem. Kortom echt een goede vitamine boost die ze nodig hebben in de winter! 

BLOG BY BETTINA NESEKER 

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.