STREAM JIJ AL VOOR JE KIND?

Kan je je nog herinneren dat je vroeger om 5 voor half 6 al klaar zat. In spanning te wachten totdat Sesamstraat begon. Dan kwam de tune en begon Tommy te zingen “Sesamstraat, Sesamstraat. Schuif gezellig aan, laat je speelgoed staan voor Sesamstraaaaaaaaat”. Genieten van alle gekke vrienden in die straat en na een half uur ging de tv weer uit. Daarna ging je weer verder met waar je daarvoor mee bezig was of ging je buiten spelen tot het eten klaar was.

Het fijne van vroeger was (voor ouders dan…) dat na een half uur Sesamstraat het was afgelopen. Daarna was er niks meer voor kinderen dus ging de tv uit. Je kind kon niet zeuren over “nog 5 minuutjes” zoals ik altijd nu hoor.

Er waren geen 5 minuutjes.
Er was alleen dat ene half uurtje.
Verder niks.

Ik kan mij ook niet herinneren dat ik dat erg vond. Ik kon goed spelen. Ik vertelde laatst aan mijn dochter dat ik vroeger per dag een half uurtje Sesamstraat keek, op één bepaald tijdstip, altijd op dezelfde bank, voor dezelfde TV. “Nee mama, dat geloof ik niet. Dat geloof ik écht niet”, was haar reactie.

Natuurlijk heb ik zelf nostalgische gevoelens bij mijn ‘heilige half uurtje’ Sesamstraat maar ik ben echt zo super blij dat we dat niet meer hebben nu ik zelf kinderen heb! Echt Halleluja voor online tv kijken.

Mijn dochter houdt nogal van TV kijken, dat mag van ons 45 minuten per dag. Ze mag zelf weten wanneer. De ene keer is Bobbi heel moe na school en vind ze het fijn direct even 45 minuten te kijken om een beetje bij te komen.

De andere keer komen er vriendjes spelen na school, dan wordt er zeker niet gekeken en kijkt ze als ze weg zijn. Of, dat vind ik het fijnst, kijkt ze als ik met het eten bezig ben. Is het eten klaar, zet ze haar programma op pauze en mag het soms nog even afkijken als we weer klaar zijn met eten.

Bobbi heeft voor haar verjaardag haar eigen tablet gekregen (iets met een paprika eten boven mijn laptop die daarna kapot was…) waarop ze nu TV kijkt. Ik vind het ideaal omdat we de tablet overal mee naartoe kunnen nemen en zij, als er maar wifi is, overal online tv kan kijken. Bobbi moet trouwens wel aan mij eerst toestemming vragen wat ze mag kijken.

TIP GA STREAMEN ZONDER BEPERKINGEN!

Hoewel veel zenders en programma’s online beschikbaar zijn, zitten er grenzen aan. Zo zijn Nederlandse zenders soms niet te bekijken in het buitenland. Ook is het Amerikaanse aanbod van streamingdiensten als Netflix groter dan die in Nederland.

Door je locatie te veranderen met een VPN kun je streams ‘unblocken’ of een groter aanbod films en series ‘unlocken’. Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om een VPN te gebruiken. Wil jij streamen zonder beperkingen zodat je kids al hun favoriete kinderprogramma’s kunnen kijken, dan raad ik je echt een VPN aan om Nederlandse streamingservices te unblocken.

Hoe deed mijn moeder dat vroeger met maar 1 half uurtje ‘rust’ per dag? Dat denk ik echt heel vaak! Maar hoe moeders het vroeger ook deed… Wij doen het nu op deze manier. Netflixend en screamen waar we maar willen.

Vroeger was alles beter? Nee dus!

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.