VERLICHTING IN DE KINDERKAMER, HIER MOET JE AAN DENKEN

Is er een kleintje op komst en ben je al helemaal druk met het inrichten van de babykamer? Of is je kind toe aan een grotere kamer? Dan is dit stiekem het allerleukste klusje dat er bestaat toch! Ook belangrijk om na te denken over de verlichting. Goede verlichting vormt de basis van elke ruimte. Zonder goede verlichting is de kinderkamer dus zeker niet compleet. Het licht moet niet alleen sfeervol zijn, maar ook de veiligheid verhogen.

Maar waar moet je aan denken bij het kopen van nieuwe verlichting voor de kinderkamer? In dit artikel vind je alles wat je moet weten.

Kies voor spotjes

Heb je een prachtige staande lamp gezien? Dan is dat misschien nog een leuk idee voor de babykamer. Maar als je baby een peuter of een kleuter wordt, wil je deze liever uit de ruimte verwijderen. Want hoe goed ze het ook bedoelen, de kans is groot dat de lamp om wordt gegooid. Met alle gevolgen van dien. Kies daarom zeker tijdens die eerste jaren voor een veilige optie. Denk bijvoorbeeld aan een led spot.

Het fijne van spotjes is dat ze geïntegreerd kunnen worden in het plafond of de muur. Hierdoor geniet je van mooie, sfeervolle algemene verlichting en zijn ze ook nog eens ongelooflijk veilig. Tel daar ook nog eens bij op dat LED ontzettend energiezuinig is en lang meegaat en je begrijpt dat dit één van de populairste oplossingen is.

Extra tip: kies bij voorkeur voor dimbare spotjes. Zo heb je overdag altijd goed licht en kan het licht zachter worden gemaakt als je in de avond of de nacht een voeding moet geven of aan het verschonen bent. Wel zo fijn om het slaapritme niet onnodig te verstoren.

4 redenen om voor led inbouwspots te kiezen voor de kinderkamer

Pas op snoeren

Is je kind nog erg jong? Dan is alles even interessant. Ook een baby heeft al snel ontdekt hoe zijn handjes werken en dan is niets meer veilig. Pas dus heel erg op met snoeren. Probeer te voorkomen dat er snoeren bij de commode, het bed of in een speelhoekje aanwezig te zijn. Anders is de kans groot dat er toch aan getrokken wordt. Met alle gevolgen van dien.

kinderkamers

 

Ook goed om direct de stopcontacten eens nader te bekijken. Zodra je kind mobieler is en zeker tot de leeftijd van ongeveer zes jaar, wordt het aanbevolen om beschermers te plaatsen.

Veel indirect licht

Bij een jong kind wil je zo veel mogelijk indirect licht gebruiken. Het grote licht wil je vermijden als je hem in slaap probeert te krijgen. Kies daarom voor lampen met zacht licht. Algemeen licht kan beter bewaard blijven voor overdag. Dat betekent niet dat je dan wel een zeer felle lamp hoeft te gebruiken. Probeer in plaats daarvan zoveel mogelijk natuurlijk daglicht naar binnen te halen. Goede raambekleding doet wonderen. 

VERLICHTING IN DE KINDERKAMER

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.