VEILIG ONLINE; BESCHERM JOUW GEZINSPRIVACY MET DEZE SLIMME TOOL

VEILIG ONLINE; BESCHERM JOUW GEZINSPRIVACY MET DEZE SLIMME TOOL

Het beschermen van de privacy van je gezin online, bijvoorbeeld met een Surfshark VPN, is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Dit omdat we leven in een tijdperk waarin digitale veiligheid steeds belangrijker is. Met het online gebruik door kinderen, is het belangrijk om maatregelen te nemen. Dit hoeft eigenlijk helemaal niet zo lastig te zijn. Want gelukkig zijn er slimme tools beschikbaar. En dat zorgt er weer voor dat je de nodige gemoedsrust hebt. 

Zorg ervoor dat je een tijdslimiet voor de kinderen instelt

Het instellen van een tijdslimiet is een erg goed voorbeeld van het waarborgen van de privacy online. Deze tool stelt je als ouder in staat om tijdslimieten in te stellen. En op deze manier kunnen verschillende apparaten en apps beperkt worden gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de kinderen slechts een bepaalde hoeveelheid tijd per dag mogen besteden aan internetgebruik. Of specifieke apps kunnen beperkt worden gebruikt. En hierdoor wordt overmatig gebruik beperkt en de online veiligheid wordt vergroot.

Wist je dat je de activiteiten van je kinderen kunt monitoren?

Ook handig om te weten, als ouder kun je de online activiteiten van de kinderen in de gaten houden. En op deze manier kun je ook meteen een overzicht krijgen van welke websites ze bezoeken. Maar je kunt ook controleren welke apps ze gebruiken en hoeveel tijd ze online doorbrengen. Kies je voor deze erg handige optie? Dat stelt het jou als vader of moeder in staat om potentiële risico’s te identificeren. Enkele bekende daarvan zijn:

  • Interacties op sociale media
  • Online predators 
  • Cyberpesten

En indien nodig kun je dan weer passende maatregelen nemen. Wel zo fijn om te weten, toch?

Online op het internet op afstand? Maak gebruik van geolocatie-tracking

Het kan zomaar zo zijn dat je dochter of zoon regelmatig buiten de deur is met vriendinnetjes of vriendjes. In dat geval is het ook wel zo fijn om te weten waar je kindje is. Sommige ouderlijk controle- en monitoringssystemen bieden geolocatie-tracking. Wat je daar zoal van kunt verwachten? Als ouder kun je dan de locatie van hun kinderen in realtime volgen. Zo weet je precies wanneer en waar ze zich buitenshuis bevinden.

Stel waarschuwingen en meldingen online in

Ten slotte heb je ook nog eens de mogelijkheid om waarschuwingen en meldingen te ontvangen. Deze tools kunnen je als ouder waarschuwen voor potentieel risicovol gedrag of activiteiten van de kinderen. Je kunt daarbij denken aan het bezoeken van verboden websites, het ontvangen van ongepaste berichten of het delen van persoonlijke informatie online. In dat geval kun je erg snel ingrijpen en met je kinderen praten over veilig internetgebruik.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.