4X TIPS OM BLIJVENDE SCHADE AAN HET GEHOOR (OOK VAN KIDS) TE VOORKOMEN

4 tips om blijvende schade aan je gehoor te voorkomen

Het is belangrijk om te weten dat blijvende schade aan je gehoor niet alleen kan worden veroorzaakt door harde geluiden, maar ook door langdurige blootstelling aan minder harde geluiden. Het verlies van gehoor voorkomen is om meerdere redenen heel belangrijk. Een slecht gehoor zorgt er namelijk voor dat het lastiger wordt om deel te nemen aan alledaagse activiteiten, zoals het kijken naar de televisie, maar ook het voeren van gesprekken. Mensen met gehoorschade voelen zich hier vaak heel eenzaam door.

Het is dus van groot belang om blijvende schade aan het gehoor te voorkomen. Op deze manier kunnen verdere problemen door gehoorschade voorkomen worden. De volgende tips kunnen helpen bij het voorkomen van blijvende schade aan het gehoor. Al deze tips gelden uiteraard ook voor kinderen! 

Vermijd harde geluiden

Het is van groot belang om blootstelling aan harde geluiden zoveel mogelijk te voorkomen. Dit betekent uiteraard niet dat het niet meer mogelijk is om concerten of andere live-evenementen te bezoeken. Echter betekent het wel dat het voortaan van groot belang is om gehoorbescherming te gebruiken bij dit soort evenementen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om oordoppen te dragen.

Concerten, live-evenementen en andere feesten zijn logischerwijs niet de enige plekken met harde geluiden. Er zijn ook veel banen waarbij werknemers constant blootgesteld worden aan harde geluiden. Het is ook heel belangrijk om gehoorbescherming te dragen. Op deze manier kan gehoorschade voorkomen of beperkt worden, wat de levenskwaliteit verbeterd.

Verminder het volume van muziek

Er zijn heel veel mensen en kinderen die ervan houden om te luisteren naar muziek. Dit is op zichzelf geen probleem. Echter luisteren veel mensen constant naar muziek met een te hoog volume. Dit kan voor meer gehoorschade zorgen dan dat sommige mensen denken. Juist door op lange termijn naar een te hard volume te luisteren, kan dit voor veel grote problemen zorgen met het gehoor. Het is daarom van groot belang om te wennen aan het luisteren naar muziek op een lager volume. Op deze manier kan gehoorschade voorkomen worden. Bovendien is het nog steeds mogelijk om te genieten van de muziek wanneer je naar een lager volume luistert.

Laat je oren regelmatig controleren

Het is een goed idee om je oren en de oren van je kids regelmatig te laten controleren door een goede hoorspecialist. Zij kunnen je gehoor testen en je adviseren over hoe je het beste om kunt gaan met harde geluiden. Dit kun je bijvoorbeeld hier doen. Ook kunnen zij ervoor zorgen dat je vroegtijdig hulp krijgt bij problemen met het gehoor. Hierdoor zal de gehoorschade beperkt kunnen worden, waardoor je hier minder last van zult hebben.

Het belang van het gehoor beschermen

Het is belangrijk om op te merken dat blijvende schade aan je gehoor niet altijd meteen zichtbaar is. Het kan zich geleidelijk ontwikkelen en pas op latere leeftijd zichtbaar worden. Door deze tips op te volgen, kun je echter zo veel mogelijk voorkomen dat je te maken krijgt met blijvende schade aan je gehoor. Door op jonge leeftijd al goed voor je gehoor te zorgen, kun je hier op late leeftijd van blijven genieten. Probeer dus ten alle tijden voorzichtig met je gehoor om te gaan.

 

1 Reactie

  1. Anne van Veen

    Geweldig artikel over het voorkomen van blijvende hoor schade! Ik ben het helemaal eens met je opvatting over het belang van het naleven van de richtlijnen bij evenementen. Wij, als evenementenbureau, vinden het dan ook belangrijk dat bezoekers bewust zijn van het feit dat muziek met hoog volume (mogelijk) schade kan richten aan het gehoor. Het is belangrijk om te zorgen dat zowel artiesten als het publiek beschermd zijn tegen schade aan het gehoor, bijvoorbeeld door oordopjes of gehoorbescherming te dragen indien dit wenselijk is.

    Met vriendelijke groet,
    Anne

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.