GROEN MOET JE DOEN? WEL OF GEEN PLANTEN IN DE KINDERKAMER?

 

Planten in huis zijn altijd goed. Ik vind het fijn dat er planten in mijn woonkamer staan, maar is het ook een idee voor de kinderkamer? En zo ja wat zijn de voordelen van planten en welke planten kan je daar dan neerzetten? Zijn er ook alternatieven? Lees mee voor alle tips voor wel / niet een plant op de kinderkamer. 

Planten die op de kinderkamer staan zijn gezellig en zijn natuurlijk heel decoratief. Daarmee zorgen ze ook voor een fijne sfeer. Maar wat zijn de voordelen van planten op de kamer?

• Planten zuiveren de lucht

• Ook helpen ze bij problemen met de luchtwegen

• Planten helpen tegen hoofdpijn en verminderen droge ogen

Er zijn een aantal planten die werken zuiverend en verhogen in de ruimte de vochtigheidsgraad. Iedereen kan deze natuurlijke luchtverfrissers in huis goed gebruiken, dus een plant kan ook zeker  op de kinderkamer.

Let natuurlijk wel goed op dat je geen giftige planten hebt of planten waar je kind overgevoelig voor is. Kies een veilige plek voor de plant, buiten het bereik van je kindje. Zet ze bovenop een kast of neem een hangplant (maar hang die dan niet boven het ledikant/bed). Koop makkelijk te onderhouden planten die niet veel verzorging nodig hebben. Controleer regelmatig of er geen beestjes of schimmels in de plant of de potgrond groeien.

Mocht je er over nadenken planten te gaan kopen dan heb ik hier een overzicht met een aantal  luchtzuiverende planten die heel erg geschikt zijn voor in de kinderslaapkamer;

• Krulvaren

• Klimop

• Bananenplant

• Aloë vera

• Goudpalm

• Sansevieria

• Lepelplant

• Graslelie

• Pannenkoekplant

ALTERNATIEF VOOR IN DE KINDERKAMER: EEN KUNSTPLANT

Vind je een echte plant toch niet veilig, of heb je nog kleintjes die met hun vingers alle aarde uit de pot gaan halen, dan kan gaan voor een nep exemplaar, een kunstplant dus.

Er zijn namelijk heel veel kwalitatief goede kunstplanten die helemaal niet van echt te onderscheiden zijn. Ze zuiveren misschien niet de lucht in de kamer, maar je krijgt er wel een  leuke sfeer van op de kinderkamer! Als je om decoratieve doeleinden een plant wil, dan is dit dus een super goed idee. Echte  planten hebben vaak veel zonlicht nodig, en op een kinder- en helemaal babykamer, heb je dat  vaak niet. Een kunstplant is dan ideaal, die heeft geen verzorging nodig!

De voordelen van een kunstplant zijn;

Kunstplanten gaan niet dood.

Kunstplanten hebben (bijna) geen onderhoud nodig.

Kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden.

Kunstplanten zijn hypoallergeen.

Kunstplanten zijn niet duur!

Het enige wat je hoeft te doen is af en toe even afstoffen en je plant is weer als nieuw! Al met al hebben kunstplanten dus behoorlijk wat voordelen ten opzichte van kamerplanten. Helemaal met kleine kinderen in huis.

Mijn aanraden; ga voor op de kinderkamer voor een kunstplant en in de woonkamer voor een echte plant!

 

Maganda

Maganda

dab46ee8bb813c60175f924fbdd66303

VT Wonen

VT Wonen

Decor Envy

Decor Envy

NordiCdesign

Nordicdesign

My Attic

My Attic

www.roseandivyjournal.com:blog:2016:8:30:inspiring-interiors-a-case-for-blues

 

 

1 Reactie

  1. Ilse

    Vraag: waar komen die chill bankjes vandaan?

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.