STUDEREN ALS MOEDER; HOE PAK JE DAT AAN?

Steeds meer MOMS halen de studieboeken weer uit de kast. Misschien ga je verder met waar je ooit gebleven was voordat de kids er waren. Kiezen voor een andere studie of uitdaging kan natuurlijk ook. CITYMOM zelf doet dat momenteel ook! Als je wilt studeren als moeder, hoe pak je dat dan aan? 

Dagenlang blokken in een klaslokaal is gewoonweg geen optie. Daarvoor ben je thuis té onmisbaar. Wil je het moederschap combineren met een leuke opleiding zonder dat je in tijdnood komt? Gelukkig is dat tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk als je dacht. 

Het moederschap combineren met een studie?

Ja zeker! Jonge moeders kunnen namelijk prima multitasken. We bereiden het eten terwijl we de kinderen vermaken met een spelletje domino en werken ondertussen ook de strijkwas weg. Studeren als moeder is dus geen enkel probleem. Zeker niet als je dit op de juiste manier aanpakt. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een opleiding van het NCOI

Een leuke opleiding volgen in deeltijd of via een virtual classroom

Waar we vroeger met een zware rugtas van lokaal naar lokaal sjouwde, kunnen we nu leren waar en wanneer we dat willen. Bijvoorbeeld met deeltijdopleidingen die je op verschillende manieren kunt volgen. Klassikaal studeren is voor moeders niet altijd even handig. Gelukkig kun je de lessen ook prima volgen via een virtual classroom. Bijvoorbeeld in de avonduren of wanneer de kindjes tussen de middag een dutje doen. Heerlijk, even tijd voor jezelf!

Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een laptop en een internetverbinding. Je bent dus geen tijd kwijt aan reizen van of naar school en college. Daarnaast heb je de keuze uit tal van leuke opleidingen die je middels e-learning kunt volgen. Bijvoorbeeld op het gebied van Zorg, onderwijs, Gedrag en Maatschappij of Taal en Cultuur. 

En komt het eventjes niet uit? Door op deze manier te studeren kun je jouw leertijd als moeder heel flexibel indelen. Als je nog niet precies weet welke opleiding het beste bij je past of wat je kunt verwachten, kijk dan ook eens naar de klantreviews van NCOI.

Deel je tijd zo efficiënt mogelijk in als je wilt studeren als moeder

Als je wilt studeren als moeder, dan is het efficiënt indelen van je tijd een must. Gelukkig ben je hier als supermom heel goed in. Jouw hele dag bestaat namelijk uit strakke schema’s. Ook het volgen van een opleiding valt te plannen. Zeker als je kiest voor virtueel leren of het volgen van lessen in een virtueel klaslokaal. Overdag, in de avonduren en in het weekend. 

Zo kun je even snel wat informatie tot je nemen als jouw kindjes op het kinderdagverblijf zijn, bij de oppas verblijven of s’ avonds op bed liggen. Zo kun je ook als moeder de studie volgen die je leuk vindt. Deeltijdopleidingen zijn daarnaast lekker praktijkgericht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over saaie stof die niet of nauwelijks te onthouden is. 

Zo kun jij je ook lekker blijven ontwikkelen. Zonder dat je daarvoor een extra oppas hoeft in te schakelen of een aantal dagen per week van huis bent. De zorg voor jouw kindjes kan dus gewoon doorgaan. Ook wanneer je als moeder wilt gaan studeren.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.