KOKEN MET KLIEKJES; 5 MAKKELIJKE RECEPTEN KIDS WILL LOVE

Koken met kliekjes: hoe doe je dat?

Heb jij regelmatig allerlei kliekjes in de ijskast? Weet je niet wat je met die overgebleven groenten aan moet? En puilt je voorraadkast ook uit? Het is natuurlijk zonde om met al die restjes niks te doen en ze uiteindelijk weg te moeten gooien. Met deze 5 lekkere recepten hoeft koken met kliekjes nooit meer saai te zijn! Je kinderen zullen hier ook van smullen.

koken met kliekjes

KLIEKJESRECEPT 1; ENCHILLADA MET WORTEL EN KIP

Enchilada’s zijn tortilla’s gevuld met groenten, vlees en kruiden. Je kunt wraps vullen met groenten naar keuze die je nog in huis hebt. De lekkerste manier om je kliekjes op te maken! De gesmolten kaas over de tortilla’s maakt het gerecht helemaal af.

Ingrediënten Voor 4 personen

200 g wortelen, 200 g knolselderij, 250 g kip, 200 g mais, 1 el plantaardige olie, 1 blik tomatenblokjes, 100 g geraspte kaas, 50 g pompoenpitten
1 verpakking Santa Maria Tortilla Corn & wheat Medium (8 pack)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 ̊C.
  2. Schil en rasp de wortels en de knolselderij.
  3. Snijd de kip in kleine blokjes.
  4. Meng de tomatenblokjes met de Enchilada Seasoning mix in een kom.
  5. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe er de olie en de kipstukjes in.
  6. Laat de kip mooi bruin bakken en voeg dan de wortel en knolselderij toe. Zet het vuur lager.
  7. Voeg de mais en de helft van het tomatenkruidenmengsel toe.
  8. Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn geworden en de kip mooi gaar is. Laat even afkoelen.
  9. Verdeel de vulling over de wraps en rol ze op.
  10. Leg de opgerolde wraps in een ovenschaal. Bedek met de rest van het tomatenkruidenmengsel en bestrooi met de kaas en pompoenpitten.
  11. Bak de enchilada’s 5-8 minuten in de oven tot ze mooi gekleurd zijn.
  12. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de avocado’s in kleine blokjes. Meng met de gemengde sla.
  13. Serveer de enchilada’s met de salade.

KLIEKJESRECEPT 2; AVOCADOSOEP

Met dit recept tover je een volle en romige soep op tafel, met avocado in de hoofdrol.

Ingrediënten Voor 4 personen

1⁄2 ui, 1⁄2 knoflookteen, 1 el olijfolie, 2 el groentebouillon, 100 ml crème fraîche, 5 avocado’s, 2 ml limoensap, zout en peper, 1 maiskolf, 1 el bieslook, 1 bosje koriander

Bereidingswijze

  1. Bak de ui, de knoflook in de olie in een grote pan, maar laat deze niet bruin worden. Voeg water, groentebouillon en room toe. Breng tot het kookpunt.
  2. Snijd de avocado’s in tweeën, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees van de schil. Snijd in kleine stukken. Voeg de avocado’s toe aan de soep en mix glad met een handmixer of in een keukenmachine. Voeg het sap van de limoen toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Garneer de soep met de zoete maïs, de avocado, bieslook, koriander, wat olijfolie.

KLIEKJESRECEPT 3: TACO’S

Ben je op zoek naar een lekker gerecht dat je snel op tafel kunt zetten? Dan zijn deze kruidige taco’s ideaal. Met de vulling van de taco’s kan oneindig gevarieerd worden, dus ga voor groenten die je nog in de koelkast hebt liggen en wees creatief!

Ingrediënten Voor 4 personen

250 g gehakt, 1 courgette, 200 g mais, 1 el plantaardige olie, 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix, 1⁄2 dl water, Taco Shells, 200 g kerstomaten, sla, zure room, 2 avocado’s, 1 pot Taco Sauce

Bereidingswijze

  1. Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe de olie en het gehakt in de pan. Bak goed gaar, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  2. Snijd de courgette in blokjes en voeg dit samen met de mais toe, bak nog eens 5-10 minuten.
  3. Voeg de Taco Seasoning Mix en 1⁄2 dl water toe.
  4. Snijd de kerstomaten in tweeën en snijd de avocado’s in plakjes.
  5. Vul de mini tortilla’s of taco’s met het gehakt en de groenten en serveer met zure room en tacosaus.

KLIEKJES LUNCHRECEPT 4: MIGAS

Een hartig gerecht met romige roereieren, kaas, jalapeño en avocado dat je volop energie geeft om je dag te starten. Tover je dit gerecht liever om tot een voedzaam lunchgerecht? Voeg er wat groenten of peulvruchten aan toe die je nog in je keukenkastje of koelkast hebt liggen. Dit tezamen met salsa en tortillachips maakt het feest compleet!

Ingrediënten Voor 4 personen

(Oud) brood, 1 el olijfolie, 8 eieren, 100 g geraspte kaas, 1 tl zout , 1 pot Salsa, 1⁄2 ui, 1 avocado , 1 bosje koriander

Bereidingswijze

  1. Bak de ui en de broodstukken in olijfolie op middelhoog vuur.
  2. Klop de eieren en voeg de geraspte kaas en het zout toe.
  3. Giet het eiermengsel in een pan en laat ongeveer 30 seconden bakken. Roer hierna af en toe zacht in de pan met een houten lepel, totdat de eieren voldoende gebakken maar nog lekker smeuïg zijn.
  4. Bedek met salsa, avocado en koriander.

KLIEKJESRECEPT 5: TORTILLA

Wist je dat paddenstoelen ook heel goed werken op een tortilla? Maak de vulling extra spannend met kruiden, rode kool, chipotle en kaas. Blijft er wat over? Doe het in een bakje in de koelkast en gebruik het de volgende dag als toevoeging op een maaltijd. Eet smakelijk!

Ingrediënten Voor 4 personen

Gemengde paddenstoelen, 500 g gemengde paddenstoelen, 2 el olie, 1 zakje Taco Seasoning Mix, Chipotle kool, 200 g rode kool, 2 el olijfolie, sap van 1 limoen, 1 tl zout, 1 el chipotle saus 1 verpakking Tortillas, 100 g saladekaas, 1⁄2 bosje koriander

Bereidingswijze

  1. Bak de paddenstoelen in olie tot ze zacht zijn, maar zonder ze daarbij te laten bruinen.
  2. Voeg de Seasoning Mix toe terwijl je goed blijft roeren, laat nog een minuut bakken.
  3. Snijd de rode kool in stukken en meng met olijfolie, chipotle saus, limoensap en zout.
  4. Gril of verwarm de tortilla’s in de magnetron.
  5. Leg de chipotle, kool en paddenstoelen op de tortilla. Maak af met wat kaas en koriander.

LEES OOK: ZO BAK JE DE PERFECTE PANNENKOEK

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.