NAAR ZUID LIMBURG MET JE KINDEREN; HIER MOET JE HEEN! 

Phoe Belle Zuid Limburg

De zomers zijn er net iets warmer, het tempo ligt er een tikje lager, het landschap is er glooiend, de begroeting klinkt zacht en het lekkers van eigen bodem smaakt er voortreffelijk. Dit is Limburg en, zoals de Limburgers het zelf zeggen; hier is het leven goed!

De nieuwste regiogids: time to momo Limburg is uit! Wat zo leuk is aan deze gids is dat het de diversiteit van Limburg beschrijft. Voor iedereen is er wel wat te zien en te doen in Limburg. Zo ook voor de moeders met kinderen. Local, Sanne Tummers, die de gids heeft geschreven kan erg enthousiast vertellen over ‘haar’ Limburg weet ik uit ervaring! Ik mocht erop persreis en vertel je over de plekken waar ik o.a. ben geweest! 

Dus stop met haasten en geniet van het goede leven in Zuid Limburg met onze to-go-tips!

Sightseeing met murals in Heerlen 

Heerlen is nog onontdekt maar deste leuker een keer een plek te ontdekken waar je nog niet bent geweest! Je bezoek aan Heerlen begint bij de Visit Zuid-Limburg Experience, tegenover het station! Wandel daarna rond in het Maankwartier waar rondom prachtige murals te zien zijn. Heerlen heeft als bijnaam namelijk de Mural Hoofdstad van Nederland want het barst er van de streetart! 

Spoorplein 40, Heerlen 

Heerlen Zuid Limburg

Logeren in Auberge de Rousch

Het unieke hotel Auberge de Rousch is gelegen in de groene zone van Heerlen, vandaar ook een groen hotel met alle voorzieningen om klaar te zijn voor de toekomst.

Kloosterkensweg 17, Heerlen

Delicatessen uit Eys 

Eys wordt ook wel het Toscane van Nederland genoemd en niet voor niks! Het glooiende landschap is er prachtig! Op de Wyser Plantage staat een rij Italiaanse populieren, onderdeel van het Cultureel Erfgoed van Gulpen-Wittem, en hier krijg je nog meer dat Toscaanse gevoel!

Stop vooral bij Eyserhalte. Een delicatessenzaak vol met al het heerlijks uit Limburg zoals truffelmayo, Limburgse wijn, stroop of typisch Limburgs zuurvlees. In de winter kan je er binnen lunchen, is het warmer dan zit je er buiten en kijk je uit over.. dat mooie Toscaanse eh Limburgse landschap! 

Wittemerweg 2, Eys

Eys

Pannenkoeken with a view bij Gerardushoeve

Ook bij de Gerardushoeve heb je een prachtig uitzicht, niet voor niets is dit terras al een paar keer tot mooiste terras van Limburg uitgeroepen. Je kan hier pannenkoeken eten, dus perfect voor met kids!

Julianastraat 23, Epen

Lunchen bij Gulpener Brouwlokaal 

Dompel je onder in de Gulpener bier- en brouwgeschiedenis. Zie hoe zij al bijna 200 jaar op ambachtelijke wijze hun bieren brouwen. Bezoek de microbrouwerij als je wilt en luister naar het bijzondere verhaal van deze locale brouwerij. 

Nog leuker, ga geniet van hun speciaalbieren en lokale gerechten in het eetcafé of in de biergarten. Je vindt het allemaal in het huis van De Vrije Brouwer, het BrouwLokaal.

Rijksweg 19a, Gulpen 

Gulpener Bierbrouwerij

Snuffelen bij Poeh Belle

Als je toch bij het Gulpener Brouwlokaal bent, neem dan meteen een kijkje in het super leuke vintage interieurwinkel die er tegen over zit! Heerlijke shop vol snuisterijen waar je waarschijnlijk niet met lege handen weg gaat. 

Rijksweg 24, Gulpen

Bezoek Klooster Wittem 

De kloosterkerk, kapellen en ontmoetingsruimte Scala van Klooster Wittem zijn 7 dagen in de week geopend van 8.00 uur tot 18.15 uur. Je kunt hier terecht voor een moment van stilte of bezinning. Ook is er gelegenheid een kaarsje op te steken bij de H. Gerardus Majella of OLV van Altijddurende Bijstand. 

Voor kinderen die langskomen in het klooster staat er een kindertafel. Daar staan een paar boekjes om te lezen, kinderbijbels en andere boekjes over God en Jezus. Er liggen ook altijd kleurplaten en soms is er een knutseltje. Er liggen ook gebedjes. Als je een gebedje mooi vindt, mag je het mee naar huis nemen. Ook kleurplaten kun je mee naar huis nemen trouwens.

Wittemer Allee 32, Wittem 

 Klooster Wittem

Heerlijk diner bij Landgoed Heerdeberg 

Hier koken en leven ze op het ritme van de seizoenen. Dat wat het landgoed Heerdeberg biedt, vind je vers op je bord terug. De groenten en kruiden zijn biologisch en telen ze zelf en de dieren scharrelen vrij rond op het landgoed. Boer, slager en kok ineen! En dat proef je! Man, man, man wat heb ik hier heerlijk gegeten. 

Binnen is het mooi, maar het landgoed is ook uniek gelegen tussen de rotsen in met een prachtige tuin! Een unieke plek om zeker niet over te slaan als je in Zuid-Limburg bent! 

Pater Kustersweg 20 – Cadier en Keer

Landgoed Heerdeberg Zuid Limburg

Wijndomein St. Martinus in Vaals 

vlakbij het drielandenpunt van Vaals liggen de natuurlijk duurzaam geteelde wijngaarden van Wijndomein St. Martinus, de oudste rode wijngaard van Nederland. Mede dankzij de unieke en milieuvriendelijke werkwijze zorgt oenoloog Stan Beurskens en zijn team voor verbluffende goede wijnen. Bijna alle wijnen van Wijngaard St. Martinus zijn door de jaren heen bekroond met nationale en internationale prijzen en hoe leuk is het om een keer een wijn van Nederlandse bodem te drinken!

Rott 21, Vijlen

De Reusch 

In de unieke watertoren en monument De Reusch kan je o.a. eten. Hier wordt alleen gewerkt met producten die afkomstig zijn van producenten en boeren ‘op kijkafstand’ (vanuit de watertoren De Reusch) en hier wordt ook naar ‘zero waste’ gestreefd.

De Bockhofweg 1, Schimmert 

Slapen in het mooie Mechelen 

Bij Hoeve Hurpesch kan je slapen in bakhuisjes voor vier personen. Op het terrein in het Limburgse Heuvelland van het mooie dorp Mechelen vind je een sauna, pizzaoven en speelweide! 

Hupescherweg 4, Mechelen 

Magisch Maastricht!

Uiteraard moet je Maastricht niet overslaan als je in Zuid-Limburg bent!
Over Maastricht schreven we  aparte blogs. Lees daarom ook:

MAASTRICHT MET KINDEREN; ALLE EET & SLAAP TIPS

BELEEF EEN MAGISCHE WINTER IN MAASTRICHT!

12 x LEUK OM TE DOEN MET KIDS IN MAASTRICHT

Maastricht

 

OVER DE GIDS LIMBURG VAN TIME-TO-MOMO; 

Vlaai, vakwerk en vergezichten, het komt allemaal voorbij in de Limburg gids van Time To Momo. Maar Limburg heeft nog zoveel meer! Culturele hotspots, toffe musea, het prachtige Maastricht, de wat rauwere upcoming steden als Heerlen en Venlo tot historische en idyllische dorpen als Thorn en Eijsden.

*             De 37 trips, samengesteld door onze local, brengen je op de leukste, lekkerste en levendigste plekken in het prachtige Zuiden;

*             Deze gids heeft voor elk wat wils. Van gezinnen met jonge kinderen tot vriendengroepen die op zoek zijn naar actie;

*             Voor een dagje over de grens. Bezoek de steden Luik, Hasselt en Aken;

*             Inclusief slaapadressen en themalijstjes.

Time To Momo Limburg

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.