GLAMING HUTTOPIA NU OOK IN NEDERLAND

Aan de rand van Valkenburg en op steenworp afstand van Maastricht, is eind vorige maand CityKamp geopend. CityKamp (powered by Huttopia) staat voor stadscampings in het groen, en deze omschrijving gaat helemaal op voor de nieuwe bestemming in Zuid-Limburg. 

De camping in prachtig, bosrijk gebied is een ideale uitvalsbasis voor iedereen die de stad wil ontdekken, maar graag slaapt in de frisse lucht. 

Met een nieuwe receptie, een gezellig centre de vie, nieuw aangelegd zwembad, speeltuin en nieuw sanitair is deze nieuwe camping in Limburg klaar voor een mooi zomerseizoen. De locatie is het hele jaar geopend voor gasten.

Citykamp Valkenburg 

Gelegen in het zuiden van Limburg, op nog geen 2 km van Valkenburg en 15 km van Maastricht, heet Camping Valkenburg – Maastricht (De Bron) haar gasten vanaf heden van harte welkom. 

De camping heeft onder andere 15 trappeurs (met badkamer), 15 canadienne tenten (zonder badkamer), 10 pipowagens, 11 chalets ‘Victoria’ (met één slaapkamer) en meer dan 30 chalets ‘Evasion’ (voor vijf personen met twee slaapkamers) in de verhuur. 

Stuk voor stuk mooie, eigentijdse accommodaties van alle gemakken voorzien en in het hart van de natuur! Daarnaast zijn er meer dan 300 verschillende staanplaatsen voor een verblijf met eigen accommodatie. De perfecte bestemming voor een vakantie in het groen.

Het concept Citykamp 

Citykamp is een netwerk van campings om te verblijven in het hart van steden en is onderdeel van de Huttopia Group. Er zijn op dit moment zes citykamps in Frankrijk en Nederland. Ze zijn te vinden nabij Parijs, Lyon, Straatsburg, Colmar, Angers en de meest recente nabij Maastricht. Kenmerkend aan de campings van Citykamps is hun unieke ligging nabij een stad maar met de rust van een natuurverblijf en het comfort van thuis. 

Citykamp is een onderdeel van de Huttopia Groep en opent hiermee de tweede locatie in Nederland, naast de recent geopende Huttopia camping De Roos in het Drentse Beerze.

Camping Huttopia de Roos

Camping Huttopia de Roos, sluit ook helemaal aan op de uitgangspunten van Huttopia: natuur, rust, ruimte en de kunst van het kamperen. Dit is de eerste Huttopia camping buiten Frankrijk in Europa.

De eerste aanblik van het campingterrein bij binnenkomst is fenomenaal. Met 27 ha is Camping Huttopia De Roos uitzonderlijk ruim van opzet en ligt in een prachtig decor van bosduinen, karakteristieke bomen en water. Het is een oase van rust en natuur.

Glamping á la Huttopia

De kunst van kamperen betekent niet afzien op dun slaapmatje. Huttopia zoekt de balans tussen comfort en authenticiteit. Naast de losse standplaatsen voor gasten met een eigen tent, caravan of camper, plaatst Huttopia een groot aantal eigen accommodaties voor comfortabel kamperen. 

Deze zomer al, kunnen gasten verblijven in de ‘Trappeur’, dit zijn stoere Canvas & Hout tenten met een ruim eigen terras, twee slaapcabines met goede bedden voor 5 personen, een badkamer, keukenunit en een leefgedeelte. 

Alle tenten worden ruimtelijk geplaatst, zodat er volop privacy is en iedere gast optimaal geniet van het natuurlijke landschap. Geen hutje-mutje of strakke laantjes. 

Een andere keuze is de Classic Wood tent, een ruime lodgetent met een slaapgedeelte voorzien van 2 kamers met comfortabele bedden, een ingerichte keukenhoek en een ruim, houten terras.

Om de camping aan te passen aan de actuele Huttopia-standaards zijn ook de receptie, de winkel en sanitair vernieuwd. Het hart van de camping vormt het nieuwe ‘Centre de Vie’ met onder meer een food-truck, een gezellig café en een heerlijk terras aan het water. Nieuw zijn ook de kleine modulaire sanitair units voor maximaal 6-8 personen.

Imposante natuur

De camping grenst aan de Overijsselse Vecht, dit levert prachtige uitzichten op over het water en de groene bosrand aan de overzijde. Een doodlopende rivierarm eindigt midden in de camping en is een eldorado voor allerlei wateractiviteiten. Zwemmen, kajakken, roeien, wat je maar wilt en voor de liefhebbers zelfs een klein strandje.

Camping Huttopia Lac d’Aiguebelette ©Manu Reyboz

Veel Nederlandse gasten

Huttopia is voor veel Nederlandse vakantiegangers geen onbekende naam, ieder jaar verwelkomen de bestaande 42 Huttopia locaties in Frankrijk veel Nederlanders. Vorig jaar steeg dit aantal met 30% en uit het grote percentage ‘repeaters’ blijkt dat het Huttopiaconcept en natuurcampings veel mensen aanspreekt. ‘Wij zijn blij dat we onze gasten nu ook op dit prachtige plekje in Nederland kunnen verwelkomen’, aldus oprichter en directeur Céline Bossanne van Huttopia.

LEES OOK: 4x DE LEUKSTE KIDSPROOF CAMPINGS IN NEDERLAND

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.