10 x LEUK OM TE DOEN MET KINDEREN IN MAASTRICHT

Lumiere : CITYMOM.nl

Lumiere

Tapijn Maastricht : CITYMOM.nl Teaching Hotel Maastricht : CITYMOM.nl 8 X LEUK OM TE DOEN MET KINDEREN IN MAASTRICHT 1 | CITYMOM.nl 8 X LEUK OM TE DOEN MET KINDEREN IN MAASTRICHT 3 | CITYMOM.nlProcessed with VSCO with hb2 preset

Ga jij met je kinderen een weekendje weg naar Maastricht? Dan zijn een van deze 8 dingen leuk om te doen! 

1. De Grotten van Maastricht

Bezoek de grotten van Maastricht. Speciaal voor kinderen van 3 t/m 8 jaar wordt er een kindergrottentocht aangeboden. Dat betekent een spannend avontuur door het donkere gangenstelsel van de grotten! Tijdens deze tocht hoor je spannende verhalen over dinosaurussen, leer je mergelzagen en vonken maken.

2. Dominicanenkerk

In de oude Dominicanenkerk zit een hele mooie boekwinkel. Je loopt er over de kerkvloer met echte oude grafstenen en drinkt koffie op het altaar, terwijl je kind ‘boekjes kijkt’ in het kinderhoekje.

3. Boerderij Daalhoeve

Deze kinderboerderij ligt in de wijk Daalhof in Maastricht-West. Kinderen kunnen er lekker rondstruinen tussen de geiten, varkens, alpaca’s, kippen, schapen, konijnen, ezel, pony, minipaardjes, eenden en andere boerderijdieren. Ook kunnen ze ritjes maken op de ezel en de pony.

4. Chalet Bergrust

Vanaf Chalet Bergrust is het uitzicht over de stad erg mooi. De wandelroutes zijn ook prima te doen met een kinderwagen.

5. Natuurhistorisch Museum

Ga naar het Natuurhistorisch Museum en maak een reis door de tijd. Van het steenkolentijdperk en de Krijtzee met de Mosasaurus tot het aquarium met vissen die vandaag in de Limburgse beken leven.

6. Lumiere

Lumiere is onlangs verhuisd naar het prachtig gerestaureerde, monumentale pand van de oude Sphinxfabrieken op de drempel van de nieuwe stadswijk Sphinxkwartier. Je kunt er overdag terecht voor leuke (kinder)films en het cafe-restaurant is ook heel gaaf.

Het is er kindvriendelijk met een leuke speelhoek en genoeg ruimte voor de kinderwagen. Het Sphinxkwartier is een stukje Maastricht dat helemaal in opkomst is!

7. Brasserie De Dwaze Herder

Terwijl jij op het terras zit, kan je kind klimmen en glijden in de enorme buitenspeeltuin van Brasserie De Dwaze Herder. Er is ook een kabelbaan en zelfs een kinderboerderij. Op de kaart staan lekkere kindergerechten. Regent het? Dan kan je hier ook terecht want ze hebben ook binnen een speeltuin.

8. Buitengoed Slavante

Bij Buitengoed Slavante is genoeg ruimte voor de kids om in de tuin te spelen. Op het menu staan o.a. pannenkoeken, tosti’s en kroketten, dus vast wel iets van je kinderen kan bekoren.

Tip: combineer het met het een bezoek aan de grotten van de Sint Pietersberg of een mooie wandeling over de Sint Pietersberg.

9. Villa Kanjel

De nieuwe hotspot met kids in Maastricht is Villa Kanjel aan de Meerssenerweg. Lekker (en gezond!) eten en drinken terwijl je kinderen zich vermaken in de buitenspeeltuin.

Er is een uitgebreid kindermenu. De brasserie en het terras zijn nu geopend maar er komt meer! De villa wordt verbouwd als familiehotel met restaurant. Nog even wachten daarop. 

10. Familiecafe Confetti

Wat een feestje is deze kidsconceptstore Confetti! Niet alleen een feest voor het oog, maar voor de hele familie. Kinderen kunnen er lekker spelen in de kinderhoek, jij kan er de mooiste kinderkleding of cadeautjes scoren of gewoon lekker een koffie drinken.

Boschstraat 68, 6211 AX Maastricht

MEER TIPS VOOR MAASTRICHT? LEES HIER WAAR JE LEUK KAN ETEN EN SLAPEN MET KINDEREN IN MAASTRICHT. 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster van CITYMOM en hoofdredacteur is Bettina Neseker: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kids. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

7 Reacties

 1. Machteld

  Vraag: omdat we veel gaan lopen in Maastricht, dacht ik klein stoepje mee te nemen voor mijn 7 jarige dochter. Maar is dat wel te doen in verband met de ondergrond, steentjes, keien, kinderkopjes.
  Ik hoor het graag! Dank je wel.

  Antwoord
  • Bettina

   ja er zijn wel veel van die kleine kinderkopjes inderdaad… Maar ik zou hem gewoon meenemen want zijn ook weer hele stukken waar het wel goed steppen is!

   Antwoord
 2. Machteld

  Dank je!

  Antwoord
 3. Katrien

  Bedankt voor de tips! wij gaan dit weekenend.

  Antwoord
  • Bettina

   Veel plezier!!!

   Antwoord
 4. David

  Wij waren vandaag speciaal naar chalet Bergrust gegaan voor onze dochter. Helaas is de natuurspeeltuin sinds vijf jaar niet meer aanwezig en was er dus niet veel te doen voor onze kleine meid.

  Antwoord
  • Bettina

   Oh wat super jammer! Dank voor het doorgeven, dan gaan we deze verwijderen!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.