12 x LEUK OM TE DOEN MET KIDS IN MAASTRICHT

Lumiere : CITYMOM.nl

Lumiere


LEUK OM TE DOEN MET KINDEREN IN MAASTRICHT 1 | CITYMOM.nl

Lumiere

8 X LEUK OM TE DOEN MET KINDEREN IN MAASTRICHT 3 | CITYMOM.nlProcessed with VSCO with hb2 preset

Ga jij met je kinderen een weekendje weg naar Maastricht? Dan zijn een van deze 8 dingen leuk om te doen! 

1. De Grotten van Maastricht

Bezoek de grotten van Maastricht. Speciaal voor kinderen van 3 t/m 8 jaar wordt er een kindergrottentocht aangeboden. Dat betekent een spannend avontuur door het donkere gangenstelsel van de grotten! Tijdens deze tocht hoor je spannende verhalen over dinosaurussen, leer je mergelzagen en vonken maken.

2. Dominicanenkerk

In de oude Dominicanenkerk zit een hele mooie boekwinkel. Je loopt er over de kerkvloer met echte oude grafstenen en drinkt koffie op het altaar, terwijl je kind ‘boekjes kijkt’ in het kinderhoekje.

3. Boerderij Daalhoeve

Deze kinderboerderij ligt in de wijk Daalhof in Maastricht-West. Kinderen kunnen er lekker rondstruinen tussen de geiten, varkens, alpaca’s, kippen, schapen, konijnen, ezel, pony, minipaardjes, eenden en andere boerderijdieren. Ook kunnen ze ritjes maken op de ezel en de pony.

4. Chalet Bergrust

Vanaf Chalet Bergrust is het uitzicht over de stad erg mooi. De wandelroutes zijn ook prima te doen met een kinderwagen.

5. Natuurhistorisch Museum

Ga naar het Natuurhistorisch Museum en maak een reis door de tijd. Van het steenkolentijdperk en de Krijtzee met de Mosasaurus tot het aquarium met vissen die vandaag in de Limburgse beken leven.

6. Lumiere

Lumiere zit in het prachtig gerestaureerde, monumentale pand van de oude Sphinxfabrieken op de drempel van de nieuwe stadswijk Sphinxkwartier. Je kunt er overdag terecht voor leuke (kinder)films.

Het cafe-restaurant is ook heel gaaf. Het is er kindvriendelijk met een leuke speelhoek en genoeg ruimte voor de kinderwagen. Het Sphinxkwartier is een stukje Maastricht dat helemaal in opkomst is!

7. Brasserie De Dwaze Herder

Terwijl jij op het terras zit, kan je kind klimmen en glijden in de enorme buitenspeeltuin van Brasserie De Dwaze Herder. Er is ook een kabelbaan en zelfs een kinderboerderij.

Op de kaart staan lekkere kindergerechten. Regent het? Dan kan je hier ook terecht want ze hebben ook binnen een speeltuin.

8. Buitengoed Slavante

Bij Buitengoed Slavante is genoeg ruimte voor de kids om in de tuin te spelen. Op het menu staan o.a. pannenkoeken, tosti’s en kroketten, dus vast wel iets van je kinderen kan bekoren.

Tip: combineer het met het een bezoek aan de grotten van de Sint Pietersberg of een mooie wandeling over de Sint Pietersberg.

9. Bonnefanten museum

Vraag bij de kassa van het Bonnefanten Museum naar het Museumdobbelspel en versla je familieleden met originele antwoorden! Dit spel kan niet alleen in het Bonnefanten gespeeld worden maar in ieder kunstmuseum.

Of neem een speciale kidsaudiotour en help het Wetenschappelijk Instituut voor Kloppende Zaken (WIKZ) met het uitzoeken of alle kunstwerken in het museum wel kloppen! Vanaf 7 jaar.

10. Familiecafe Confetti

Wat een feestje is deze kidsconceptstore Confetti! Niet alleen een feest voor het oog, maar voor de hele familie. Kinderen kunnen er lekker spelen in de kinderhoek, jij kan er de mooiste kinderkleding of cadeautjes scoren of gewoon lekker een koffie drinken.

Boschstraat 68, 6211 AX Maastricht

11. Natuurspeeltuin De Mergelhoof

De term natuurspeeltuin wordt niet in de strikte zin van het woord gehanteerd, maar als mix van aanleidingen voor natuurspelen met ‘klassieke’ speelelementen, die duurzaam in productie en onderhoud zijn en die een overwegend natuurlijk uiterlijk hebben.

De Mergelhoof zit aan een zijweg van de Mergelweg, naast nr. 231

12. GaiaZoo 

GaiaZoo ligt iets buiten Maastricht, en biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept in 2013 en onlangs in 2018 opnieuw gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’.

In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld: waan je op de Afrikaanse Savanna en sta oog in oog met ‘s werelds mooiste dieren zoals machtige gorilla’s, imposante neushoorns, statige giraffen, razendsnelle cheeta’s, indrukwekkende leeuwen en slingerende apen.

MEER TIPS VOOR MAASTRICHT? LEES HIER WAAR JE LEUK KAN ETEN EN SLAPEN MET KINDEREN IN MAASTRICHT. 

BLOG BY BETTINA @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

8 Reacties

 1. Machteld

  Vraag: omdat we veel gaan lopen in Maastricht, dacht ik klein stoepje mee te nemen voor mijn 7 jarige dochter. Maar is dat wel te doen in verband met de ondergrond, steentjes, keien, kinderkopjes.
  Ik hoor het graag! Dank je wel.

  Antwoord
  • Bettina

   ja er zijn wel veel van die kleine kinderkopjes inderdaad… Maar ik zou hem gewoon meenemen want zijn ook weer hele stukken waar het wel goed steppen is!

   Antwoord
 2. Machteld

  Dank je!

  Antwoord
 3. Katrien

  Bedankt voor de tips! wij gaan dit weekenend.

  Antwoord
  • Bettina

   Veel plezier!!!

   Antwoord
   • Shirley

    Speeltuin Fort Willem en de Pannenkoekenboot zijn ook leuk om te doen met kinderen.

    Antwoord
 4. David

  Wij waren vandaag speciaal naar chalet Bergrust gegaan voor onze dochter. Helaas is de natuurspeeltuin sinds vijf jaar niet meer aanwezig en was er dus niet veel te doen voor onze kleine meid.

  Antwoord
  • Bettina

   Oh wat super jammer! Dank voor het doorgeven, dan gaan we deze verwijderen!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.