10X GADGETS VOOR JE KIND ALS DIE IN GROEP 3 ZIT

Ik weet nog dat mijn oudste in groep 3 zat en dat ik elke week weer verbaasd was hoeveel hij weer had geleerd. Blijft fascinerend hoe ze in no time leren lezen, schrijven, klok kijken en rekenen. Waar we thuis een jaar lang bezig zijn (niet al te actief hoor) met het alfabet en cijfers, krijgen hun juffen het voor elkaar in 1 maand al meer in die koppies te rammen. 

Huiswerk hoeft niet en ik heb ook geen tijd (en zin) om thuis ook nog lerares te zijn. Maar ik probeer thuis wel wat vergelijkbaars te hebben om het leren en stimuleren nog wat langer door te trekken. Zonder al teveel moeite, spelenderwijs zeg maar! 

Bij deze enkele tips voor leuke gadgets voor als je kind in groep 3 zit

Elektro

hebben we vroeger ook allemaal gedaan toch? Ze maken nog steeds toffe spellen. Bij deze groep 3 & 4 versie leren ze woordjes lezen, sommen maken, zoeken ze de juiste plaatjes bij elkaar, lezen ze getallen en werken ze met tegenstellingen.

Squla

de app waarin kids spelenderwijs leerstof doorlopen op de tablet. Tablettijd is natuurlijk altijd feest, dus waarom ze dan niet een deel van die tijd achter Squla zetten? Ze leren op maat en het is zo aantrekkelijk gemaakt dat kinderen het ook echt zien als een spel waarin ze punten kunnen scoren en diverse games kunnen spelen.

Eerlijk is eerlijk, goedkoop is Squla het niet en als je het echt goed wil doen, heeft elke kind een eigen account (dus eigen lidmaatschap) nodig, zodat ze op eigen niveau spelen. Regelmatig hebben ze een welkomstactie voor nieuwe leden en die hebben wij wel eens zo gepland dat die precies uitkomt in een vakantie. Erg welkom voor iedereen! Eerst een demo uitproberen?

Klok

eindelijk leren ze zelf klok lezen en weten ze wanneer ze op mogen staan! Helaas weten ze dan ook binnenkort hoe laat ze naar bed moeten en moet je daar ook voortaan eerlijk over zijn.. Bij Ikea hebben ze een basic klok om zowel analoog als digitaal te oefenen. 

Uitwisbare bordjes

kan je kind maar niet genoeg krijgen van rekenen en schrijven? Dan zijn deze oefenkaarten ideaal! In deze doos zitten 20 kaarten vol leuke oefeningen. Op de ene kant vind je een heleboel schrijfoefeningen, zoals over de stipjes van letters gaan en zelf woorden schrijven.

Op de andere kant staan rekenoefeningen, zoals eenvoudige sommen en rekenopgaven met de juiste uitkomst verbinden. Zijn alle oefeningen opgelost? Dankzij de magische stift kan je kind alles weer uitwissen en opnieuw beginnen. Te koop bij Bruna. 

Eerste leesboekje

fijn om een paar eerste leesboekjes thuis te hebben zodat ze door kunnen met lezen. Zwijsen Uitgeverij heeft een serie leuke boekjes, zoals dit boekje van Aap. Ook een fijne decembertip voor een schoencadeautje.

Tip Toi Getallenrobot

interactief spel om getallen te leren herkennen en te leren rekenen. Met getallen tot 20. Bij deze set moet je nog wel de pen zelf aanschaffen. Tip Toi heeft trouwens een groot aanbod aan verschillende spellen, voor jonge en oudere kinderen.

Ik leer schrijven

compact koffertje met lichtbak en 20 afwisbare oefenkaarten. Kids kunnen zelf aan de slag gaan en zo letters en woordjes leren schrijven met de schrijfletters.

Zelf leren rekenen

Met dit Montessori rekenspel kunnen kinderen zelf aan de slag met de cijfers 1 t/m 100. Ze leren tellen en de getallen lezen.

Stickerboek

voor de beginnende lezer een combinatie van lezen en stickers plakken. Gemakkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker!

Magneetspel klokkijken

met dit spel leren kinderen het verband tussen de tijd en het ritme van de dag. Plaats de magneten op het bord met daarbij de juiste tijd. Zowel analoog als digitaal.

 

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

 

LEES OOK VAN MAARTJE 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.