ALLE TIPS VOOR KINDVRIENDELIJK SKIGEBIED MORZINE IN FRANKRIJK

 

ALLE TIPS VOOR KINDVRIENDELIJK SKIGEBIED LES GETS IN FRANKRIJK 1 ALLE TIPS VOOR KINDVRIENDELIJK SKIGEBIED LES GETS IN FRANKRIJK 3 ALLE TIPS VOOR KINDVRIENDELIJK SKIGEBIED LES GETS IN FRANKRIJK 4

In vier dagen ontdekte ik het Portes du Soleil skigebied! Als je het mij vraagt niet alleen het grootste, maar ook het meest kindvriendelijke skigebied van de wereld! Eerder konden jullie al mijn tips lezen over LES GETS. Vandaag vertel ik jullie meer over het naastgelegen plaatsje MORZINE. 

Morzine is een stuk groter dan Les Gets maar even kindvriendelijk! De skigebieden liggen naast elkaar, dus ben je in Morzine kan je ook gebruik maken van de kindvriendelijke pistes van Les Gets. Een perfecte plek om met de hele familie of meerdere families samen heen te gaan. Er zijn naast mooie pistes in het dorp ook veel barretjes en restaurants te vinden.

Morzine is een perfecte plek om heel Portes du Soleil te ontdekken waar je in 2 landen op 600 km piste waarvan 34 groene, 121 blauwe, 100 rode en 32 zwarte kan skiën. Met relatief veel blauwe pistes is dit een perfecte plek om met kinderen te gaan skiën. Je kan kiezen voor een skipas voor het hele Portes du Soleil gebied, of een Morzine-Les Gets pas, of een Avoriaz-pas. Dit gebied ligt aan Morzine.

Leuk: op donderdag kan je van 20.00 – 22.00 nacht skiën! Niet iets voor kinderen maar wel om misschien te doen als ze in bed liggen en een van jullie (of indien je een oppas hebt) samen nog even te doen.

KINVRIENDELIJK MORZINE

Familie Plus: Morzine ligt op 75 km van Geneve, waardoor het heel makkelijk bereikbaar is. Met een bus, shuttle of taxi rij je vanaf het vliegveld van Geneve in een dik uur naar Morzine. Het dorp ligt direct aan de piste en heeft het Franse label ‘Familie Plus’. een label die een persoonlijk onthaal garandeert voor families en garandeert dat er goede faciliteiten voor families zijn.

Kinderopvang: Morzine zelf heeft ook een kinderopvang: L’Outa waar kinderen van 3 maanden tot 5 jaar opgevangen kunnen worden voor een paar uur of een hele dag. Er is een babyruimte voor baby’s van 3 – 16 maanden. En een ruimte voor peuters (16 maanden – 5 jaar). Daarnaast is er een keuken, tuin en binnenplaats. Geopend van zondag t/m vrijdag. Mocht je kinderen hebben die nog echt te klein zijn om op de piste te staan en wil je graag skiën dan is dit een goede oplossing! Vanaf €32 voor een halve dag. www.outa-morzine.com 

Skiën vanaf 3 jaar: Morzine heeft een ‘Piou-Piou-Club. Dit is voor kinderen vanaf 3 jaar om de kinderen kennis te laten maken met skien en de sneeuw op een hele speelse manier. Online kan je reserveren via www.esf-morzine.com. 

Kindvriendelijke pistes: De Chemin des Zouzous is een route die via het bos het skidorp bereikt en waarbij kinderen de lokale flora en fauna kunnen leren kennen. Een tocht van 2 km waarbij mochten en hobbels zich in de natuur afwisselen, ver van de skidrukte.

De Boarder Pingouins: een speciaal kinderpark met de mascotte van Morzine, de Penguin. Te midden van een ijs decor gaan de kinderen over kleine verhoogde bochten, een slalom en door een tunnel.

De beginnerszonne: met een nieuwe overdekte skilift met een ‘rollend tapijt’ van 200 meter voor extra veiligheid voor de kleinste!

Aanbiedingen: Kom je tussen 17 – 25 december naar Morzine dan is het verblijf voor kinnen gratis + krijg je een gratis skipas voor kinderen tot 12 jaar bij aankoop van een volwassene 5 – 9 dagen skipas.

Les Féérles des Neiges: de twee eindejaars vakantieweken staan in het teken van magische optredens. De eerste week wordt er vooral veel aandacht besteed aan entertainment voor jonge kinderen met spelletjes, workshops en optredens.

Lenteskiën: Morzine is tot 23 april geopend! Perfect dus om – mocht je jongere kinderen hebben – buiten het seizoen om te gaan skiën. Het is veel minder druk op de piste en de sneeuw is nog steeds goed en veel kans op zon! Je hoeft minder lang bij de liften te wachten en zijn er ook veel speciale aanbiedinge mbt accomodaties en skipassen en verhuur.

Espace Aquatique: in Morzine is een groot zwembad waar ze ook kinderbaden hebben. Je kan er zeker een middag vertoeven. Er is ook een spa gedeelte. www.parc-dereches.com/en

ETEN, DRINKEN, SLAPEN

Wij sliepen in Hotel L’Equipe -733 avenue de Joux Plane. Het is een 3 sterren hotel direct aan de piste en midden in het dorp. Er zijn familiekamers aanwezig. Natuurlijk zijn er in het dorp ook chalets en appartementen te huur. www.hotelequipe.fr 

Wij hebben s’avonds lekker gegeten bij restaurant La Grange waar kinderstoelen aanwezig zijn. www.lagrangemorzine.com

Après-ski in Le Tremplin onder aan de piste. Gezellig een drankje drinken met muziek is ook in Frankrijk mogelijk!

Lunch op de piste is een aanrader bij Le Vaffieu. Zowel buiten is het heerlijk maar binnen is het er ook erg knus, en belangrijk; heerlijk eten!

Het menu ‘Ptit Gastronome’ wordt in 6 restaurants aangeboden: L’auberge dus Mont-Rond, la Chaudanne, La Grange, le Tremplin en Les Vents d’Anges. De kinderen maken kennis met gastronomie en genieten van hetzelfde menu als de ouders maar dan met kleinere porties en kleinere prijzen!

 

www.morzine-avoriaz.com

 

LEES OOK OVER AL MIJN TIPS VOOR CHATEL IN FRANKRIJK! 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.