ALLE TIPS VOOR KINDVRIENDELIJK SKIGEBIED CHÂTEL IN FRANKRIJK

Châtel; Dolce Vita in de bergen! Het dorpje en skigebied biedt voor ieder wat wils. Je bevindt je hier in de Portes du Soleil, het hart van een uitgestrekt wit winterparadijs! De adembenemende panorama’s en gevarieerde landschappen nodigen uit de hellingen af te zoeven!  Vier dagen was ik in Portes du Soleil om voor jullie alle kindvriendelijke plekken daar op een rij te zetten! Eerder konden jullie al lezen over de plaatsjes LES GETS & MORZINE, vandaag alle tips voor het laatste plaatsje wat ik aan deed: Châtel! 

KINVRIENDELIJK CHÂTEL

> Châtel heeft het Familie Plus label. Dit betekend dat het vakantiegeluk van gezinnen voorop staat! Het hele skioord zet zich 100% in om gezinnen en vooral de kleine vakantiegasten het beste van de bergen te bieden.

> Châtel zelf heeft in totaal 45 pistes. 9 groen, 15 blauw, 15 rood en 6 zwart.

> Onder de 5 jaar zijn kinderen gratis. Verder zijn er speciale gezinstarieven.

> Het verkennen van de natuur is een waar avontuur voor kinderen! Verken in Châtel de Paarse Milka piste om op een ludieke manier de fauna uit de Alpen te leren kennen. Ontdek de ongerepte natuur en de dieren dankzij de informatieborden en reproducties op ware grootte.

> Speciaal voor beginnende skiërs (kids!) is er de Piou Piou les. 6 lessen in de ochtend of in de middag voor €142 (inclusief medaille). ESF www.esf-chatel.com is de Franse skischool daar, maar er wordt ook Engels gesproken. Maar er zijn meer skischolen in Châtel gevestigd. Check ook www.chatelsensations.com waar lessen worden gegeven aan kinderen vanaf 3 jaar.

> Er is een crèche (Les Mouflets) om zich te ontfermen over de allerkleinsten van 4 maanden tot 4 jaar, 7 dagen per week open in het winterseizoen. +33(0)450813819.

> Er zijn 2 sneeuwtuinen om vanaf 3 jaar kinderen kennis te laten maken met het skiën.

> Er is een beginnersruimte om het skiën in gezinsverband te ontdekken; de Pre-La-Joux met een nieuwe band.

> Er zijn drie gebieden om te sleeen! Veilige glijpret met 3 sleeruimtes.

> Er zijn speciale speurtochten om met het hele gezin het dorp te ontdekken.

> Er zijn in de zaal La Châtelaine veel spelletjes te vinden voor het hele gezin en een speciale speelhoek voor kinderen onder de 6 jaar. Ook zijn er diverse workshops voor kinderen zoals; tekenen op hout (3/6 jaar), workshop voorwerpen versieren (4/8 jaar).

> Er is een dagelijks geopende draaimolen met houten paarden in het centrum van het dorp.

> Tijdens de schoolvakanties (kerst, februari, pasen) wordt er een keer per week aan het eind van de middag om 18.00 een voorstelling voor kinderen gehouden met clowns, goochelaars en liedjes.

OVERNACHTEN

In Châtel zelf zijn diverse hotels, chalets of appartementen of vakantiecomplexen te boeken. Het makkelijkst is om dit via www.chatelreservation.com te doen!

OOK DOEN

Bezoek boerderij Ferme Vuarand Dominique waar ze de ambachtelijk bereide streekkaas ‘Abondance kaas’ maken. Deze kaas is echt verrukkelijk (ik heb een heel groot stuk mee naar Nederland genomen die helaas binnen no time al weer op was..). Voor je kinderen is het leuk om te zien hoe de kaas gemaakt wordt van de melk van de koeien en om de koeien zelf te zien. +33(0)675530105

Zin om even te ontspannen? Ga dan naar Aquacentrum Forme D’O. Het grote zwembad van Châtel met een sportbad, een verwarmd buitenbad, een wellnessbad en met twee hammams. www.chatel-formedo.com 

Even geen zin om te skiën? Ga dan schaatsen! www.patinoiredechatel.fr Of bowlen bij Bar Bowling Le Chaudron. Zin in een museumbezoek? Ook dat kan in de bergen bij het Oude Douanekantoor waar groot en klein worden uitgenodigd om een duik in de geschiedenis te nemen om het kat-en muisspel te ontdekken dat – voor de opkomst van de wintersport – door de smokkelaars en de douaniers werd gespeeld in de berg van Portes du Soleil.

www.chatel.com

MEER LEZEN OVER DE KINDVRIENDELIJKE SKIGEBIEDEN VAN PORTES DU SOLEIL?
LEES DAN OOK: ALLE TIPS VOOR KINDVRIENDELIJK SKIGEBIED LES GETS 
LEES DAN OOK: ALLE TIPS VOOR KINDVRIENDELIJK SKIGEBIED MORZINE 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.