ZO HELP JE JE KIND BIJ HET LEREN VAN EEN ZWEMDIPLOMA TOT THEORIE EXAMEN

Er zijn een paar belangrijke momenten in het leven van je kind dat hij of zij een diploma of bewijs haalt. Hoe je je kind helpt bij het halen van een zwemdiploma, Cito Toets en theorie examen, lees je in deze blog. Natuurlijk moet je kind het helemaal zelf doen, maar een beetje sturing en hulp kan natuurlijk helemaal niet kwaad! 

5+ Zwemdiploma

De adviesleeftijd om te starten met zwemles voor het A-diploma is viereneenhalf tot vijf jaar. De eisen die aan het A-diploma zijn gesteld, zijn te moeilijk voor een kind van drie jaar om te halen. Zelfs een kind van vier kan moeite hebben om de vaardigheden onder de knie te krijgen. 

Daar komt bij dat een kind van vier ook start op de basisschool. Dit is voor een kind een grote verandering, die veel energie kost. Wacht een half jaar en het kind zal makkelijker door de zwemlessen heen lopen.

Zoek je een zwemschool voor je kind? Vergelijken loont, want lesmethodes, snelheid en kosten kunnen flink verschillen. Check de site van de consumentenbond waar je op moet letten. 

Het is belangrijk dat kinderen, voor ze beginnen met het krijgen van zwemles, niet bang zijn voor water. Ga daarom het jaar ervoor (of liever nog eerder) regelmatig zwemmen met je kind, zo raakt hij of zij vertrouwt met water en dat bevordert het plezier in zwemmen. 

Alle kinderen leren zwemmen; hoe dan ook. Maar gun ze wel hun eigen tempo. Hoe meer je kind van het water geniet, hoe meer je kind plezier zal krijgen in het zwemmen. Dus regelmatig samen met je kind gaan zwemmen helpt echt enorm. Zo zal het ook sneller vooruit gaan op weg naar het diploma! 

10+ Cito Toets 

Je kind voorbereiden op de CITO Toest kan het beste door je kind veel te laten oefenen. Kinderen op de basisschool die een OBA-lidmaatschap hebben, kunnen thuis gratis oefenen voor de eindtoets (Cito en Inzicht in Eigen Profiel (IEP)) en voor alle schoolvakken via de website van Junior Einstein.

Junior Einstein is een online educatieve uitgeverij, hoofdzakelijk gericht op het primair onderwijs.

Via junioreinstein.nl kunnen kinderen uit groep 4 t/m 8 in het primair onderwijs oefenen voor de volgende vakken: rekenen, taal, verkeer, tafels, aardrijkskunde, natuur & techniek, levensbeschouwing, begrijpend lezen, geschiedenis en topografie. 

Toegang tot de oefensite is eenvoudig: een kind kan met de gegevens van de eigen OBA-pas inloggen op de website en vervolgens oefenen.

16+ Theorie examen en rijbewijs

Vanaf je 16e mag je theorie-examen voor je autorijbewijs doen! Als je kind 16.5 jaar is mag hij of zij beginnen met autorijlessen. 

Ga niet je kind zelf les geven in je eigen auto, maar laat je kind lessen nemen bij een erkende rijschool. Het is verleidelijk om als ouder je kind te helpen om het rijbewijs wat sneller te halen.

Als de eigen auto beschadigd raakt en alleen tegen wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd, dan wordt de schade aan de auto niet vergoed. Ook wanneer de auto volledig casco is verzekerd, vindt er geen uitkering plaats. Want ten tijde van het ongeval werd de auto met toestemming van de ouder bestuurd door iemand zonder rijbewijs. Gewoon niet doen dus en een goede rijschool in de buurt zoeken. Daar help je je kind het meest mee! 

En het theorieexamen? Je kind kan heel makkelijk thuis zijn of haar theorie leren.  Je kind kan zich tijdens de coronacrisis alvast voorbereiden op het moment dat hij of zij weer een theorie examen af kan leggen bij het CBR. Dat kan door theorie examen auto te leren aan de hand van het online theorieboek. Bovendien kun je ook gratis theorie examen oefenen. De examens zijn gebaseerd op het theorie examen van het CBR.

Het is logisch als je kind zenuwachtig is voor een of alle van de bovenstaande examens. Stel je kind gerust en zorg ook voor voldoende rust vlak voor het examen. 

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.