BLOG MALOU: IT’S NOT YOU, IT’S THEM!

it's not you, it's them

Je gaat ze vast horen, wanneer je net bevallen bent. For sure. Deze drie – met stip – meest irritante opmerkingen. Hopelijk krijg je ze niet alle drie voor je kiezen. Het ligt in ieder geval niet aan jou. Dit soort opmerkingen komen meestal van moeders die niet meer in de babyfase zitten – en het leed dat kraamtijd heet dus grotendeels vergeten zijn. En soms zijn het gewoon mensen met weinig inlevingsvermogen. Kan ook. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet, want een gewaarschuwde MOM telt voor twee.

1 “Geniet ervan hè!”

Met STIP op nr. 1. Natuurlijk geniet je! Het is jouw wondertje. Maar soms geniet je dus even niet. Als jouw wonder onbedaarlijk huilt en ontroostbaar is op dat moment. Als je kapot moe bent van de gebroken nachten. Voel je vooral niet schuldig als je soms even niet geniet. Ook dat hoort erbij.

2 “Goh, je ziet er moe uit.”

What can I say? Aaaarggh. Ik kreeg dit regelmatig te horen. ‘Je méént het! Vind je het gek?’, dacht ik dan. Maar ik durfde het helaas niet hardop te zeggen. Hopelijk kun jij wel een gevat antwoord bedenken. Dat je er moe uit ziet, heb je namelijk zelf ook al wel in de spiegel gezien vanochtend.

3 “Het wordt beter”.

Ook wel bekend als het beruchte ‘het komt goed’. Lief bedoeld natuurlijk. Met name als troostend ‘antwoord’ op die gebroken nachten. Tuurlijk komt het goed. De grote vraag is echter WANNEER? En dat weet niemand, want de ene baby is de andere niet. Dus je hebt geen ene moer aan deze goedbedoelde zin.

Ik ben wel benieuwd wat jullie allemaal te horen hebben gekregen. Please do share, want gedeelde smart is halve smart. Enne: het wordt beter. Echt!

 

LEES OOK VAN MALOU: KINDEREN, VAKANTIE, KAAPVERDIË; GOEDE COMBINATIE!

Photograph by Bethany Menzel

GEEN ARTIKEL MISSEN? Volg CITYMOM op FACEBOOK of op INSTAGRAM!

BLOOG BY MALOU DE BRUIN @malou_de_bruin

Een 35-jarige Content Manager who loves to write: “Geboren (en nu wonend) in Utrecht en bijna tien jaar in de mooiste stad van Nederland gewoond (Amsterdam ;), waar ik Manlief ontmoet heb. In 2013 werd de liefde compleet met de geboorte van dochter Evy (bijna 4). Ik ben ondernemend, reislustig en een enorme sneakerfreak – wel zo handig als je een hyperactieve kleuter hebt. Ik ga zo veel mogelijk op pad en heb altijd mijn ‘radar’ aan voor hippe adresjes. Voor CITYMOM schrijf ik over het leven met – en de grillen van – een kleuter. Mijn blogs zijn altijd geschreven met een dikke knipoog, want: hoe fantastisch ook, het moederschap vergt ook een hoop aanpassing en geduld – loads of it.”

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.