VOOR ALLE ‘DOG MOMS’; DIT ZIJN ECHTE MUSTHAVES VOOR HONDEN

De lekkerste dekentjes en mandjes om je hondje mee te verwennen

Honden zijn er om verwend te worden. Dat doe je met liefde en de juiste verzorging, maar ook met lekkere zachte dekentjes en mandjes. Daarin kan jouw viervoeter heerlijk comfortabel liggen. Een eigen plekje is namelijk belangrijk.

Zo kan jouw hondje zich veilig en rustig terugtrekken om even aan alle prikkels te kunnen ontsnappen. Bijvoorbeeld in zijn mandje of op een zacht dekentje. Maar wat zijn eigenlijk de lekkerste dekentjes en mandjes om jouw hondje mee te verwennen? En aan welke eisen moeten ze kunnen voldoen?

Een veilige plek voor jouw puppy of hondje

Er is niets leuker dan het verwelkomen van een nieuw en harig gezinslid. Zodra jouw pup of hond zijn intrede doet binnen het gezin, moet je aan heel veel dingen denken. Zo zorg je ervoor dat er voldoende goed puppyvoer op voorraad is én dat jouw hondje zich kan terugtrekken op een lekker zacht dekentje of comfortabel mandje.

Een gewone deken of een geïmproviseerd mandje zijn vaak niet geschikt. Ze kunnen scherpe onderdelen bevatten of hebben geen wasbare hoes. Niet erg handig als je ook op de hygiëne wilt letten. De lekkerste dekentjes en mandjes om jouw hondje mee te verwennen moeten kunnen voldoen aan de onderstaande eisen:

  • Bench: een zacht dekentje of mandje kun je ook in een hondenbench Dat is vooral handig bij de opvoeding van pups. Zorg ervoor dat de bench ruim genoeg is voor jouw hondje. Lekker languit kunnen liggen moet kunnen. Daarnaast mogen benches geen scherpe randen of haken bevatten waar het dier zich aan zou kunnen verwonden.
  • Hondendekentje: dekentjes voor de hond zijn heel makkelijk in gebruik. Ze zijn gemaakt van veilige materialen en bevatten geen losse onderdelen. De lekkerste dekentjes zijn voorzien van een aparte hoes. Deze kun je makkelijk afnemen zodat je alleen de omtrek hoeft te wassen. Daarnaast neem je een dekentje makkelijk met je mee op reis of in de auto.
  • Mandjes:een mandje is een echte must-have. Bijvoorbeeld als je jouw hondje graag een vaste plaats in de woonkamer of keuken wilt geven. Ze zijn voorzien van een opstaande rand waardoor de hond zich veilig en geborgen voelt. Ook mandjes kunnen een afneembare hoes hebben en zijn leverbaar in allerlei formaten. Van heel klein naar lekker groot en ruim.

Wist je dat er ook orthopedische hondenmanden bestaan? Deze zijn gemaakt van een speciaal foam en voorzien jouw hondje van een goede steun. Ze zijn geschikt voor honden op leeftijd of viervoeters met spier- of gewrichtsklachten, maar voorzien ook jonge honden van een uitstekende ondersteuning tijdens het slapen of luieren.

Waarom is een dekentje of hondenmand belangrijk?

In de eerste plaats omdat je ook jouw hondje wilt verwennen met een comfortabel en veilig plekje. Kiezen voor een lekker dekentje of een mand heeft nog meer voordelen. Omdat jouw hondje zijn eigen knusse verblijfplaats heeft, zal het minder snel op jouw dure bankstel gaan liggen. Daarnaast neem je een mand of deken makkelijk met je mee zodat jouw hond altijd en overal kan beschikken over zijn eigen veilige plekje. 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.