TRIED & TESTED; EUROCAMP PLAYA MONTROIG IN SPANJE

Eurocamp Playa Montroig Camping Resort

Ik mocht voor CITYMOM een nieuwe accommodatie uittesten van Eurocamp. Dit hebben wij gedaan in Spanje, op Camping Resort Playa Montroig. Heel benieuwd waren wij, gezien het om de meeste luxe accommodatie gaat van Eurocamp en dat op een 5-sterren camping. Dat zou glamping plus plus worden…en dat werd het…!

Playa Montroig ligt aan de oostkust van Spanje, 1.5 uur rijden onder Barcelona. In de zomer uiteraard super warm. Wij verbleven in de accommodatie type ‘Aspect’ met 3 slaapkamers. Heel fijn voor ons gezin met 3 kids. Het huisje zag er op en top uit met een groot terras, een keuken mét vaatwasser en zelfs een airconditioning!

Ook top dat bij deze huisjes het bedlinnen en de handdoeken zijn inbegrepen. Er was ook zoveel kastruimte dat wij al onze bagage moeiteloos konden wegstoppen zonder er heel de vakantie over te struikelen. Met <40m2 hebben wij een heerlijke week gehad in het huisje dat genoeg ruimte had om jezelf even terug te trekken als het nodig was.

5 sterren camping

En dan de camping… van de 5 plaatsen waar wij verbleven zijn deze vakantie, stond deze met stip op nummer 1 bij onze kids! Het is een 5-sterren camping, een resort en dat zegt genoeg. 

Eerlijk is eerlijk, wij kwamen van een minicamping af met ongeveer 100 plaatsen en moesten wel schakelen wat betreft grootte en drukte toen we op deze camping kwamen met ruim 1000 plaatsen. We werden een beetje overvallen, maar na een dag waren wij het alweer gewend. De camping is groot en de accommodaties van Eurocamp bezetten een deel ervan. Een aantal prachtige ‘zandstraatjes’ vol met palmbomen waartussen alle huisjes staan met een eigen parkeerplek erbij. 

Wij hebben vrijwel elke dag gebruik gemaakt van de zwembaden die centraal liggen in het park. Twee zwembaden met verschillende glijbanen en heerlijk water! Geen chloor, maar gezout, ook fijn. Het water en de ruimte eromheen zag er super netjes uit. Wat trouwens geld voor het hele park. Met een pasje kom je het zwembadterrein op. 

Een paar minuten verder lopen is er ook een te gek ‘splashpool’ waar wij ook veel gebruik van hebben gemaakt. Een grote waterspeeltuin wat voor kids tot ongeveer 10 jaar super is. Heel fijn: dit was een plek waar wij met een drankje rustig aan de kant konden zitten zonder onze kids (waarvan 2 zonder zwemdiploma) continue in de gaten te houden. 

En fijn dat je ook nog naar het strand kan voor een frisse duik in de zee. Eerlijk is eerlijk, de zee zijn we weinig in geweest. De zwembaden waren te leuk! Tip: als je het strand een stukje verder afloopt, kom je bij diverse leuke strandtentjes uit voor een hapje en drankje.

FACILITEITEN VAN Playa Montroig

Verder heeft het park een aantal restaurants, een grote supermarkt, een viswinkel, een non-food winkel, verschillende leuke barretjes verspreid over het terrein, een fitnessruimte, overal speeltuintjes, een take-away voor eten, fietsenverhuur, een gameroom, een gigantisch entertainmentprogramma voor jong en oud, tennisbanen, minigolf, kinderclub, verschillende andere sportvelden, een autowaslocatie en een plek om verschillende watersporten te beoefenen.

En dan was er ook nog een spa met uitgebreide mogelijkheden. Je kon er terecht voor verschillende massages, beautybehandelingen, maar er was zelfs een kapper voor vrouwen, mannen en kinderen. Mocht je daar niet aan toe komen buiten vakantie…kan je hier nog altijd met een frisse coupe weer naar buiten lopen. 

Ons viel op hoe schoon en verzorgd alles was. Elke ochtend waren overal mensen al aan de slag om het park netjes bij te houden. Nergens lag afval op de grond en elk gevallen blaadje werd zo goed als binnen 24 uur opgeruimd. 

Personeel was heel vriendelijk en sprak verschillende talen. Op de camping zelf waren er het meeste Spanjaarden en Nederlanders. Verder ook nog veel Engelsen, Duitsers en Fransen. 

De week vloog voorbij en van veel faciliteiten hebben wij nog niet eens gebruik gemaakt. De hele dag door was er entertainment. Van in de ochtend gezamenlijk sporten met een trainer op muziek, tot shows en gezamenlijk dansen in het zwembad. En van een kidsfilm op groot scherm tot een dj in de late uurtjes. Ongeveer 25 verschillende activiteiten per dag voor allerlei leeftijden. Je kunt hier goed terecht met jonge kinderen én met tieners. 

In de omgeving…

Playa Montroig ligt in het kleine dorpje Mont-roig del Camp en ligt dus aan de kust. Vanuit Barcelona 1.5 uur rijden naar beneden en 2.5 uur rijden boven Valencia. Heel leuk om deze camping dus te combineren. Omdat het erg heet was en wij al veel hadden gereden, hebben wij onze uitjes dichtbij gehouden met maximaal 1 uur rijden. 

Salou

Op een kwartiertje rijden ben je al in Salou. Waar je in je vorige leven wellicht nog hebt rondgewankeld als onschuldige tiener…

Maar waarschijnlijk was je toen niet gefocust op het zoeken van onbekendere ministrandjes en kidsvriendelijke activiteiten. Het grote waterpark PortAventura Caribe AquaticPark en het pretpark PortAventura World hebben wij overgeslagen, omdat wij ook nog 2 kleuters van 5 jaar bij ons hebben, zonder zwemdiploma en te klein voor veel van de achtbanen in het park.

Wel zijn wij voor het eerst gaan karten bij Karting Salou (cliché) waar er ook een junior baan is.

Daarnaast nog één van de vele ministrandjes bezocht, Cala Crancs. Ook zeker de moeite waard! Wij kwamen er toevallig op een nationale feestdag, waardoor het toch nog drukker was dan verwacht. 

Stadje Reus

Wij hebben ook het stadje Reus bezocht, bekend als geboorteplaats van Gaudi wat je niet kunt missen als je er bent. Er zijn wandelroutes waarbij je langs belangrijke punten loopt die met Gaudi te maken hebben, zoals zijn geboortehuis. Die wandeling hebben wij niet gedaan, maar hebben wel zijn huis opgezocht.

Ook hier niet handig gepland, omdat wij tijdens dezelfde feestdag als hierboven hier waren geweest. Alle winkeltjes waren dicht en het was er rustig. Op zich prima om lekker rond te sjokken door de vele mooie, oude straatjes. Een aanrader voor een winkeldagje en neem dan ook meteen het uitzicht mee vanuit de kerktoren of vanuit het dakterras van het Gaudi museum over Reus. 

Siurana

Wij hebben ook nog een uitstapje gemaakt naar Siurana, 50 minuten rijden. En dan wel een mooie, beetje spannende, slingerweg tot bovenaan in de bergen. Siurana is een minibergdorpje wat op een klif is gebouwd op een hoogte van 737 meter. Een paar honderd meter voor het dorpje kan je je auto parkeren voor 3 euro. In het dorpje wonen nog maar 30 mensen, is er een minihotel en een cafétaria.

Het is heel bijzonder en het was rustig toen wij er waren. Het uitzicht aan alle kanten van het dorpje is spectaculair! Als je het dorpje bijna uitloopt, kan je uitkijken op het stuwmeer. Er zijn ook paden naar beneden om bij het stuwmeer te komen om te zwemmen of watersporten uit te oefenen. Ook is de omgeving een geliefde plek om te klimmen.

Voor ons was het uitzicht, de ministraatjes en het café al meer dan voldoende om ons te vermaken. Wel ben ik 5 jaar ouder teruggekomen, dankzij doodsangsten van onze kids die naar beneden zouden vallen. Op een aantal plekken staan hekjes en zijn er touwtjes gespannen om aan te tonen tot waar je mag lopen. Maar op veel meer plekken was er gewoon niets en liep je zo de klif af naar beneden. Gezien onze kids nieuwsgierig zijn van aard en graag alles zelf willen ontdekken voordat ze iets van ons aannemen was dit niet altijd even goed voor mijn hart. Al met al meer dan de moeite waard om Siurana te bezoeken!

Terugkijkend op de week in Playa Montroig camping resort hebben wij een te gekke vakantie gehad! De accommodatie van Eurocamp was super de luxe op een idem camping met alles erop en eraan. De kids hebben genoten (dus wij ook) en ook in de omgeving was er genoeg te zien en ontdekken als je even van de camping af wilt. 

LEES MEER OVER DEZE CAMPING OP www.eurocamp.nl

BLOG DOOR MAARTJE VAN DEN BOSCH

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.