ALLE KINDVRIENDELIJKE TIPS VOOR VALENCIA

kindvriendelijke-tips-valencia
Valencia in 2

Toen Suzanne in 2004 naar Valencia vertrok om bij haar Spaanse vriend Marcelo te gaan wonen, had ze nog geen vermoeden dat ze er nu nóg zou wonen. Inmiddels zijn ze getrouwd en heeft ze twee kindjes. Ze heeft haar eigen website Menudos Viajeros
waar ze blogt over haar stad met kinderen.

Valencia is een stad die steeds populairder wordt. Waren er in 2004 nog geen directe vluchten en amper toeristen, nu wemelt de stad van de bezoekers. En terecht. Valencia is een mooie, levendige stad die makkelijk in een aantal dagen te bekijken is, met een heerlijk klimaat en veel activiteiten voor kinderen.

Je voelt je als ouder dan ook erg welkom in winkels en restaurants. Ze kijken eigenlijk nergens raar op als je binnenkomt wandelen met een wandelwagen of een kind aan de hand. Ook al hebben ze misschien niet overal alle (kinder)voorzieningen, kinderen worden altijd verwelkomd. Hele families gaan samen uit eten, ook in de chiquere restaurants.

UITETEN MET KINDEREN IN VALENCIA 

Natuurlijk zijn er ook plekjes waar je wat kunt eten of drinken waar ze écht aan de kinderen hebben gedacht. Aan het strand vind je bijvoorbeeld La Más Bonita, wat “de mooiste” betekent. Een hippe plek waar Valencianen graag komen om te ontbijten of te lunchen. Ze hebben een terras met uitzicht op zee en een mooie tuin. Voor de kinderen is er een glijbaan, een verschoonplek en kinderstoelen.

Een andere plek waar wij graag komen voor een lekker ontbijtje is La Petite Brioche in het centrum van Valencia. Deze kleine bakkerij heeft heerlijke croissants gevuld met bijvoorbeeld nutella of frambozenjam, muffins en ’s middags lekkere quiches. Er is een verschoonplek, snoepjes voor de kinderen en een kinderstoel. Er is helaas niet veel plek voor wandelwagens.

Buiten Valencia, op het platteland, vind je Horchateria Vida. “Horchata” is een typisch drankje uit Valencia dat wordt gemaakt van “chufas”: nootjes die onder de grond groeien. Deze worden geperst, gemengd met water en suiker en zo ontstaat er een verkoelend melkachtig drankje. Natuurlijk serveren ze hier ook koffie, thee, frisdrank en kun je er een lekker ijsje kopen. Je kunt er met de fiets naartoe. Een leuke excursie op een zomerse dag! (in de winter vaak alleen open in het weekend). Ze hebben er ook eendjes, pauwen, konijnen en kippen!

Als je een leuke hippe, kindvriendelijke buurt wilt bezoeken raad ik echt de wijk Ruzafa aan. Hier hebben ze hele leuke restaurantjes en cafés waar de kinderen lekker kunnen spelen. Ik raad Ubik aan en La Banyera. Ubik combineert het idee van een café met dat van een boekenwinkel. Je kunt er wat eten (dagmenu voor 8€) of wat drinken, terwijl de kinderen lekker spelen (geen verschoonplek en kinderstoelen). In de weekenden zijn er vaak workshops voor kinderen.

Canguro Verde is echt een paradijs voor de kleintjes, met veel comfortabele banken, speelgod, een schoolbord om op te tekenen en alle voorzieningen die je nodig hebt voor kinderen. Het is er wel vaak luidruchtig en druk (Spanish style!).

LEUK OM TE DOEN MET KINDEREN IN VALENCIA 

Ga lekker met de familie picknicken! Sla lekkere hapjes in bij de Mercado Central enhuur een fiets bij Solutionbike. Ze hebben ook kinderfietsen en kinderzitjes en fiets samen naar Los Jardines del Turia: de oude rivierbedding van de rivier de Turia, nu omgetoverd in een prachtig park. Let bij het fietsen heel goed op, Valencianen zijn nog niet zo gewend aan fietsers.

Kinderen kunnen in het park heerlijke spelen bij Gulliver, een speeltuin geïnspireerd door het verhaal Gulliver´s Travels. Je kunt op een 70 meter lange Gulliver klimmen en van zijn armen en benen afglijden. Pas op, in de zomer kunnen de glijbanen erg heet zijn.

Als je nog eventjes verder fietst kom je bij de Stad van de Kunst en Wetenschappen (la Ciudad de las Artes y las Ciencias). Hier lijkt het wel of je in de toekomst beland bent! In de moderne gebouwen vind je onder andere het Wetenschapsmuseum en een Imax bioscoop. Je hoeft natuurlijk niet overal naar binnen te gaan, het is ook leuk om gewoon wat rond te wandelen hier.

Achter de stad van de Kunst en de Wetenschappen ligt het aquarium van Valencia: L´Oceanogràfic. Een beetje prijzig, maar met een mooie dolfijnenshow, pinguïns, beluga´s, haaien etc. Neem wel ruim de tijd om het aquarium te bezoeken (ongeveer een halve dag).

Als jouw kinderen net zoveel van dieren houden als mijn dochter is een bezoek aan de dierentuin ook een aanrader: het Bioparc. Een kleine, mooi opgezette dierentuin zonder hekken waar je de dieren van dichtbij kunt bekijken. Het is wel wat prijzijg, maar vaak hebben ze in de weekenden in september speciale kortingen. Wandelwagens mogen mee naar binnen, eten en drinken niet (alleen voor de hele kleintjes). Een bezoek duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Als je van winkelen houdt ben je hier ook aan het juiste adres. Leuke kinderwinkels in Ruzafa zijn bijvoorbeeld Nanufacture en La Caotique.

Als je even genoeg hebt van de stad kun je net buiten de stad naar het Albufera Parc, een natuurpark met een groot meer waar veel vogels overwinteren. Er gaat vanuit Valencia een toeristisch bus, vanaf Plaza de la Reina, maar je kunt ook met het openbaar vervoer. Vraag bij het VVV waar je op kunt stappen, de busmaatschappij heet HERCA. Wij nemen onze visite hier graag mee naartoe om een boottochtje te maken en samen een écht lekkere paella te eten, bijvoorbeeld bij Restaurante Mateu in het dorpje El Palmar.

Waar moet je verder nog rekening mee houden? Als je met kinderen naar Valencia gaat, raad ik een bezoekje in Augustus af. Het is erg heet en veel restaurantjes en winkels zitten dicht. Ga je wel in de zomer: neem altijd zonnebrandcreme mee, hoedjes en zonnebrillen. En doe zoals de Spanjaarden: even uitrusten van 14:00 tot 17:00, de meeste winkels zitten dan dicht en zo vermijd je de heetste uurtjes van de dag.

MEER VALENCIA TIPS? LEES OOK: NIEUWE KINDVRIENDELIJKE TIPS VOOR BARCELONA EN VALENCIA

Wil je meer inspiratie voor kindvriendelijke reizen? Check dan ons PINTEREST BORD; COOLE REIZEN MET KINDEREN. 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.