EAMES ELEPHANT; ALS SPEELGOED OF ALS KUNST

Vitra Eames Elephant Small

De Vitra Elephant Small is een ontwerp van Charles & Ray Eames. De Eames Elephant was eerder al verkrijgbaar in kunststofen in het groot, zodat hij als krukt te gebruiken was. Nu kan je hem ook in miniatuurvorm kopen. Super leuk als speelgoed voor de kinderen om mee te spelen. 

Maar je kan hem ook neerzetten als ‘kunst’. Hij is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. Er is dus altijd een kleur die matcht bij de kinderkamer. Deze kleine olifant brengt gezelligheid met zich mee en is erg leuk als Vitra collector’s items. Eames Elephant Small is 18 centimeter breed, 21 centimeter hoog en 39 centimeter diep.

De Eames Elephant Small behoort tot de collectie van Vitra. Dit komt voort uit de ontwerpkoker van Charles en Ray Eames. Dit echtpaar komt van een kunst en architectuur achtergrond. Ze begonnen met het ontwerpen van brancards en beenspalken uit gevormd multiplex. In 1946 toonden ze hun experimenten meubilair in het New York Museum of Modern Art, waaronder het ontwerp van hun olifant.

Design dat als speelgoed en als kunstobject gebruikt kan worden. Multifunctioneel dus deze Vitra Eames Elephant Small. Mijn kids zijn er helemaal weg van!

Meer Eames?

Mocht je hem deze te klein vinden dan is hij zoals ik al zei ook verkrijgbaar als kruk. Die is dan weer super leuk in de badkamer bijvoorbeeld, om als verhoging tijdens het tandenpoetsen te dienen! Of hij is leuk naast het bed als nachtkastje.

Thuis hebben wij op de kinderkamer ook nog van Eames de DSW chair. Ook een echte klassieker!

Ik vind kleine designer stoelen maar dan de kinderversie sowieso te schattig. En het fijne is dat de kleinere varianten ook nog eens veel betaalbaarder zijn dan de ‘volwassen’ exemplaren!

Wat is jullie favoriete design speelgoed op object voor kinderen? Let me know!

LEES OOK: 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.