DIT IS HOE VAAK JE JE HAAR ZOU MOETEN WASSEN

Nieuw; Hizi Hair productlijn; mom-musthave

De één wast z’n haar elke dag, de ander één keer per week en sommigen zelfs slecht eens per maand. Er wordt veel gezegd over het wassen van je haar, maar hoe zit het nou echt? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

De werking van shampoo

Shampoo maakt je haar schoon, dat weten we allemaal. Maar hoe werkt een shampoo nu echt precies? Van nature zit er een soort beschermlaagje om je haar, waardoor het gezond en glanzend blijft. Een goede shampoo verwijdert de ‘vuile’ stoffen, zoals talg, vet en zweet, maar houdt het beschermlaagje intact. Zo reinigt een goede shampoo je haren en hoofdhuid dus, zonder dat het je haar aantast. 

Niet over één kam te scheren

Hoe vaak jij je haar moet wassen, hangt van meerdere elementen af. Sowieso is het dus van belang wat voor een shampoo je gebruikt. Probeer altijd voor een shampoo met natuurlijke ingrediënten te gaan, zodat je mogelijke schadelijke stoffen vermijdt.

Daarnaast is ook je haartype erg van invloed op de staat van je haar. Heb je krullen? Dan is de kans groot dat je wat minder snel je haar moet wassen. Bij iemand met heel dun en steil haar zal het sneller wat vetter ogen. Ook je lifestyle bepaalt hoe vaak je je haar moet wassen. Sport je regelmatig? Dan kan je haar wat sneller vet worden door het zweet. 

Persoonlijke aandacht

Er is dus niet eenduidig te zeggen hoe vaak jij je haar moet wassen, maar over het algemeen wordt aangeraden om het eens in de vier dagen te doen. Sport je nou dagelijks, dan is het natuurlijk verstandig om het iets regelmatiger te wassen. Kijk in ieder geval goed naar wat jouw haar nodig heeft en kies de juiste producten uit. Zo heeft DS Laboratories veel krachtige shampoos met natuurlijke ingrediënten die je hoofdhuid gezond houden en haaruitval tegengaan.

Wil je naast een goede shampoo iets extra’s doen om je haar in topconditie te houden? Probeer eens een haarsupplement, zoals de foligain haargroei capsules bevatten natuurlijke vitaminen en mineralen die haaruitval verminderen en de groei van gezond en dik haar bevorderen. 

Uitsteltips

In de basis geldt de regel: was je haar zo min mogelijk. Dat klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Om je een handje op weg te helpen, hebben we wat uitsteltips voor je, zodat je niet meer dagelijks naar die fles shampoo hoeft te grijpen. 

  1. Raak je haar zo min mogelijk aan. We weten dat het heerlijk is om lekker een hand door je haar te laten glijden, maar probeer dit niet te doen. Het wordt namelijk sneller vet als je het vaker aanraakt. 
  2. Wees voorzichtig met vetmakende producten. Wax of gel kan het haar namelijk snel vet maken, waardoor je het weer eerder moet wassen. 
  3. Gebruik soms een droogshampoo. Dit zorgt naast een fris gevoel ook gelijk voor wat meer volume in het haar.

Hopelijk helpen deze tips je om oude patronen te doorbreken en het wassen van je haar wat uit te stellen. 

 

LEES OOK: DIT HELPT TEGEN KLITTEN IN HET HAAR VAN JE KIND

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.