DE TEVREDEN BABY; BIJBEL VOOR DE KERSVERSE MOM

de tevreden baby

Either you love it, or you hate it: De Tevreden Baby van Gina Ford. Ik behoor tot de adepten. Met een vier- en tweejarige in huis, heb ik dit boek al even niet meer nodig gehad, maar ik zou het zo weer pakken bij baby nummer drie. Waarom? Het was mijn bijbel tijdens die eerste onzekere maanden als kersverse ouder.

Let wel: mijn dochtertje huilde veel en sliep ronduit beroerd. Na ruim zes weken waarin we ’s nachts maximaal 2,5 á 3 uur achter elkaar sliepen, ik was getransformeerd tot een soort wandelende zombie en gek werd van alle tegengestelde adviezen, smachtte ik naar houvast. En vooral ook: slaap.

Oplettende vriendin M. die een jaar eerder in hetzelfde schuitje had gezeten, tipte De Tevreden Baby. Hierin beschrijft de Amerikaanse kraamverpleegkundige Gina Ford hoe ouders hun baby regelmaat kunnen bieden met behulp van schema’s. Ook geeft ze tips en voorbeelden van andere ouders met “ontevreden” baby’s.

Het advies van vriendin M.: “Trek je niets aan van die strakke voeding- en slaapschema’s maar pik eruit wat je nodig hebt.” En zo geschiedde. De schema’s tot op de minuut volhouden, leek me inderdaad ondoenlijk (kom op, ik had meer te doen dan 24 uur met mijn baby bezig zijn, en bovendien: ze was geen robot) en dus gebruikte ik ze vooral als leidraad.

Ook de gebiedende toon was niet helemaal de mijne.
Maar toch.Gina gaf me wat ik nodig had: inzicht in het slaap- en drinkpatroon van mijn baby. Niet voeden op verzoek, maar op vaste tijdstippen. Hetzelfde gold voor de slaapjes.

Het resultaat?

Een baby die s’ nachts eindelijk 5 uur achter elkaar doorsliep. Een ook overdag een duidelijk ritme had. Zij blij, ik blij.

Of het boek iets voor jou is, moet je zelf ondervinden. Ik sluit me aan bij het advies van vriendin M.: “Haal eruit wat je nodig hebt.” Ik ben haar in ieder geval eeuwig dankbaar. De Tevreden Baby Hoe je baby ’s nachts doorslaapt – Gina Ford koop je online o.a. bij Bol.

Blog by Marit de Wit. 

LEES OOK: 10X KINDERBOEKEN MET THEMA’S VAN NU!

2 Reacties

 1. Anne

  Zonder Gina Ford hadden wij nu niet drie kinderen gehad en was ik bij onze oudste in een depressie geraakt.
  Dat inzicht waar je het over hebt, daar snakte ik naar en blijkt in de praktijk zo waar. Geen professional kon ons dat bieden gek genoeg.
  Nu heerlijk happy met onze kids, wat genieten, wat een geluk!! Voor alle partijen 🤗

  Antwoord
  • Bettina

   Wow wat goed te horen!!! Ja zo’n super boek!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.