CULTUUR, NATUUR & PLEZIERTIPS IN TENERIFE MET KINDEREN

Kindvriendelijk Tenerife | CITYMOM.nl 4 Kindvriendelijk Tenerife | CITYMOM.nl 1 Kindvriendelijk Tenerife | CITYMOM.nl 2 Kindvriendelijk Tenerife | CITYMOM.nl 3 Kindvriendelijk Tenerife | CITYMOM.nl 5 Kindvriendelijk Tenerife | CITYMOM.nl 10 Kindvriendelijk Tenerife | CITYMOM.nl 7 Kindvriendelijk Tenerife | CITYMOM.nl 8 Kindvriendelijk Tenerife | CITYMOM.nl 9 Kindvriendelijk Tenerife | CITYMOM.nl 6

Als ik jou zou vragen wat voor jou een vakantie met kids leuk maakt, zou je dan antwoorden met zon, zee, strand, cultuur, natuur en plezier voor de kids? Grote kans dat je antwoord lijkt op deze steekwoorden denk ik.
Wist je dat op Tenerife deze combinatie goed te vinden is? Dat de zon schijnt, hoef ik je niet te vertellen. Dat er veel stranden zijn, snap jij zelf ook wel. Dat het eten lekker is, ja zeker! Maar wist je dat je daarnaast ook prachtige cultuur en natuur hebt? En dat er mooie attractieparken zijn, die ook met (kleine) kindjes de moeite waard zijn. Daarom noem ik je twee cultuurredenen, twee natuurredenen en twee plezierredenen, waarom jij aan Tenerife kan denken als jouw volgende bestemming.

Cultuur in Candelaria

Je rijdt vanaf de bekende badplaatsen in ongeveer 45 minuten naar Candelaria.
Candelaria is een authentiek stadje, gelegen aan de zee. Er is een groot plein met een grote kerk waar je in kan. Vlak naast het plein vind je negen grote bronzen beelden. In de buurt van de kerk en het plein is een winkelstraatjes, waar ze ook hele lekkere ijsjes en churrros verkopen. Het stadje is niet groot, maar erg gezellig. Je vindt er verschillende plekjes waar je even in de zee kan afkoelen, verschillende terrasjes en restaurantjes.

Cultuur in Santa Cruz de Tenerife

Als je in Candelaria bent, rijd je in ongeveer 20 minuten naar Santa Cruz de Tenerife. De hoofdstad van Tenerife. Een grote moderne stad, vol met bekende winkelketens. Maar er is meer dan dat. Op Plaza de España vind je een hele grote ‘stadsvijver’, waar je je voeten even lekker kan laten afkoelen. Ook vind je daar de letters ‘Santa Cruz’. Kunnen de kinderen lekker op klimmen, terwijl jij een foto maakt. Vlakbij dit plein vind je een leuk speeltuintje. Rondom de vijver zijn allerlei restaurantjes. Als je de winkelstraten bewandelt, kijk dan vooral ook in de zijstraatjes. Overal zijn mooie pleintjes, fonteintjes en kerkjes, die de moeite waard zijn even te bekijken.

 

Natuur bij El Teide

Als je een bezoek brengt aan Tenerife, vergeet dan El Teide niet. Het is een uur rijden vanaf de badplaatsen. Het is er schitterend! Een prachtig nationaal park met als hoogtepunt de vulkaan. De rit erheen is al de moeite waard. Overal zijn plekken waar je kunt stoppen, wandelen, foto’s maken of picknicken. Onze kinderen vonden het geweldig over de grote stenen te klimmen en steentjes te gooien. Ze keken hun ogen uit en vermaakten zich prima.

Natuur in Masca

Je rijdt er ongeveer 45 minuten over vanaf de badplaatsen. De rit naar Masca is best een beetje pittig.  Ontzettend veel haarspeltbochten en smalle wegen. Maar als je er bent, de moeite waard. Neem trouwens een vestje mee, want het kan best koud zijn in de bergen. Masca is het startpunt van een wandeling. De wandeling van Masca naar de baai duurt in totaal 4 uur en is pittig. Wij hebben ervoor gekozen dit niet te doen, iets te veel gevraagd voor onze ukkies. Maar het eerste stukje van de wandeling is prima te doen en ook dan geniet je al van het uitzicht over de kloof.

Plezier in Siam Park

Siam Park bevindt zich in Costa Adeje. Het is een groot waterpark voor jong en oud. Je vindt er allerlei spannende water attracties. Maar er zijn ook genoeg attracties die geschikt zijn voor jonge kinderen. Onze kids (1 jaar, 3 jaar en 5 jaar) vonden het alle drie erg leuk. Als je naar Siam Park wilt, is het aan te raden een ‘twin ticket’ te kopen. Je kunt dan ook naar Loro Parque en je bent een stuk goedkoper uit dan wanneer je losse kaartjes koopt. Bovendien zijn kinderen tot zes jaar oud met een twin ticket gratis (met losse kaartjes niet). Er zijn allerlei glijbanen, wildwaterbanen en een grote waterspeeltuin. Een dag vol plezier!

Plezier in Loro Parque

Loro Parque is vanaf de badplaatsen ruim een uur rijden en vind je in Puerto de la Cruz.
Ik moet toegeven, dolfijnen en orka’s in een dierentuin… ik zie ze liever in de vrije natuur. Maar Loro Parque is een erg mooi park. Een dierentuin, waarin verschillende shows de hoofdrol spelen. De orka-show, de dolfijnenshow en de zeeleeuwenshow trekken veel bezoekers. Daarnaast zijn er leeuwen, tijgers, haaien, pinguïns en nog veel meer prachtige dieren. We keken onze ogen uit! De kinderen (en wij  natuurlijk) hadden een geweldige dag!
Tenerife is zoveel meer dan zon, zee en strand! LEES OOK: 6X KINDVRIENDELIJKE HOTSPOTS OP TENERIFE

LEES OOK VAN ILSE; 3 X KINDVRIENDELIJK KAMPEREN IN NEDERLAND 

 

BLOG BY ILSE @avonturensparen

Mijn naam is Ilse en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van Sam (2012), Saar (2014) en Mees (2016). Wij genieten er enorm van om met onze kids op pad te gaan. Van de camping om de hoek tot Australië, van korte uitstapjes tot lange reizen. Als we maar nieuwe avonturen beleven, dat is ons motto. Omdat ik vaak de vraag krijg, hoe wij dat reizen met kleine kindjes nu voor elkaar krijgen, ben ik begonnen te schrijven over onze trips op avonturensparen.com. Om te laten zien hoe leuk en fijn het kan zijn om met je kindjes op pad te zijn en wat de leukste plekken zijn die je niet mag missen. Super leuk om ook mijn avonturen op Citymom te delen!
GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.