SLAAP GEKKER; DE 10 LEUKSTE BABYSLAAPZAKKEN

Slaapzak kinderen 4

Baby Bites

Slaapzak kinderen 5

Electrik Kidz

Slaapzak kinderen 2

Elodie Details

Slaapzak kinderen 1

How do you ZooSlaapzak kinderen 3

Burda

Slaapzak kinderen 6

Fika Stitches via Etsy

Kinderslaapzak

Electrik Kidz

Slaapzak kinderen 9

Anatology

Slaapzak kinderen 8

Kiabi

Slaapzak kinderen 7

Nobodinoz

Het is 2 uur ’s nachts. Gevoelstemperatuur buiten bed -40 graden. Ik sta in het stikdonker op mijn blote voeten af te vriezen, zoekende naar die &^($*!@# ritssluiting van Olivia’s slaapzak. Die piepkleine priegelvingertjes van Olivia kunnen tegenwoordig namelijk haar slaapzak zelfstandig open maken.

Omdat haar slaapkamer niet altijd de aangeraden 16 graden is (wij wonen authentiek in de Jordaan, met enkel glas, en ijsbloemen aan de binnenkant) wordt het nog wel eens wat fris midden in de nacht. Daar vindt ze wat van. En als zij er wat van vindt, maakt ze dat duidelijk hoorbaar (van wie ze dat heeft…?).

Dus zo vind ik mijzelf op een belachelijk tijdstip onder barre omstandigheden in haar kamer, in gevecht met een rits die enorm gehecht is aan de voering. Ik beloof mezelf ter plekke dat dit niet te vaak moet gaan gebeuren.

De volgende dag dus gaan zoeken naar de beste tips om te voorkomen dat ze dat ding vannacht weer openkrijgt. Suggesties te over: slaapzak achterstevoren aandoen dus met de rits op de rug; ziet er toch wat ongemakkelijk uit, die stof in haar gezicht.

Binnenstebuiten; dan moet je zelf enorm prutsen om hem dicht te krijgen.

Vastzetten met een veiligheidsspeld; ik zie mezelf nu midden in de nacht een slagaderlijke bloeding stelpen???

Niet gezien, maar vast een goeie optie: een slaapzak zonder mouwen; zielig want zo koud!

of negeren en afleren; geprobeerd, niet aan te raden. Ze maakt dan ook haar pyjama, romper en uiteindelijk luier los. En als die niet leeg is, smeert ze de inhoud door haar hele bed.

Maar, wat ik ook zag is de enorme variëteit van slaapzakken; niet alleen functioneel degelijk, maar ook van super-kitsch en uber-cute, tot DIY slaapzakken, volledig over-the-top, of juist met geweldige prints. Ook exemplaren die nogal onslaapbaar lijken.

Hoe dan ook, ze lossen het probleem met de rits misschien niet op, maar dan heb ik ’s nachts iets origineels om naar te kijken. En ze bezorgen Olivia spannende dromen.

Blog by Thalia Vroom 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.