5X LEUKE, SPANNENDE, ACTIEVE UITJES VOOR KIDS

Een dagje uitrazen voor de kids

Kids hebben zoveel moeten missen door corona, ze verdienen wel wat extra fun, vind je ook niet? Lekker de stad in en wat activiteiten plannen waarbij ze lekker kunnen uitrazen. Er zijn vrolijke bezigheden die je in haast elke stad kunt doen. Deze blog wijst je de weg naar vijf leuke, spannende, uitdagende, actieve uitjes voor kids.

1. Springen in het indoor trampolinepark

In steeds meer steden staat een indoor trampolinepark. Die spelen in op een dringende behoefte bij kinderen: trampoline springen! Het is eigenlijk een heel simpel idee, maar de populariteit is groeiende. Misschien omdat trampoline springen niet echt aan leeftijd gebonden is.

Dit is een heerlijke kans om je kids in beweging te krijgen en lekker te laten uitrazen. Bij de receptie koop je speciale sokjes – als je die nog niet had van een vorige keer – die uitglijgevaar verminderen. Aan de veiligheid wordt genoeg aandacht besteed.En na afloop zijn er frietjes!

2. Klimmen en klauteren vanaf zes jaar

In bijna elke stad heb je plekken waar kids onder begeleiding kunnen klimmen en klauteren. Een klimparcours ziet er eng uit voor een MOM. Als je ze metershoog op zo’n kabel ziet balanceren, hou je je hart vast. Maar qua veiligheid is het helemaal dichtgetimmerd. Je kids vinden het geweldig. Ook als je ze meeneemt naar een klimhal of een klimmuur zijn ze zo een paar uurtjes zoet. Rode wangetjes en stemmen die een octaafje hoger klinken dan normaal. Over uitrazen gesproken…

Zelf kun je natuurlijk ook meedoen. Het zal je nog niet meevallen kids bij te houden. Je gaat al snel verlangen naar de koffiecorner die jullie net voorbij liepen. Of zijn niet alle moeders hetzelfde?

3. Een museum, wat is daar actief aan?

Ook musea gaan met hun tijd mee. Sommige zijn sowieso al op kinderen gericht. Aviodrome, Nemo en Naturalis zijn hier voorbeelden van. Maar ook bijna alle grote-mensen musea hebben speciale programma’s voor kinderen. Kindgerichte routes langs de zalen, quizjes, kleurplaten en  tekenopdrachten. Fun en tegelijk educatief.

Veel musea bieden ook kinderworkshops aan. Terwijl jij je aan Marten & Oopjen staat te vergapen, leert Madelon een zelfportret schilderen onder leiding van een hippe juf.

Met de kindervariant van de Museumjaarkaart, de museumkidskaart, kun je musea eindeloos ontdekken. Deze kaart is geldig tot de leeftijd van 12 jaar.

4. Zorg dat je niet in de goot belandt

Bowlen valt nog net niet in de categorie Oud Hollandsch Vertier. Tenminste, dat is het beeld wat veel mensen er van hebben. Ook de bowling sector heeft ingezien dat de jeugd van tegenwoordig meer verwacht dan een zwarte bal van duizend kilo en een ingewikkeld scorebriefje. Disco Verlichting, sfeervolle bonque á bonque muziek en een automatische ranglijst waarbij je zelf je naam mag verzinnen. ‘Madelon, jij was toch Kate Perry? Je bent aan de beurt!’

Als je kind nog moet wennen aan het gooien, hebben de meeste banen hekjes. Die kun je per worp omhoog doen of omlaag laten. Je wilt immers niet dat je liefste knuffelkind in de goot belandt. En zeker zijn of haar worp niet.

5. Escape!

Samen met het bowlen wordt vaak een keur aan andere activiteiten aangeboden. Karten, Lasergamen, Paintball en ga zo maar door. Zijn jouw kinderen oud genoeg voor een Escaperoom? Misschien als je ze een beetje helpt? Er zijn ook Escape rooms voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Als je geluk hebt, is er in jouw stad ook eentje.

Het is natuurlijk een heel andere manier van uitrazen dan klimmen of trampoline springen. Maar kinderen houden als geen ander van raadsels en cryptische omschrijvingen. ‘Mam, wat staat er aan het einde van een regenboog…?’

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.