4 FANTASTISCHE REISTIPS VOOR HET REIZEN MET KINDEREN

www.milkmagazine.net:christma-kiss: 4 slimme travel tips - deel 2

Zoals jullie regelmatig kunnen lezen, ga ik graag op reis. Ja, met kinderen vergt dit iets meer planning, maar als je, zoals ik, een mini hebt die nog niet naar school gaat, ben je best flexibel. Een snoepreisje tussendoor is zo geboekt. Al eerder konden jullie mijn blog lezen met 4 fantastische travel tips. Vandaag heb ik deel II ‘reistips met kinderen’ voor jullie. Met onderstaande tips, hou je het voor, tijdens én na je reis relaxed!

1. De koffer staat al klaar!


Ik heb altijd (ja, altijd!) een toilettas met ‘mini’s’ klaar liggen in mijn kast. Een grote doorzichtige, zodat ik niet op de luchthaven nog alles in die plastic zakjes staat te proppen bij de security. De inhoud? Alles wat je maar nodig kunt hebben op reis; tandpasta, (droog)shampoo, paracetamol, elastiekjes, zonnebrandcrème, een paar reserve lenzen en ga zo maar door. Wanneer ik weg ga, hoef ik deze alleen in m’n koffer te gooien. Scheelt veel tijd bij het inpakken!

2. Slim inkopen


Beperk je tijdens de SALE niet tot de Zara en H&M, MOMS! (Ja, ik heb het tegen jullie!). Ook drogisterijen hebben sale; bij de Etos koop je bijvoorbeeld het meest fantastische opblaasbare spul voor kinderen. Ik heb meerdere setjes zwembandjes liggen, gescoord voor €0.50 (niet kapot te krijgen) en een opblaasbaar aankleedkussen voor nog geen €2. Ook luchtbedden, ballen en ander speelgoed scoor je voor nop. En voor dat geld hoeft het ook niet mee terug naar huis. Zonde zeg je? Nee hoor; met een aankleedkussen of luchtbed doe je aan het einde van jullie vakantie vast een andere MOM op de vakantiebestemming een heel groot plezier.

3. Kidsproof


Boek je een accommodatie via Airbnb? Selecteer dan op basis van de profielfoto. Serieus, ik kijk -naast een gunstige locatie natuurlijk- naar de profielfoto’s. Staat daar een gezellig lachend persoon op mét kind, dan weet je dat je goed zit. Jij hebt je huis toch ook redelijk kidsproof ingericht? Nou dan! In het (design) huis van een locale hipster heb je niets te zoeken. Het wordt geen relaxed verblijf wanneer jij je continue druk maakt of er geen vaasje of potje omgaat. Wij verbleven bijvoorbeeld in Stockholm (lees al mijn Stockholm tips HIER!) in een appartement, waarvan de eigenaresse twee jonge kinderen heeft. Met bad (ook altijd handig). Het hoogtepunt voor Evy was een enorme bak met speelgoed dino’s voor in de badkuip. Ze was zo zoet als een kind iedere ochtend! Echt, je doet jezelf in meerdere opzichten een plezier met een kidsproof accommodatie!

4. Sweet memories


Waarschijnlijk wel herkenbaar: honderden (zo niet duizenden) foto’s op je telefoon (en in de ‘cloud’), zonder dat je er iets mee doet. Onderzoek heeft uitgewezen dat het terug kijken van vakantiefoto’s het ‘vakantiegevoel’ kan verlengen en dat dit het beste werkt als je foto’s terugkijkt in een album. Ik vind het leuk om van iedere vakantie een album te maken ‘voor later’, voor onze dochter Evy. En toegegeven, ik word ook wel vrolijk als ik die foto’s weer terugkijk samen met haar. Nou weet ik dat ‘tijd’ ook een belangrijke factor is, maar geld hoeft het je (bijna) niet te kosten. Verschillende huidverzorgingsmerken hebben rondom de zomerperiode acties waarmee je gratis een fotoboek maakt. In de meeste gevallen moet je bijvoorbeeld een product van merk ‘X’ kopen (zoals zonnebrandcrème die je toch wel nodig hebt op vakantie), maar vaak geven drogisterijen tegen het einde van de actie deze waardebonnen gewoon weg bij de kassa. Ik heb in ieder geval al drie leuke boeken gemaakt voor weinig het afgelopen jaar!

 LEES OOK:

 

BLOOG BY MALOU DE BRUIN @malou_de_bruin

Een 35-jarige Content Manager who loves to write: “Geboren (en nu wonend) in Utrecht en bijna tien jaar in de mooiste stad van Nederland gewoond (Amsterdam ;), waar ik Manlief ontmoet heb. In 2013 werd de liefde compleet met de geboorte van dochter Evy (bijna 4). Ik ben ondernemend, reislustig en een enorme sneakerfreak – wel zo handig als je een hyperactieve kleuter hebt. Ik ga zo veel mogelijk op pad en heb altijd mijn ‘radar’ aan voor hippe adresjes. Voor CITYMOM schrijf ik over het leven met – en de grillen van – een kleuter. Mijn blogs zijn altijd geschreven met een dikke knipoog, want: hoe fantastisch ook, het moederschap vergt ook een hoop aanpassing en geduld – loads of it.”

2 Reacties

    • Bettina

      Ja ik ook! Helemaal met dit weer!

      Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.