3X TIPS VOOR HET KIEZEN VAN DE JUISTE AANVULLENDE VERZEKERING

In principe volstaat het om als moeder van één of meerdere kinderen een basisverzekering af te sluiten, maar toch is de dekking van deze zorgverzekering niet voor iedereen uitgebreid genoeg. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn, want je kunt jezelf beter verzekeren door aanvullende verzekeringen af te sluiten. Omdat je meestal uit meerdere opties kunt kiezen, slaat de twijfel mogelijk toe. Je bent echt niet de enige, want veel MOMS worstelen hiermee. Daarom hebben wij hier 3 tips voor het kiezen van de juiste aanvullende verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

1. Verdiep je in de mogelijkheden


Deze eerste tip lijkt misschien een open deur, maar uit ervaringen weten we dat veel moeders niet de tijd en moeite nemen om zich te verdiepen in de mogelijkheden op het gebied van aanvullende verzekeringen. Vandaar dat we het hier nog maar een keer benadrukken. Als je niet weet wat er mogelijk is, is het onmogelijk om jezelf optimaal te verzekeren voor zorgkosten.

Sommige moeders denken dat aanvullende verzekeringen bij elke verzekeraar hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Verzekeraars hebben de vrije hand in de samenstelling en prijs van aanvullende verzekeringen, waardoor er soms grote verschillen zijn. Zo kun je bij de ene verzekeraar alleen een aanvullende verzekering voor de tandarts of fysiotherapie afsluiten, terwijl de ander ook opties heeft voor brillen & lenzen en zwangerschap & geboorte.

Wil je voorkomen dat je een zorgverzekering afsluit bij een verzekeraar met weinig mogelijkheden op het gebied van aanvullende verzekeringen? Vergelijk verzekeraars dan altijd met elkaar voordat je de knoop doorhakt. Richt je hierbij niet alleen tot de verschillende aanvullende verzekeringen die je af kunt sluiten, maar kijk vooral naar de dekking. Zo voorkom je dat straks blijkt dat je toch niet goed verzekerd bent voor bepaalde zorgkosten, terwijl je dit wel dacht toen je de aanvullende verzekering koos.

2. Bereken of het financieel interessant is


Omdat het leven als moeder vaak al duur genoeg is, sluit je misschien alleen de basisverzekering af. De premie van je zorgverzekering valt namelijk hoger uit als je aanvullende verzekeringen afsluit. Je denkt daarom misschien kosten te besparen door het bij de basisverzekering te houden. Dit kan een slimme zet zijn, maar het kan ook totaal verkeerd uitpakken.

Als je zorg nodig hebt die niet binnen de dekking van de basisverzekering valt, draai je zelf op voor de kosten. Lopen deze kosten hoog op? Dan was je waarschijnlijk een stuk voordeliger uit als je een aanvullende verzekering zou hebben. Schrijf aanvullende verzekeringen daarom nooit direct af, maar bereken eerst of het in jouw situatie financieel interessant is om ze af te sluiten.

3. Houd rekening met je gezondheid en levensstijl


De prijs is voor veel mensen doorslaggevend in de keuze om een aanvullende verzekering af te sluiten of niet. Het is begrijpelijk dat je hiernaar kijkt, maar wij raden je niet aan je hierdoor te laten leiden. Je kunt je keuze beter baseren op je gezondheid en levensstijl. Omdat jongeren vaak nog fit en vitaal zijn, hebben ze vaak minder zorg nodig dan ouderen. Vandaar dat zij vaak prima zonder een aanvullende verzekering kunnen. Kamp je vaak met fysieke mankementen en loop je hierdoor met enige regelmaat bij de fysio? Of wil je aankomend jaar graag zwanger worden? Dan is het verstandig om je zorgverzekering uit te breiden met aanvullende verzekeringen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.