TIPS VOOR NUSA LEMBONGA & GILI TRAWANGAN IN INDONESIË MET KINDEREN

NUSA LEMBONGA & GILI TRAWANGAN INDONESIE MET KINDEREN | CITYMOM.nl 12
NUSA LEMBONGA & GILI TRAWANGAN INDONESIE MET KINDEREN | CITYMOM.nl 10
NUSA LEMBONGA & GILI TRAWANGAN INDONESIE MET KINDEREN | CITYMOM.nl 9
NUSA LEMBONGA & GILI TRAWANGAN INDONESIE MET KINDEREN | CITYMOM.nl 8
NUSA LEMBONGA & GILI TRAWANGAN INDONESIE MET KINDEREN | CITYMOM.nl 7
NUSA LEMBONGA & GILI TRAWANGAN INDONESIE MET KINDEREN | CITYMOM.nl 5
NUSA LEMBONGA & GILI TRAWANGAN INDONESIE MET KINDEREN | CITYMOM.nl 3
NUSA LEMBONGA & GILI TRAWANGAN INDONESIE MET KINDEREN | CITYMOM.nl 2

Ilse reist met haar man en kids van vijf, drie en één door Indonesië. Vorige maand tipte zij alle kindvriendelijke plekken in Legian, Ubud & Munduk. Vandaag haar tips als je met kinderen naar Nusa Lembongan gaat & de Gili Trawangan. 

 

Nusa Lembongan

Oh oh oh wat hebben wij genoten van de heerlijke eilandjes in Indonesië en oh oh oh wat hebben we veel heimwee nu we net weer thuis zijn. Na het bezoeken van Ubud, Munduk en Lovina gingen we op eilandtoer. Een rustig boottochtje van ongeveer een half uur vanaf Sanur bracht ons naar een klein eiland van ongeveer 8 vierkante kilometer met heerlijke stranden, veel restaurantjes, mangrove en prachtige kliffen. Nusa Lembongan is een echt scootereiland. We wilden in eerste instantie ook met een scooter het eiland rond, maar toen we zagen dat we een buggy konden huren, vonden we dit net wat veiliger voor ons en onze drie kindjes. Het was heerlijk in de buggy, lekker de wind in onze haren en avonturen sparen!
Met een kaart gingen we op pad en bezochten allerlei mooie punten. Een stop bij Dream Beach was één van de hoogtepunten, een adembenemd strand. We aten een pizzatje en keken uit over de kuststrook. Na de lunch wandelden we het strand op. Het water is te wild om in te zwemmen, maar een beetje spelen met de voeten in het water was heerljk verkoelend. Op een gegeven moment kwam er een groep van ongeveer 30 chinese toeristen aan, die in de rij gingen staan om de topattractie van het strand te bekijken en te fotograferen, namelijk onze kids. Een aantal foto’s vonden de kids nog oke, maar al gauw werden ze het zat. Dus op mijn beste Chinees heb ik ze gevraagd te stoppen en te gaan genieten van het strand, dat is immers al mooi genoeg. Vervolgens werden er van een afstandje stiekem foto’s genomen, maar de kids zagen het niet en genoten weer van al het zand. Dit soort taferelen maken we nog een aantal keer mee..

We rijden met onze buggy door naar Devil’s Tear, man wat een kracht heeft de zee. Het water botst tegen de rots aan. Prachtig om te zien. Onze oudste zoon van 4, vindt het spannend maar fantastisch! En dan de next stop; Sandy Bay Beach Club. Hmmmm we genoten van taartjes, keken wederom over de zee uit. Ook is hier een prachtige infinity pool. Slechts een paar hoogtepunten, maar eigenlijk was de hele dag een hoogtepunt van onze reis! Het was fantastisch. De overige dagen in Nusa Lembognan genieten we van zwemmen in de zee of bij ons zwembadje en het lekkere eten!

Gili Trawangan

Dan staat het volgende eiland op de planning en zullen we een klein stukje Lombok gaan ontdekken. We gaan naar Gili Trawangan! Als we vanuit de boot uit kunnen kijken op Gili T, zoals Gili Trawangan ook wel wordt genoemd, zien we prachtige witte stranden en een blauwe zee. Dit belooft veel goeds bedenken we! En dat klopt! Gili T is een autovrij eiland. Met paard en wagen (arm paard) worden we naar ons hotel Oceano Jambuluwuk Resort gebracht. We hebben gekozen voor een luxe hotel, het zijn onze laatste dagen in Indonesië, dus willen we even lekker relaxen. De kids vonden het ritje natuurlijk helemaal het einde. Toen ze het zwembad met glijbaantje bij ons hotel zagen, kon hun geluk helemaal niet meer op. Ongeveer 10 stappen van ons hotel af, is het strand. Gili T staat bekend om de schildpadden die in de zee zwemmen. Onze bink van 4 jaar heeft al de hele vakantie geoefend op snorkelen en het gaat hem prima af. En hij heeft geluk, want hij ziet een schildpad tijdens het snorkelen! Zijn dag kan niet meer stuk.

Op Gili T hebben we twee fietsen gehuurd met kinderzitjes en fietsen zo het hele eiland rond. Warm, maar mooi om alles te zien. De schommels op het strand, de uitzichten over zee, de schildpaddenopvang, de winkeltjes en het proeven van de eiland sfeer. Zalig!
Ook zien we ’s avonds een schitterende zonsondergang. Gili T wordt gezien als een party eiland en dat zal het waarschijnlijk ook zijn. Toch hebben wij ( we zaten niet in de buurt van de drukke haven) Gili T als rustig en relaxed ervaren. Het was er heerlijk vertroeven.

Een klein beetje verdrietig nemen we afscheid van Gili T, we hadden hier best nog wat langer willen blijven. We varen met de boot weer naar Bali voor onze laatste paar dagen in Indonesië, die we doorbrengen in Sanur. Wat waren de eilanden fantastisch en wat hebben wij genoten!

Wil je meer van Ilse lezen, check dan haar blog www.avonturensparen.com

LEES OOK; NAAR DE GILI EILANDEN MET KIND 

 

GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

 

1 Reactie

  1. Melanie

    Vanuit gili menu heb ik ooit een trip op zee gemaakt. Naar een plek waar veel zee schildpadden zaten. Heerlijk gezwommen tussen de wilde mega schildpadden. Blijft voor mij een prachtig moment. Als je kinderen wat groter zijn is dit zo de moeite waard. Vanuit gili trawangan kon dit ook geregeld worden. Gili t stond vroeger bekend als het party island. Ik ben er even geweest, maar de kots lag toen al op de kade. Weet niet hoe het nu is. Vond het minder. Lembongan ben ik ook ooit geweest. Toen niet meer dan 1 restaurant en hotel rijk. Inmiddels volgebouwd begreep ik van mijn ouders die deze week er van terug zijn. Krijg bij dit soort verhalen altijd heimwee.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.