JIJ WILT EEN TWEEDE KIND, MAAR JE MAN WELLICHT NIET?

Jij wil een tweede kind, maar je man wordt afstandelijk. Wat kan er aan de hand zijn?

Veel vrouwen hebben een kinderwens en een idee in hun hoofd voor hoe groot hun gezin zou moeten worden. Met de biologische klok in het achterhoofd is er daarom vaak de wens om door te pakken na het eerste kind. Maar wat als jij de wens uitspreekt om voor de tweede keer zwanger te worden, en je man of vriend gaat zich opeens afstandelijk opstellen? We bespreken een aantal mogelijke oorzaken voor dat gedrag.

Prestatiedruk en libido

Als je je nadrukkelijk ten doel stelt om zwanger te worden, ontstaat er een bepaalde prestatiedruk die zeker bij mannen blokkerend kan werken. Als je weet dat dat móet klaarkomen, kun je dat onbewust psychisch gaan tegenwerken omdat de spanning het wint van de opwinding.

Maar het probleem kan ook los staan van het zwanger willen worden. Het kan zo zijn dat het sowieso minder gesteld is met het libido van je man of vriend. Dat kan psychische oorzaken hebben, maar ook lichamelijk oorzaken. Het middel Cialis kopen en gebruiken kan ervoor zorgen dat het lichaam wél meewerkt. 

Minder aandacht

Hoewel mannen graag een beetje stoer doen en altijd graag ruimte voor zichzelf claimen om mannendingen te doen, wil een man zelf ook graag aandacht van zijn partner. Vooral op fysiek gebied, maar ook gewoon in de vorm van liefde en waardering.

Wat er echter in de regel gebeurt wanneer er een kind komt, is dat de man zakt op het prioriteitenlijstje van zijn vrouw of vriendin. Dat is niet raar, want er is een kind waarvoor gezorgd moet worden. Maar voor de man kan het een hard gelag zijn dat hij opeens veel minder aandacht krijgt.

Dat maakt het uitzicht op nog een kind dat nóg meer aandacht weg gaat halen bij hem niet bijzonder aantrekkelijk. Je kunt proberen hierover te praten met je man of vriend als hij zich wat afstandelijk gedraagt nadat jij de wens voor nog een kind uitgesproken hebt.

Zorgen over gezondheid kind

Sommige mannen willen niet nóg een kind omdat ze zich zorgen maken over de gezondheid van dat kind. Als het eerste kind niet gezond of met een afwijking geboren is, is dat natuurlijk een hele reële angst. Maar die angst kan er zeker ook zijn als het eerste kind wél gezond is geboren. Sommige mannen denken namelijk dat ze niet twee keer het geluk gaan hebben dat het kind gezond is. Dit is een zorg die je helaas niet makkelijk kunt wegnemen.

In alle gevallen geldt dat open communicatie met begrip voor elkaar de belangrijkste sleutel naar een oplossing is. Boos worden werkt averechts. Ga het gesprek aan met je man, zodat je weet wat eraan scheelt!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.