BLOG LIESBETH: KNUTSELKAR

confetti-diy confetti

Wij hebben hier thuis een knutselkar. Potloden en stiften, stempels, papier, kleurboeken, kwasten, stickers, papierrestjes, glitterlijn, de hele rataplan. Stiften gaan in de stiftenbak, potloden in een andere bak, verfkwasten gaan in de hoge pot, stempels horen in het lage gele bakje. Duidelijk en overzichtelijk. De kar is een succes. Maar waaaaarom gooien ze ELKE keer de bak met stiften om? En gooien ze de stickers bij de glitters? En proppen ze ELKE keer de stempels bij de potloden? En is er niks leukers dan ELKE keer het potloodslijpsel in de bak met verse gekleurde vouwpapiertjes te gooien? Het zal die meiden een worst wezen. Ze zijn vijf dus dit is leuk. Ik snap het. Hoewel ik het stiekem ook irritant vind. Maar hee, heb ik weer een reden om die knutselkar elke twee weken uit te mesten en strak in te richten. Is best een ontspannende klus. Niks leukers dan tussen al die zooitjes, briefjes te vinden met hun zelf geschreven krabbels, hartjes, hun naam nog net niet goed geschreven. Love that!

Het is een herfstige dag en Noortje, Anabel en ik zitten aan de eettafel welke bezaaid is met van alles. Alles is omgekieperd. Prima. O jee! Tijd vergeten! De geknipte aapjes, glitterpaarden en geverfde zelfportretten worden opgehangen want we moeten naar oma. Hup meiden, even snel opruimen want we moeten gaan. Ik kan me even niet meer druk maken om welke stift in welke bak moet dus ik maak van mijn arm een bulldozer en in 1 veeg kieper in de potloden, stiften, scharen en verfkwasten de bak in.  En wat gebeurt er? Ik word op m’n vingers getikt. “Sjomme jomme mama dat hoort zo toch niet??” zegt Annabel. Daar kan ik natuurlijk niks van zeggen dus ik heb keurig en met een dikke glimach staan toekijken hoe mijn twee eigenwijze lieve meiden alles keurig hebben opgeruimd. Een kwartier later zaten we in de auto. Ach ja wat maakt het uit!

 

BLOG BY LIESBETH STERRENBURG

Liesbeth is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al 4 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus!

Photocredits: studiodiy.com

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.