8 X KINDVRIENDELIJKE TIPS VOOR CITY NORRKÖPING IN ZWEDEN

8 X KINDVRIENDELIJKE TIPS VOOR CITY NORRKÖPING IN ZWEDEN

Norrköping? Norrwaar? Soms zijn er van die steden waar je in eerste instantie nooit van gehoord hebt, maar die kleine pareltjes blijken te zijn. Zoals Norrköping dus. Ideaal voor een verrassende kindvriendelijke citytrip! De middeleeuwse stad Norrköping heeft de bijnaam ‘het Manchester van Zweden’ te danken aan zijn historische rol in de papier- en textielindustrie. Langs de rivier de Motala vind je nog steeds een flink aantal houten spinmolens en katoenfabrieken uit het midden van de 19e eeuw die je kunt bezoeken. Nu is het een leuke en levendige stad waar veel te beleven is. Veel van de oude fabrieken zijn omgetoverd tot gezellige restaurantjes en cafeetjes. 

8 X DOEN IN NORRKÖPING

1.De sluizen van Berg en het Göta-kanaal

Het Göta-kanaal, ook wel ‘het blauwe lint van Zweden’ genoemd, is 190 kilometer lang en telt 58 sluizen. De sluizen van Berg, vlakbij Linköping, zien er spectaculair uit. Hier zijn 7 aaneengesloten sluizen nodig om de passagiersboten stapsgewijs 30 meter te laten stijgen of dalen.

2.Eikenbos

Lekker met de hele familie door het bos wandelen? Neem dan een kijkje in het fantastische eikenbos, dat slechts op een paar kilometer afstand ligt. Dit eikenbos is het grootste van Noord-Europa.

3.Astrid Lindgrens Värld

Op een uurtje rijden vind je het themapark Astrid Lindgrens Värld, één van de populairste familieattracties van Zweden. Hier in Vimmerby in Småland (de geboorteplaats van Astrid Lindgren) zijn heel veel leuke attracties en ontmoet je meeste figuren uit haar kinderboeken, waaronder Pippi Langkous natuurlijk.

4.Oude pakhuizen

In de jaren 70 van deze eeuw besloot de stad Norrköping om alle overblijfselen uit het industriële tijdperk zorgvuldig te restaureren en te bewaren. En dat is te zien! The industrial landscape is een mooi gebied om te bezoeken. Hier zie je oude pakhuizen en fabrieken in combinatie met moderne architectuur. Via verschillende bruggetjes over de rivier de Motala, die door de stad stroomt, staat je op iedere hoek van de straat weer een verrassing te wachten.

5.De baai van Bråviken

Vlakbij Norrköping vind je de baai van Bråviken. Hier vind je dichte bossen, diepe ravijnen en grotten. Ideaal voor natuurliefhebbers, want er valt hier volop te genieten! En dat kan op alle mogelijke manieren: te voet, op de fiets, in de kajak of met de auto.

6.Dierenpark Kolmården

Dierenpark Kolmården ligt pal aan het water (aan de baai van Bråviken) en is verdeeld in verschillende zones: de Zeewereld met een dolfijnenshow en de achtbaan ‘Dolfijnenexpres’, de ‘Tijgerwereld’ en ‘Safari’, met een ontzettend coole gondelbaan die je over de savanne doet zweven en je van bovenaf zicht biedt op leeuwen, giraffes en andere dieren (best spannend dus…). Kortom: Dierenpark Kolmården heeft genoeg te bieden.

7. Overnachten in het Vildmarkshotel

Wil je scoren bij je kinderen? Blijf dan overnachten in het Vildmarkshotel in het park.

8. Ga naar dé archipel van Norrköping

Maar ook buiten Norrköping is genoeg te doen! Vlakbij vind je heel veel water dat is bestrooid met eilandjes en bekend staat als dé archipel van Norrköping. Maak een boottocht, ga eilandhoppen of huur een kajak. Of ga er lekker zwemmen en geniet van de wildlife: je vindt er veel bijzondere vogelsoorten en je kunt er op zeehondensafari.

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.