INTERNATIONAAL THEATER AMSTERDAM; IEDERE ZONDAGMORGEN VOOR KLEINTJES

INTERNATIONAAL THEATER AMSTERDAM

Internationaal Theater Amsterdam reserveert wederom de zondagmorgen voor de allerkleinsten. De zondagmorgenreeks die voorheen door het leven ging als Zondagmorgen in de Schouwburg gaat nu door onder de naam Zondagmorgen in ITA. Het nieuwe seizoen is begonnen en is er iedere zondag weer een voorstelling. Van alles staat op het programma: theater, dans, beeldende kunst, muziek en verhalen.

Iedere zondagmorgen om 11.00 uur is er in Internationaal Theater Amsterdam weer een speciaal programma voor jonge kinderen (1.5 -7 jaar) en grote mensen. Theatervoorstellingen, dansvoorstellingen, ‘kleurconcerten’ en poppenspel. Kinderen en volwassenen worden uitgenodigd om te kijken, te spelen, te lachen en te ontdekken. Na afloop van de voorstelling mogen de kinderen in het decor blijven spelen of wordt er samen gewerkt aan een kunstwerk. De voorstelling vindt plaats in een kleine, intieme ruimte, zodat iedereen zo dichtbij mogelijk kan komen.

Theater voor kinderen vinden ze bij Internationaal Theater Amsterdam geen bijkomstigheid, maar een noodzaak. Hoofd educatie Elze van der Steen vindt het dan ook erg belangrijk dat er ook voor de jongste Amsterdammers in ITA een programma is: “‘Wat we voor grote mensen doen, willen we ook voor kleine mensen mogelijk maken. Deze jonge kinderen staan open voor alles wat er om hen heen gebeurt. Ze zijn ontzettend creatief en vindingrijk en nemen alles in hen op. Daarom moet er een programma met kwaliteit voor hen geboden worden.”

LEUKE VOORSTELLINGEN OP ZONDAGOCHTEND

Een van de hoogtepunten van de zondagochtend reeks is de voorstelling Pim Pam Paars (2-6 jaar), die te zien is op zondag 25 november. Het is een komische, muzikale performance in een levend schilderij. Theatermakers Suzanne Bakker en Rianne Meboer lieten zich voor deze woordeloze voorstelling inspireren door het televisieprogramma Tik Tak en de abstracte schilderijen van kunstenaar Wassily Kandinsky. Een toegankelijke en abstracte voorstelling waar de allerjongsten in opperste concentratie en met plezier naar kijken. Een ander hoogtepunt is de voorstelling VaarWel (2+) op zondag 2 december. Een fantasierijke beeldende muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar, geïnspireerd op het prentenboek De Kleine Walvis van Benji Davies.

Prijzen

Tickets voor de voorstelling zijn €8 voor kinderen en €10 voor volwassenen (online en aan de kassa). Op de dag zelf zijn, indien beschikbaar, kaarten te verkrijgen aan de bar in de Brasserie.

Extra; Aansluitend is er ook nog de mogelijkheid tot brunch of lunch in de Brasserie.

Verjaardagsfeestjes: 

Backstage tour + workshop: een verjaardagsfeestje start met een backstage tour door het theater. Je komt op plaatsen waar het publiek niet mag komen. Na een korte pauze met limonade en iets lekkers gaan de kinderen zelf aan de slag. Je kan kiezen uit een dansfeest of een theaterfeest. Onder leiding van een professionele dans- of theaterdocent maken de verjaardagsgroep zelf een korte presentatie. Deze presentatie kan aan het einde van het feestje aan de ouders geshowd worden. Iedere deelnemer ontvangt een ticket voor het feestje waarmee hij/zij gratis met de tram of bus van het GVB kan reizen. Duur: 2 uur. Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10 kinderen.

Backstage tour + voorstelling: Wil je met je vrienden of vriendinnen een voorstelling bezoeken ter ere van jouw verjaardag? Dat kan! In de agenda kun je kijken welke jeugdvoorstellingen er de komende maanden te zien zijn. Vooraf of na afloop van de voorstelling krijg je een kijkje achter de schermen van het theater. Voor de voorstelling kunnen kaartjes via de kassa of de website gekocht worden. Voor de rondleiding moet apart een afspraak gemaakt worden. Duur rondleiding: 30 minuten, aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10 kinderen.

Tarief:
Prijs verschilt per voorstelling.
Verjaardagsfeestje: Backstage tour + workshop: €150 per feestje
Backstage tour + voorstelling: €30 + kosten voorstelling

Adres:
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
020 6242311
info@ita.nl

Website:

 

Openingstijden:
Bezoek de website voor de agenda.

Grotere kaart weergeven

 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.