ZÓ KUN JE HET LANGST WEG MET ZO WEINIG MOGELIJK VRIJE DAGEN

Met de kids op vakantie? Zó kun jij het langste weg met zo weinig mogelijk vrije dagen.

Met de kids op vakantie? Zó kun jij het langste weg met zo weinig mogelijk vrije dagen.

Het is herfst en de regenachtige dagen komen er weer aan. Voor velen tijd om weer na te denken over de volgende vakantie.

Wie zijn vakantiedagen rondom de verplichte vrije dagen plant, kan het aantal vrije dagen in 2020 verdubbelen van 27 naar maar liefst 54 vrije dagen!

TravelHunter zocht uit op welke dagen je het beste vrij kunt nemen als je met kinderen reist, zie het schema hierboven!

Reizen met kleine kinderen

In Nederland heb je wettelijk gezien recht op 20 vakantiedagen als je fulltime werkt. De meeste werkgevers zetten daar nog een aantal dagen bovenop. Als je 27 vakantiedagen hebt, kun je in 2020 in principe 54 dagen op vakantie als je de feestdagen en de weekenden meerekent.

Reis je met kleine kinderen die nog niet naar school gaan, dan kun je hier handig gebruik van maken.

Reizen met schoolgaande kinderen

Reis je met schoolgaande kinderen, dan heb je minder flexibiliteit in data, maar ook dan kun je deze truc uithalen. Een groot deel van de feestdagen valt namelijk in de schoolvakanties.

In de meivakantie is het meeste voordeel te behalen. Koningsdag valt op een maandag en Bevrijdingsdag op de dinsdag daarna. Dit is eens in de 5 jaar een vrije dag en zo ook in 2020. Door de dagen rondom deze feestdagen vrij te nemen, kun je maar liefst 16 dagen weg voor maar 8 vakantiedagen.

Datzelfde kun je doen rondom Kerst en Oud & Nieuw. De meeste scholen hebben ook Goede Vrijdag en de vrijdag na Hemelvaartsdag vrij. Doe er je voordeel mee!

TravelHunter is een snelgroeiende online reizenvergelijker en is de enige op de Nederlandse markt die geautomatiseerd de beste aanbieding per bestemming toont die op dat moment te boeken is. Reizen van meer dan tien reisaanbieders worden continu vergeleken, zodat reizigers nooit te veel betalen voor hun vakantie.

LEES OOK: HET E-MAGAZINE VAN CITYMOM MET ALLE TRAVEL TIPS! 

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.