WAT KOMT ER KIJKEN BIJ DE ONTWIKKELING VAN JE PASGEBOREN BABY!?

De ontwikkeling van jouw pasgeboren baby gaat razendsnel. Met welke dingen moet je rekening houden in die eerste periode? Kies je voor borstvoeding of toch flesvoeding? Natuurlijk laat jij je door deze serieuze ontwikkelingen niet van die heerlijke roze wolk stoten.

Jouw pasgeboren baby in de eerste levensmaand

Al direct na de geboorte van jouw kleintje moet je als jonge moeder een keuze maken. Geef je jouw baby borstvoeding of flesvoeding? En moet de babyvoeding geitenmelk zijn of kies je voor een ander alternatief? Belangrijke keuzes die invloed hebben op de ontwikkeling van jouw pasgeboren kind. In de eerste levensmaand ontwikkelt jouw baby zich zowel fysiek als mentaal. Denk maar eens aan de groei en de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek.

In de eerste maand slaapt jouw pasgeboren kindje heel veel. Langzaam worden de slaapjes steeds korter. Ook gaat jouw kindje steeds scherper zien. De baby raakt geïnteresseerd in alles wat er gebeurt. Zo wordt dat kettinkje om jouw hals steeds interessanter en beter vast te pakken. De eerste levensmaand van jouw kleintje staat dus vooral in het teken van slapen en eten. Goede babyvoeding is dan ook ontzettend belangrijk. Uit de borst of uit de fles. 

Hoe vaak drinkt een pasgeboren kindje?

Een pasgeboren baby drinkt over het algemeen om de 3 uur. In het begin gaat dit natuurlijk om kleine hoeveelheden van 75 tot 110 milliliter per keer. Maak je geen zorgen wanneer jouw kindje iets meer of juist iets minder geitenmelk flesvoeding drinkt. Baby’s drinken precies de hoeveelheid die ze nodig hebben. Een pasgeboren baby heeft gemiddeld 7 voedingen per dag nodig. Best een organisatie als je weet dat ze ruim 17,5 uur slapen. 

Je kunt ook voeden op verzoek. Dit kan jouw pasgeboren kindje namelijk prima aangegeven. Duidelijke signalen zijn het maken van zuigbewegingen. Met de mond of op de handjes of vingers. Als jouw kindje al wat verder is in de ontwikkeling, kun je ook voeden als de baby draait met zijn of haar hoofdje of gaat bewegen met de armen en benen. 

Borstvoeding of flesvoeding voor pasgeboren baby’s

Wanneer je geen borstvoeding wilt of kunt geven, is geitenmelk een prima alternatief. Deze melk is geschikt voor zuigelingen, maar kan ook als opvolgmelk worden gegeven. Melk van geiten is van nature mild en bevat veel waardevolle ingrediënten. Dat is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je pasgeboren kind. Of je borstvoeding of flesvoeding wilt geven bepaal je zelf. Natuurlijk kan hier ook een medische reden voor zijn.

Je kunt bijvoorbeeld besluiten om flesvoeding te geven als jouw melkproductie te wensen overlaat. In alle gevallen bevatten zowel borstvoeding als flesvoeding alle vitaminen en mineralen die jouw pasgeboren kindje nodig heeft voor een goede ontwikkeling. Zoals bijvoorbeeld vitamine D en vitamine K. Dat is zeker belangrijk vanaf de 8e levensdag. Vergeet bovenal niet te genieten van jouw pasgeboren kindje. Ook al slaapt het in de eerste periode heel veel uren per dag. De ontwikkeling en groei gaat namelijk al snel genoeg. 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.