VLOERKLEED IN DE KINDERKAMER; WEL OF NIET DOEN?

Wie heeft er tegenwoordig geen vloerkleed in huis? Het is dé finishing touch van de woonkamer, eetkamer of slaapkamer. Het kan zelfs een mooie toevoeging zijn aan de kamer van jouw kind. Of het nou een stoere tiener is of nog een kleine baby. Naast de vele voordelen, heeft een vloerkleed in de kinderkamer natuurlijk ook een paar nadelen. We bespreken het allemaal in dit artikel. Zo kun je zelf bepalen of een vloerkleed wel of geen goed idee is.

Thema van kinderkamer doortrekken

Met kindervloerkleden kun je het thema van de slaapkamer doortrekken naar de vloer. Hiermee maak je het interieur helemaal af. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een ruimte thema? Dan kun je een kindervloerkleed kopen met sterren, manen of een ruimteschip erop. Voor de voetballers zijn er ronde kleden met de print van een voetbal. Een schattige unicorn kinderkamer maak je compleet met een bijpassend regenboog kleed. Het fijne van een thema kleed is dat je het veel eenvoudiger kunt vervangen dan een grote muurschildering of meubelstukken in een specifiek thema.

Zachte speel ondergrond

Het is fijn als er in de kinderkamer een zachte ondergrond aanwezig is om op te spelen. Een vloerkleed is hier natuurlijk perfect voor. Een hoogpolig vloerkleed is heel knuffelig, warm en lekker voor de blote voetjes. Maar een laagpolig kleed is juist handiger voor het spelen met autootjes of blokken. Wielen glijden er makkelijker overheen en de blokken blijven beter staan.

Stijlvol geluid dempen

Wist je dat een vloerkleed ook een geluiddempende werking heeft? Zo heb je minder last van allerlei loop- en speelgeluiden in huis. Daarnaast kan een groot kleed de vervelende galm in de kinderkamer verhelpen en de akoestiek verbeteren.

Slipgevaar in de kinderkamer

Kinderen spelen, rennen, huppelen en bewegen er op los. Het is daarom essentieel om na te denken over de veiligheid van het kleed. Veel grote en hoogpolige kleden blijven van zichzelf al goed liggen. Bij dunne kleedjes ligt slipgevaar op de loer. Leg er daarom een antislip mat onder om vervelende valpartijen te voorkomen.

Extra onderhoud

Een vloerkleed in de kinderkamer brengt extra onderhoud met zich mee. Met name hoogpolige kleden zijn echte stofvangers. Bovendien blijft vuil vaak hangen tussen de lange haren. Het is daarom beter om te kiezen voor een kindervloerkleed met een lage pool. Een laagpolig kleed kun je gemakkelijk uitkloppen en schoonmaken met de stofzuiger. Uiteraard blijft het oppassen met het morsen van eten en drinken. 

Leg jij na het lezen van dit artikel wel of geen vloerkleed in de kinderkamer?

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.