MET DE THALYS NAAR DISNEYLAND PARIJS IN 3.5 UUR ZONDER OVERSTAP!

met de Thalys naar Disneyland Parijs

Een weekendje Disneyland Paris is een magische ervaring die je minstens eens in je leven moet hebben meegemaakt! Fitz werd afgelopen weekend 7, een perfecte gelegenheid om naar Disneyland Paris af te reizen, want niet alleen de kids, ook wij zelf vinden de parken te gek!

De afgelopen keer dat we gingen (precies 3 jaar geleden, voor Fitz zijn 4e verjaardag!) hebben we over de terugreis met de auto 9 (!) uur gedaan…. Iets met een elektrische auto, en nul vrije oplaadpunten onderweg… Licht getraumatiseerd kwamen we thuis. Met de auto naar Parijs, nooit meer! 

Dus ging ik opzoek naar een alternatief en wat bleek, de Thalys vanaf Amsterdam CS, stopt gewoon midden in Disneyland Paris! Geen overstap (wel zo fijn als je met kinderen reist) en binnen 3.5 uur ben je er! WOW! 

met de Thalys naar Disneyland Parijs

Directe verbinding naar Disneyland Paris met Thalys

Disneyland Paris is dus nóg bereikbaarder. Je hoeft namelijk niet meer in Brussel of Parijs over te stappen, maar je reist direct naar de poorten van Disneyland Paris. In Nederland kan je opstappen op Amsterdam Centraal Station, Schiphol of Rotterdam. 

De Thalys rijdt een keer per dag op vrijdag t/m maandag naar de Disney Parken. Maakt je er een dagtrip van? Thalys rijdt ook een keer per dag op vrijdag t/m maandag terug vanaf Disneyland Paris naar Rotterdam, Schiphol en Amsterdam. Reisje op dinsdag, woensdag of donderdag, dan moet je wel overstappen.

Met kinderen naar Disneyland Paris

In Thalys reizen kinderen t/m 3 jaar gratis wanneer je ze op schoot neemt en krijgen kinderen t/m 11 jaar korting. Voor hen is de prijs van een enkele reis €15 in Standard, € 20 in Comfort en € 30 in Premium (1e klas).

met de Thalys naar Disneyland Parijs

Premium reizen met de Thalys

Wat ik zelf een aanrader vond is Premium reizen, dus eerste klas. Hoeft natuurlijk helemaal niet, want standard en comfort zijn ook al helemaal prima, maar bij Premium zijn de stoelen lekker groot en zacht en krijg je op de heenweg een lekker ontbijtje! In de trein beginnen met koffie + jus en een croissantje zodat je al meteen in de Franse sfeer komt (door dat croissantje dus, je snapt!). Op de terugweg kregen we lunch met zelfs voor ons een wijntje erbij en voor de kinderen biologische cola. Helemaal ontspannen kom je dan (na een weekend met toch best veel prikkels) weer thuis aan! 

Reistijden 

Op vrijdag t/m maandag vertrekt de Thalys uit Nederland (tussen 7.15 en 7.54 afhankelijk waar je opstapt) en op die dagen rijdt hij ook weer terug. Je kan terug kiezen uit de tijden 11.45 of 18.33 om terug te reizen.

REISTIJDEN THALYS DISNEYLAND PARIJS

 

Kaartjes voor de Thalys naar Disneyland Paris kopen kan via de website van Thalys zelf!

 

Disneyland Paris is jarig

De 30e verjaardag van het park duurt nog tot en met 30 september 2023. Het park is extra feestelijk versierd en de sfeer is magisch. In 2022 opende het nieuwe themaland Marvel Avengers Campus, hoofdkwartier van de Superhelden. Aanrader. 

Met kleine kinderen naar Disneyland? Lees dan mijn blog: 18X DE LEUKSTE ATTRACTIES VOOR KLEINE KINDEREN IN DISNEYLAND PARIJS

met de Thalys naar Disneyland Parijs

BLOG BY BETTINA @bettina.neseker 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.