8X DIY HOOFDBORD VOOR DE KINDERKAMER DIE JIJ OOK KUNT MAKEN!

akailochiclife.com

Een gaaf hoofdbord heb je zo gemaakt. 8x DIY hoofdbord voor de kinderkamer die ook jij kunt maken!

Nu we binnen moeten blijven en thuis werken, begon het bij mij al snel  te kriebelen om in huis van alles leuker te maken. Bij het struinen langs de mooiste kinderkamers op Pinterest zag ik allemaal ideeën voor hoofdborden die je makkelijk zelf kunt maken.

Kijk maar, hier een voorbeeld van een simpel lijnenspel dat je kunt maken met wasi tape. Kies een leuke kleur en plakken maar!

urbanmoms.nl

Je kunt er ook een huis-vorm van maken. Dit is wel echt een ‘less is more’ manier om met weinig moeite een heel andere look te geven aan de slaapkamer.

@casschung

Met een schildereffect kun je ook veel bereiken. Door precies langs het bed een vlak op de muur te schilderen, is het bed ineens een accent in de ruimte geworden. Het wordt versterkt door ook het beddengoed en de plank dezelfde kleur te geven.

www.otag.ir

De regenboog is populair bij kids, je ziet ze veel in decoratie voor kinderkamers. Door de verf te mengen met water, hoeft het niet eens zo netjes en ben je met een paar verfsamples al klaar. Leef je uit!

wallpaperfromthe70s.com

Je kunt een oud schoolbord achter het bed zetten om er zelf een hoofdbord op te tekenen. Hier is zelfs de hele wand met schoolbordverf geschilderd.  

VtWonen

Met een stift kom je ook een heel eind. Daar moet je wel even lef voor hebben. Het effect is het wel waard, toch?

Ben je handig met de figuurzaag, dan kun je een leuke vorm uit hout zagen als hoofdbord. Bijvoorbeeld een wolk of een konijn.

Je kunt allerlei vormen bedenken, maar de unicorn is bijna niet te overtreffen, denk ik!

hoofdbord

Je krijgt een collage-effect als je vlakken op de wand schildert en er een geschilderd paneel voor zet. Je kunt dan ook een deel behangen. Handig als je nog een stukje hebt liggen en ideaal als je het moeilijk vind om één kleur uit te kiezen. Zorg voor een groots effect door de lange zijde van het bed te decoreren.

Ben je handig met figuurzagen en met een tacker? (een tacker is een schiet-nietapparaat, waarmee je stof aan de achterkant van een houten paneel, beplakt met polyether kunt vast nieten) Dan kun je een leuk stofje uitzoeken.

Ook een leuk effect als je twee kinderen op een kamer laat slapen. Dan kiezen ze een eigen kleur uit met hetzelfde patroon bijvoorbeeld. 

www.kidsinteriors.com

Bij eenpersoonsbedden kun je ook juist de lange zijde van het bed kiezen om een gestoffeerd paneel voor te maken. Voordeel is hier dat je hem later als hoofdbord kan gebruiken voor een tweepersoonsbed en je kunt er lekker tegenaan zitten.

Door de bovenzijde ronde vormen te geven, ontstaat er een speels en romantisch effect. Met een rubberen hamer kun je siernagels naast elkaar bevestigen als randafwerking. Je kunt ook een sierband kopen, die kun je met textiellijm vastmaken.

Ben je vooral van het grove werk? Pak dan een lijmpistool of kitspuit met lijm en verlijm dan alle knuffels die je in huis kunt vinden aan de wand. Misschien niet de lievelingsknuffels, haha.

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt van deze blog. Al deze DIY’s zijn leuk om samen met je kind te doen. Betrek ze er zoveel mogelijk bij, alleen maar gezellig!

LEES OOK VAN EVA: 2 KIDS, 1 KINDERKAMER, 4 VERSCHILLENDE SFEREN

BLOG DOOR EVA DE BRUIN

Eva is moeder van Joep (4) en Fien (1) en woont in Amsterdam. Ze is interieurontwerper en met haar eigen bedrijf ‘niet iedereen kent Eva’ wil ze de wereld een beetje mooier maken. Met haar passie voor interieur gecombineerd met haar moederschap komt ze hier elke maand met handige DIY tips. 

www.nietiedereenkenteva.com

Instagram: @nietiedereenkenteva

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.