8X TIPS VOOR EEN STRESSVRIJE FAMILIEVAKANTIE

10 TIPS VOOR EEN STRESSVRIJE FAMILIE VAKANTIE

Hoera, vakantie! Je kinderen hadden het er al weken over en zelf keek je er ook erg naar uit. Warme zomeravonden, het lezen van een goed boek onder het genot van een glas wijn en lekker veel quality time met je lief en de kids. Dat is ten minste wat je van tevoren dacht. Maar in werkelijkheid was het afgelopen zomer toch wel anders… Ook dit jaar konden velen weer meepraten over de – toch niet zo stressvrije – familievakantie. Novotel vroeg dan ook zijn volgers op social media naar tips over hoe zij de familievakantie plannen en vooral overleven!

Gelukkig zijn er veel tips voorhanden om van de familievakantie voor iederéén een succes te maken. Novotel vroeg influencers (o.a. CITYMOM) en ouders om gouden tips voor een stressvrije vakantie en zetten de acht beste voor je op een rijtje zodat je de volgende vakantie écht uitgerust terug kan komen.

1. Ga uitgerust op vakantie

Dit klinkt misschien een beetje gek, want de meeste mensen gaan juist op vakantie om uit te rusten. Maar als je gestrest weggaat, zal het ook langer duren voor je echt in dat vakantiegevoel komt. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je tijdens je gezinsvakantie minder stress hebt. Maak dus inpaklijsten per persoon en begin op tijd met inpakken.

Stuur de kids naar opa en oma zodat je het inpakken écht op je gemak kunt doen. Neem de week voordat je met vakantie gaat voldoende me-time. Zo ga je opgeladen op vakantie, in plaats van moe en uitgeblust na een drukke periode op werk. Aldus platform Minime en influencer Lot Keckeis.

2. Maak een feest van de autoreis

Lang in de auto zitten kan vervelend zijn voor kinderen. Neem daarom een koffertje mee met voldoende drinken en snacks, maar ook met kleine cadeautjes die de kids mogen uitpakken bij bijvoorbeeld iedere grensovergang. Ook kun je ze aan het begin van de reis een opdracht of raadsel geven die ze dienen op te lossen, waarvoor ze bij iedere afgelegde 50 kilometer een hint krijgen.

3. Kies de juiste slaapplek

Hoewel kamperen veel mensen rust en een gevoel van vrijheid geeft, kan het met kleine kinderen juist ook veel stress opleveren. Een (kindvriendelijk) hotel kan hierin uitkomst bieden. Je hoeft niet schoon te maken en af te wassen, er staat een bedje klaar zelfs voor de allerkleinsten en er is veel ruimte. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn.

Bij Novotel snappen ze dat tijd voor de familie waardevol is. Kinderen tot 16 jaar slapen hier gratis, en zelfs het ontbijt is hierbij inbegrepen. Daarnaast kun je op zondag relaxed vertrekken dankzij kosteloos laat uitchecken. Liever twee aparte kamers? Je krijgt bij Novotel 50% korting op de 2e kamer voor je kinderen.

4. Altijd iets te eten en drinken voorhanden

CITYMOM geeft de volgende tip: “Neem ALTIJD genoeg te eten mee! Er zijn tegenwoordig zoveel snackjes voor onderweg die gezond én lekker zijn. Eten kan onderweg zorgen voor de juiste afleiding op een moment van verveling. Daarnaast weet je, een ‘hongerig kind’ wordt er niet gezelliger op… Of je nou in de auto zit of in het vliegtuig, of in een hotel verblijft. Er is niet altijd op het moment dat je kind honger heeft eten voorhanden. Dus snacks baby, daar kan je nooit genoeg van mee hebben!”

5. Zorg voor voldoende animatie

Animatie is voor kinderen belangrijk tijdens de vakantie, maar maak hier duidelijke afspraken over. Spreek bijvoorbeeld af dat je ’s ochtends een uitstap maakt (iets wat jullie als ouders leuk vinden) zodat er in de namiddag tijd is voor een duik in het zwembad.

Ook wanneer er in de buurt niet veel te doen is kan een hotel uitkomst bieden. In de lobby van het Novotel vind je bijvoorbeeld strips en games voor als het regent, buiten kunnen ze genieten van het zwembad en de speeltuin.

6. Niks moet, alles mag

Een gouden tip die vaak terugkwam, was het loslaten van de planning. Door per moment te kijken wat gezellig lijkt en goed voelt, in plaats van een dag van tevoren alles vast te zetten. Zo is er ook geen teleurstelling wanneer een geplande stranddag niet door kan gaan door een onverwachte stortbui. Door te zweren bij het motto ‘niks moet en alles mag’ creëer je rust voor jezelf en de familie en beleef je de mooiste, spontane momenten.

7. Maak tijd voor elkaar

Een logische tip, maar voor velen essentieel om een vakantie tot een succes te maken is om tijd te maken voor elkaar. Sommigen laten mobiele telefoons, Ipads en laptops thuis om niet afgeleid te worden door schermpjes. Anderen leggen hun boek een paar uurtjes weg om met hun kinderen te zwemmen, nieuwe dingen te ontdekken of spelletjes te spelen.

8. Laat kinderen meebeslissen

Misschien wel de beste tip: laat je kinderen mee beslissen in de keuze van de vakantie en activiteiten. Samen achter de laptop de leukste vakantie uitzoeken is al een feest op zich. Daarnaast worden op deze manier verwachtingen gemanaged en kun je echt samen naar de vakantie toeleven. Zelfs wanneer de wensen van de kids haaks staan op die van papa en mama is er vast een compromis te vinden waar het hele gezin blij van wordt. Zo wordt het voor iederéén een onvergetelijke vakantie.

Winactie!

Is jouw vakantie dit jaar ook niet helemaal geweest wat je ervan had verwacht of is deze zelfs compleet in het water gevallen? Omdat Novotel meevoelt met alle ouders bieden zij tijdens de herfstvakantie een ‘herkansing’ overnachting (mét of zonder kinderen) aan. Ga naar de Facebookpagina van Novotel en vertel waarom jij deze het meest verdient!

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

This is a sponsored post in partnership with Novotel and all words and opinions are our own. Thank you for supporting the brands that help keep CITYMOM going with fresh content every day.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.