MUST HAVES VOOR ALS JE KINDJE NET GAAT LOPEN

MUST HAVES VOOR ALS JE KINDJE NET GAAT LOPEN. MUST HAVES VOOR ALS JE KINDJE NET GAAT LOPEN.

De momenten dat mijn kindjes hun eerste stapjes zetten, zijn beide keren echt momenten die ik nooit zal vergeten. Zo bijzonder om je kind dat te zien doen. Van mijn kleine baby veranderde Fitz opeens in een klein mannetje die stoer de kamer doorstapte! Fitz zette zijn eerste stappen heel toevallig op zijn eerste verjaardag. Ieder kind is anders en de meeste kinderen beginnen met zelfstandig lopen tussen de 10 en 18 maanden. Als je kind gaat lopen zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Met deze drie MUST HAVES ben je er helemaal klaar voor als je kindje net gaat lopen!

1. Huis Loop Proof maken

Leren lopen begint met het optrekken. Dat doen ze aan jou, aan meubels, eigenlijk aan alles waarvan zij denken dat dat kan. Zo leren kindjes hun balans te houden. Vanaf nu kan je dus alles wat op ‘optrekhoogte’ staat, gaan opbergen! Dag gezellige kaarsjes op de bijzetafel, fotolijstjes op de vensterbank of je design/kunst objecten! Juist in het begin is het belangrijk dat je kleine stapper zich kan optrekken aan stevig meubilair. Het hele huis moet dus nog een stapje meer loop proof worden. Dus zorg dat je hoekbeschermers  om de tafels hebt, bescherming voor de stopcontacten en traphekjes. Je meubels worden vanaf nu ook gebruikt als ‘tussenstations’. Help je baby door meubels zodanig in de kamer neer te zetten dat hij of zij zich een weg kan banen en zich hier en daar vast kan grijpen als dat nodig is!

2. Kusje erop én…..

Bij leren lopen hoort helaas ook vallen… Als moeder wil je natuurlijk je kindje helpen door de plek extra te verzorgen. Daarom is het handig altijd VSM Arnikind Vallen en stoten gel in huis te hebben. Ik gebruik dit zelf om de plek waarop is gevallen te verkoelen. Arnikind Vallen en stoten gel is ook nog fijn voor de dagen erna. De arnica stimuleert de doorbloeding en de calendula die erin zit helpt de huid herstellen. De plek zal in de dagen erna misschien wel alle kleuren van de regenboog krijgen. Ook dan is het fijn om de plek iedere dag nog even in te smeren. Ook goed om te weten: deze verzorgende eerste hulp gel is op basis van natuurlijke ingrediënten.

3. Goede schoenen

Goede schoenen zijn erg belangrijk als je kindje leert lopen. De schoenen zorgen ervoor dat de voetjes in de juiste positie worden gezet. Het beste is als de schoenen gemaakt zijn van leer, om de huid van de voeten op een natuurlijke manier te laten ademen en afkoelen. Ook moeten de schoenen een verharde achterkant hebben, om de voet recht te zetten. Daarbij is een makkelijke sluiting erg handig. Het liefst klittenband of veters+rits combinatie, die in de breedte aanpasbaar zijn. Tot slot is het goed om erop te letten dat de schoenen minimaal een halve centimeter langer zijn voor de gezonde groei van de voetjes. Als je kindje net leert lopen, oefen dan aan je hand en laat af en toe even je hand los, zodat je kind zelf het eigen evenwicht kan voelen. Blijf er altijd naast staan om eventueel bij te sturen. Als het goed gaat, neem dan een beetje afstand en juich alsof het Nederlands elftal net wereldkampioen is geworden! Dit werkt namelijk enorm motiverend plus het geeft je kindje zelfvertrouwen en dat is precies waar je kleine behoefte aan heeft!

P.S. Ook handig; als je vragen hebt over de producten van VSM Kind kan je gratis bellen met VSM (0800-9011), mailen (advieslijn@vsm.nl) of chatten via vsmkind.nl.

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster van CITYMOM en hoofdredacteur is Bettina Neseker: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kids. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.