MOMPRENEUR VANESSA VAN 100% MAMA EVENT

100% mama eventMama Event

Vanessa de Kock Erasmus is 36 jaar en eigenaresse van November Events. Zij heeft twee zoons; Dayne van 4 jaar en Jimmy van 1 jaar. Ze woont met haar familie in Rotterdam en is oprichter van de bekende Swan Market in Rotterdam. Momenteel is ze o.a. druk met het organiseren van 100% Mama Event wat in september dit jaar plaats zal vinden.

Kun je iets vertellen over het ontstaan van November Events?

Na 4.5 voor Ahoy te hebben gewerkt besloot ik in 2006 te gaan ondernemen. In eerste instantie was het de bedoeling om een event neer te zetten. Maar omdat het zo vluchtig is en er toch brood op de plank moest komen ben ik met een compagnon een winkel begonnen waarbij we verkoop deden van jonge ontwerpers. Uiteindelijk is dit omgezet naar een event, de Swan Market. Hier verkopen allemaal creatieve mensen vaak handgemaakte spullen. Eind vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt en ben ik onder November events me helemaal gaan focussen op events. 

Hoe gaat het nu met je eerste initiatief Swan Market?

Inmiddels heb ik mijn aandeel overgedragen aan mijn voormalig compagnon. Ze is met het concept ook naar andere steden getrokken.

 Kun je ook al meer vertellen over je aankomende initiatief 100%  mama event

Na het krijgen van mijn eerste zoontje miste ik een event waar je ervaringen kon delen met andere gelijkgestemde moeders. Bestaande concepten sloten niet aan bij mijn interesses. Ik hou ervan om leuke merkjes te ontdekken. Maar ook het krijgen van tips en trucs qua opvoeding of gewoon alledaagse problemen worden behandeld in workshops tijdens het event. Van de winkels in de grote hoofdstraten werd ik niet wild, dus ik bedacht het event. Momenteel heb ik al een boel leuke independent labels gekoppeld aan het event. Van merken die zich bezig houden met (baby) verzorging, tot hippe webshops, leuke nieuwe merkjes, maar ook standhouders die zich bezig houden met gezonde voeding.

Mama Event

Waar ben je het meest trots op? 

Ik ben erg gesteld op mijn vrijheid, dus ben het meest trost op het feit dat ik mijn eigen broek op kan houden. Daarnaast ben ik natuurlijk trots op mijn drie leuke kerels (man en kids). Ze staan zo positief in het leven, daar word ik nou echt vrolijk van.

Wie is jouw grote voorbeeld? 

Mijn vader, die is vorig jaar overleden. Het was een karikatuur van zichzelf en ging heel erg zijn eigen weg. In mijn puberjaren kon ik me daar nog wel eens voor schamen, maar nu waardeer ik dat juist heel erg.

Hoe combineer heb je opvoeden met het runnen van je bedrijf? 

De kids gaan 2 dagen naar de BSO en de crèche, daarnaast past mijn moeder een dag in de week op. Dus ik heb 3 volle dagen om te werken, maar ik doe vaak ook nog veel ’s avonds en in het weekend tijdens slaapjes van Jimmy. Het is soms een enorm gepuzzel vooral met ziektes of vakanties. Maar voorlopig gaat het nog goed. Ik heb mijn ambities wel iets meer op een laag pitje moeten zetten.

Welke projecten staan er nog meer opstapel?

Voor volgend jaar staan er 2 nieuwe projecten op stapel waar ik nog niet te veel over kan zeggen, maar het heeft met muziek te maken. Verder ben ik bezig met een label voor babies, schoentjes en leggings. Tijdens het 100% mama Event zal het label lanceren. Dus voorlopig genoeg om mijn tijd mee te vullen.

Wat is je droom voor de toekomst of wat zou je graag nog willen bereiken?

Mijn droom is om internationaal nog eens een tof event neer te zetten. In het verleden heb ik dat bij Ahoy gedaan, maar ik zou het leuk vinden om dit binnen mijn eigen onderneming te kunnen verwezenlijken.

 

ZET NU ALVAST 13 OF 14 SEPEMBER HET 100 % MAMA EVENT IN JE AGENDA!

 

 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.