MAROKKO; TIPS VOOR CASABLANCA & MARRAKECH MET KINDEREN

Marokko met Kids 2

Marokko met Kids Marokko met Kids Marokko met Kids 3 Foto The Selby

Karolina reisde af naar Marokko met haar man en 3 kinderen. Marokko is prachtig want het is alsof je teruggaat in de tijd. De mensen zijn aardig, het eten is lekker, mooi weer, andere cultuur, kleurrijk en daarom echt de moeite waard. Karolina vertelt ons waar je heen moet in Casablanca & Marrakech! 

Wij wilden even aan een ander cultuur proeven en iets meer avontuur beleven dus vandaar dat we naar Marokko zijn afgereisd met onze 3 kinderen (6 jaar, 3 jaar en een baby van 3 maanden). Onze ervaring is dat je op je eigen gevoel af moet gaan, want sommigen vonden het te spannend en anderen zeiden dat het te warm zou zijn of dat we bepaalde inentingen moesten halen wat niet waar was, dus al-met-al hadden we ons makkelijk kunnen laten ontmoedigen, maar hebben gelukkig niet gedaan.

CASABLANCA TIPS

Casablanca is een grote, moderne stad met een paar mooie bezichtswaardigheden. Het is goed om in een hotel met je kinderen te verblijven waar je lekker in een zwembad kunt afkoelen en een wijntje of een biertje kan drinken (als je daarvan houdt) bij je lunch of avondeten. Belangrijk om te weten is of er dan Ramadan is, want tijdens ons verblijf was het wel zo en dat maakte het leven in Casablanca iets lastiger want de meeste winkels en restaurants zijn dan overdag dicht. Het leven is dan somberder dus moeilijker om de stad te leren kennen en het vakantiegevoel te krijgen.

Tips om te doen:

  • Hassan II moskee, één van de grootste moskeeën ter wereld, is echt de moeite waard voor zowel volwassenen als kinderen!
  • Boulevard de la Corniche loopt van de Hassan II Moskee tot aan de vuurtoren en is de hoofdstraat van Casablanca. De straat ligt langs de zee met aan de ene kant het strand en aan de andere kant restaurants en cafés.
  • Oude Medina is het historisch stadscentrum en is deels door een muur omsloten. Het is heerlijk om er rond te dwalen door de nauwe straatjes, rond te kijken en vers fruit te kopen.
  • Anfa is een chique wijk in de stad Casablanca en behoort tot één van de meest gewilde wijken van de stad. We hebben er rond gelopen maar niet helemaal begrepen waarom dat nou als zo’n chique wijk wordt gezien.

Zoals ik het al eerder schreef waren wij tijdens Ramadan in Casablanca waardoor veel gesloten was dus na 3 dagen hebben we een auto gehuurd en zijn zelf naar Marrakech gereden. In de stad rijden is goed geconcentreerd blijven, maar zodra je op de snelweg zit gaat het vanzelf. Tip: thuis navigatie downloaden!!!

MARRAKECH TIPS

Marrakech is echt een sprookje met al zijn geuren, kleuren en mensen! Je kijkt je ogen uit en kan alleen maar genieten. Het is het leukst om in een riad te verblijven; oude huizen die gerestaureerd zijn tot hotels en die zich in de kleine steegjes bevinden wat op een labyrint lijkt. De deur waar je naar binnen gaat is klein maar als je eenmaal doorheen bent dan valt je mond open van verbazing! De riads zijn namelijk sfeervol, prachtig, authentiek en vaak goedkoop dus zeker een tip!

In Marrakech maakt het niet uit dat het Ramadan is en het maakte onze vakantie zelfs extra speciaal want toen de zon onderging zaten wij met allemaal Moslims te dineren, dat was bijzonder, mooi en je voelde de saamhorigheid. Wij zaten als enige toeristen bij.

Je kan heel goed op pad in Marrakech maar je moet rekening houden met de warmte dus we deden ’s ochtends iets en dan lekker lunchen, zwemmen (zwembad is een must) plus een slaapje en einde middag gingen we weer op pad want dan is Marrakech betoverend.

Tips om te doen:

  • De stad heeft een ommuurde eeuwenoude medina met honderden steegjes en straatjes en een van de grootste en mooiste souks ter wereld. Deze markt is echt een belevenis; zo veel geuren, mensen, ezels, brommers en drukte. Elke souk heeft zijn eigen specialiteit; slippers, leer, kruiden…. Heerlijk om te shoppen! Maar vooral om te beleven want je wordt er vrolijk van! Tip: relaxed zijn.
  • Yves Saint Laurent Garden is een tuin met kleurrijke bougainvilles, aardewerken potten en het bijzondere Berber-museum .
  • Met paard en wagen is ook echt de moeite waard want dat is een bijzondere manier om je door de stad te verplaatsen terwijl je lekker rond kunt kijken en de kinderen vinden het ook super.
  • Jemaa el Fnaplein is een plein waar slangenbezweerders, wonderdokters, waarzegsters en circusartiesten zich verzamelen. Het plein verandert ’s avonds in een grote barbecue waar je heerlijk kunt eten want er is van alles en nog wat. Rond het plein zijn allemaal restaurantjes waar je tijdens het eten kan genieten van mooie uitzichten op het plein.Tip: relaxed en alert het plein betreden want ze merken meteen dat je nieuw bent en voor je het weet heb je een aapje in je handen en willen ze dat je ervoor betaalt. Is ons ook overkomen, maar heb rustig gezegd dat IK HET NIET WIL! En toen was het klaar want ze mogen niet opdringerig zijn anders worden ze opgepakt. Ik had ook binnen een fractie van een seconde een henna tattoo te pakken en die mevrouw wilde er zestig euro voor. Mijn vriend gaf haar zestig cent en we liepen weg.Het mooie is dat als je er tweede keer komt dat je blijkbaar een andere uitstraling hebt want opeens komen ze niet meer op je af………BELEVENIS!

We hebben achteraf geen totaalbeeld van Casablanca gekregen vanwege de Ramadan, maar we waren toch onder indruk en tevreden. Marrakech was echt TOP! Een fantastische week voor zowel onze kinderen als voor ons dus schroom niet en ga ervoor!

 

MEER MARRAKECH TIPS? LEES DE BLOG ‘MET ZN ALLEN NAAR MARRAKECH’ VAN FABIENNE! 

LEES OOK: WEEK VAKANTIE IN MARRAKECH MET KINDEREN VAN BETTINA

Blog by Karolina Koralewska // Photo’s by Karolina Koralewska & by The Selby

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.