KIDSPROOF HOTSPOTS DELFT – EEN INSIDER GUIDE

Tijdens het schrijven van deze blog merk ik dat mijn gedachten afdwalen. Voor ik er erg in heb zit ik met mijn hoofd vol herinneringen. Aan een geweldige studententijd, huisfeesten, tequila-avonden bij de Tango, goede gesprekken met vrienden en het zo nu en dan skippen van een college. Oh, wat is de tijd veranderd!

Niet alleen voor de studenten van nu (hallo leenstelsel!) maar zeker ook voor mij en mijn vrienden van toen! Die goede gesprekken zijn er nog steeds, maar de setting is wel enigszins veranderd. Het merendeel heeft nu 1 of meer klein grut rondrennen en op regelmatige basis doorzakken is als je voor twaalven naar huis gaat.

Maar daar zijn ook heel veel leuke nieuwe momenten voor in de plaats gekomen en door mijn kleine boefje heb ik mijn studentenstad weer op een hele andere manier leren kennen! Graag tip ik jullie een paar van onze favo hotspots, zodat jij, als je een keertje samen met je kroost in de buurt van ons mooie stadje Delft bent, weet waar je moet zijn!

Koffie bij DOKDelft

Super relaxte plek om met je kindje(s) een uurtje of langer te vertoeven. Voor hen waarschijnlijk een fijne afwisseling van alle cultuur 😉 Fijne leesplekken, genoeg (verantwoord) speelgoed, puzzels, tvtje én, absoluut niet geheel onbelangrijk: een coffeecorner met prima koffie,

Ook hebben ze lekkere spekkoek, tosti’s met ranja of een Schulp sapje voor de kleintjes en dat alles voor super acceptabele bedragen.

Het is geen hip koffietentje of fancy conceptstore, maar als je er toch even op uit wilt zonder al teveel fuzz met een happy kid, dan is DOKDelft the place to be.

Vanaf deze zomer is DOK getransformeerd tot OPEN en dat belooft nog veel meer goeds! De vernieuwde kinderafdeling is bijvoorbeeld in samenspraak met kinderen ontwikkeld. 

DOKDelft, Vesteplein 100 

Speelgoedwinkel Poppendijn


Onze meest favoriete speelgoedwinkel van Delft. Ligt net even buiten het centrum, aan een prachtig watertje, lijkt op het eerste gezicht niet heel groot maar heeft een verrassend uitgebreid assortiment.

Lego vind je hier niet, want Poppedijn is gespecialiseerd in houten en duurzaam speelgoed, maar eigenlijk zijn ze van zo goed als alle markten thuis, dus laat je verrassen! Compleet met uitgebreid advies als je daar behoefte aan hebt. Zeker weten dat je hier dat ene originele cadeau of die mooie pop voor je dochter vind. 

Poppedijn, Buitenwatersloot35

 

Kinderwinkel Speldorado


Als je het niet ziet zitten om de mooie Delftse grachtjes te verlaten, dan vind je op de Hippolytusbuurt een waar El Dorado voor de kids. Met zo ongeveer alle bekende merken en soorten speelgoed!

En een collectie puzzels voor jong én oud waar je U tegen zegt, plus een uitgebreide Brio en Goki collectie. Terwijl jij rondneust kan je kroost mooi de treinenset testen. Aanrader!

Speldorado, Hippolytusbuurt 21-25


Lunchen bij Postkantoor 


Als je dan toch een uur (oeps) hebt doorgebracht bij Speldorado is het natuurlijk hoogste tijd voor een versnapering. Aan de overkant vind je het Postkantoor. Een ruime zaak met veel zitplekken (ook hangbanken!), fijn terras en een goedgevulde kast met entertainment voor je kleine plus one.

De koffie hier is van Single Estate Coffee Roasters uit De Lier en smaakt heerlijk! Niet alleen de tosti’s zijn een aanrader, ook de luxe broodjes prikkelen de smaakpapillen evenals de munt-citroenlimonade (tip bij zwangerschapsmisselijkheid!).

Om het plaatje compleet te maken bestel je hier voor je boefje een heuse babyccino. Wedden dat jullie het gezellig zullen hebben!

Postkantoor, Hippolytusbuurt 14  

Koffie bij Neef Rob 


Enneh, heb jij wel behoefte aan een goede dosis cafeine, maar is het nou nét niet zo’n geschikt moment om met je kleine stuiterbal(len) ergens te gaan zitten? Haal dan bij Neef Rob in de Choorstraat een heerlijke Latte Machiato to go. Met liefde (én kennis) gezet en dat proef je!

Neef Rob, Choorstraat 32-34

 

Kindvriendelijk terras Lef


Kom je in de zomer naar Delft? Strijk dan zeker even neer op het Doelenplein bij Lef. Je waant je hier onder de platanen haast op een Parijs terras. Voor de kids hebben ze in de zomer een fijne glijbaan en zandbak waar jij, met je roseetje in de hand, vanaf (bijna) het hele terras goed zicht op hebt. Klein maar fijn!

Lef, Doelenplein 2


Film kijken bij Filmhuis Lumen


Ook aan het Doelenplein, maar voor een heel ander weertype 😉 Bij Filmhuis Lumen worden wekelijks twee leuke kinderfilms vertoond, voor kids vanaf 4 jaar en vanaf 6/8 jaar. Tijdens de pauze krijgen de kids een glaasje limonade en iets lekkers.

Heerlijk voor een luie middag of als je genoeg over de grachtjes gestruind hebt! Op hun site vind je onder Lumen Kids alle informatie.

Filmhuis Lumen, Doelenplein 5

Kinderboerderij en pannenkoeken eten bij BuytenDelft

Even genoeg van de stad en behoefte aan wat rust en natuur? Buytendelft is een fijne kinderboerderij, even buiten de stad, waar je kids het zeker weten naar hun zin zullen hebben.

Een ruime weide met geitjes, schaapjes, ezels, varkens maar natuurlijk ook konijntjes, cavia’s en diverse kippen. Je kan er dagverse eitjes kopen en een lekkere pannenkoek eten. Alle opbrengsten gaan naar de stichting die zich inzet voor het behoud van deze bijzondere en maatschappelijk betrokken plek.

Er worden regelmatig diverse activiteiten georganiseerd én om het feest compleet te maken heeft Buytendelft ook een mooie waterspeeltuin voorzien van fijne speeltoestellen (waar het ook leuk spelen is als het geen watersport-seizoen is!

Stadsboerderij Buytendelft, Korftlaan3A

Duurzaamheidscentrum de Papaver

Aan de overkant van BuytenDelft vind je de Papaver, het duurzaamheidscentrum van Delft. Hier vind je – uiteraard – veel informatie over de natuur en een shop met duurzame producten.

Maar ze organiseren ook allerlei leuke activiteiten voor de kids zoals een speurtocht door het naastgelegen Heempark of een kompastocht door de Delftse Hout voor de oudere kinderen (beiden altijd en zonder reserveren beschikbaar). Het ontdekken waard!

 Papaver Delft, Korftlaan 6

Bio-dynamische boerderij Hoeve Biesland

Tot slot is het vanaf BuytenDelft ongeveer 20 minuten lopen naar Hoeve Biesland, dé bio-dynamische boerderij van Delfgauw en omstreken. Zodra je de laan naar de Hoeve oploopt waan je je écht even buiten en voel je de rust over je neerkomen.

Boer Jan is zeer maatschappelijk betrokken en heeft een prachtige organisatie neergezet. Leuk om even bij de koetjes te kijken, je eigen fles met rauwe melk te vullen of een heerlijk vers afgebakken brood mee te nemen uit de Weilandwinkel.

Meerdere keren per jaar worden hier ook nog eens super leuke, kleinschalige, festivals georganiseerd.

Hoeve Biesland, Bieslandseweg 1, Delfgauw

En verder.. Ach jeetje, als ik er zo over nadenk, is dit natuurlijk nog maar het tipje van de ijsberg! Want Delft is niet alleen mooi om te zien, gezellig om te wonen en een tikje kneuterig maar daardoor juist zo leuk, door mijn dochter leer ik Delft continu van nieuwe kanten kennen. Come to think about it; we hebben het nog geeneens gehad over culturele activiteiten nu…. 

BLOG BY VALERIE 

 

IF YOU LIKE IT, PIN IT

KIDSPROOF HOTSPOTS DELFT

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.