DEZE ITEMS KAN JE ZELF REGELEN VOOR JE BRUILOFT (EN GELD OP BESPAREN!)

GA JE TROUWEN? 4 REDENEN OM VOOR EEN THEMABRUILOFT TE KIEZEN

Ga je binnenkort trouwen? Dat is dat natuurlijk een prachtig vooruitzicht! Er komt veel kijken bij de voorbereiding. Soms is het ook zaak om zelf de benodigdheden te regelen en bestellen. Dit kan ook nog eens een boel geld schelen. Of je de bruiloft nu op een bijzondere locatie organiseert of zelf de touwtjes in handen houdt bij een trouwlocatie: er is altijd een goede reden om het zelf te regelen. Denk in dat geval zeker aan déze benodigdheden voor de grote dag.

Alcoholische drank

Bij een bruiloft is het natuurlijk gebruikelijk om een drankje te drinken. Proost op het leven en de liefde! Haal verschillende soorten drank naar de locatie toe, zodat er voor iedereen iets lekkers tussen zit. Laat de keuze van verschillende zaken afhangen, zoals het seizoen!

Is de bruiloft in de zomer? Dan is rosé een geliefde en passende keuze qua wijn. Maar denk aan de verschillende wijnsoorten: ook wit wordt doorgaans goed gedronken. Rode wijn is een ideale toevoeging bij bijvoorbeeld het diner. Kies voor een wijnsoort met karakter, van de beroemde Rioja wijn: tonen van rood fruit, vanille en specerijen spelen de hoofdrol. Naast wijn is ook het serveren van bier gebruikelijk. En wil je nog meer uitpakken? Ga dan voor een paar cocktails, zoals Mojito, Espresso Martini of Moscow Mule.

Non-alcoholische drank

Denk naast alcoholische drank net zo goed aan non-alcoholische drank! Zo zijn er de bekende frisdranken, waaronder cola en fanta. Ook water kun je altijd serveren uit fles, met en zonder bruis. Maak het wat spectaculairder met een zelfgemaakte limonade of ijsthee – met munt en citroen erin bijvoorbeeld. Tevens een populaire optie? Mocktails, oftewel cocktails zonder alcohol. Zo kan ook iedereen die niet drinkt gewoon meedoen met het feestelijke proostmoment: een ideale oplossing.

Eten voor de hele dag

Regel je ook het eten zelf? Realiseer je dat dit best wat tijd vraagt: catering is soms een praktischere optie. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een (deel) doen! Denk bijvoorbeeld aan de taart, want het is wel heel bijzonder om zelf een bruidstaart te maken als je fan bent van bakken.

Ook hapjes voor gedurende de dag zijn leuk om te bereiden, of kies zelfs voor een compleet diner. Houd ook in gedachten dat een diner heus niet altijd heel strak en netjes hoeft te zijn, als je hier geen behoefte aan hebt. Van zelf pizza’s bakken tot een tafel vullen met pastasalades en quiches, er zijn een heleboel opties om aan te denken.

Aankleding en sfeer

Kleed de locatie een beetje gezellig aan, dit doet namelijk een heleboel voor de sfeer. Vlaggen, slingers, ballonnen, sierkussens, kaarsen en verlichting: ga het liefst voor een totaalpakket. Het zit ‘m in de grote dingen én de kleine details.

Een welkomstbord is bijvoorbeeld leuk bij aankomst. Dek ook de tafels mooi, want eten vormt toch wel een belangrijk moment tijdens een bruiloft. Je kunt glazen of servetten perfect personaliseren. Of denk zelfs aan een menu of naambordjes op de tafel. Maak het romantisch met rozenblaadjes.

Ook het plekje waar jij en je partner zitten tijdens de ceremonie kun je naar smaak inrichten, met een trouwboog met daaraan een zee van bloemen of sierlijk lint. Denk ook aan onder andere ballonnen, sterretjes of misschien wel vuurwerk. En richt de dansvloer in voor een gezellige avond, met bijvoorbeeld discoballen en -lampen.

Cadeautjes voor de gasten

Wil je de gasten na afloop een cadeautje meegeven? Ook hier kun je zelf iets voor verzinnen. Maak het misschien zelfs helemaal zelf! Bak koekjes, brouw zelf een drankje of geef iets anders persoonlijks mee, want zo’n cadeautje blijft de gasten nog lang bij.

LEES OOK:

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.