NIEUWE HOWTOTALK-APP ZORGT VOOR BETERE SFEER MET DE KIDS IN HUIS!

‘Ik heb voortdurend strijd met mijn kind. Ik moet alles tig keer herhalen, maar hij luistert gewoon niet.’ ‘Mijn kind heeft driftbuien. Als ik hem daaruit probeer te halen, wordt het alleen maar erger.’ ‘Dat gedoe om schermtijd… gek word ik ervan!’ In veel gezinnen zijn dit bekende taferelen. De nieuwe Howtotalk-app leert je op een andere manier te communiceren met je kind. Met als resultaat: een betere sfeer in huis en een kind met meer zelfvertrouwen.

Bedenker van de app is het Nederlandse Howtotalk, dat ook boeken uitgeeft en (online) trainingen verzorgt. Heleen de Hertog, oprichter van Howtotalk: “In de app integreren we het beproefde succes van onze methode, onze jarenlange ervaring met ouders en de nieuwste inzichten uit onderzoek naar emoties, hechting en hersenontwikkeling.” 

Complete training

De app biedt ouders op praktische en interactieve wijze oplossingen voor dagelijkse uitdagingen én verbetert de band tussen ouder en kind. De Howtotalk-methode is erin verwerkt als complete training, inclusief praktijkvoorbeelden, behulpzame reacties, podcasts en video’s. 

Ouders krijgen dagelijks tips, reminders en korte oefeningen, zodat ze zich de vaardigheden op een natuurlijke manier eigen kunnen maken. Het gaat hier om gedragsverandering, en daar is een app bij uitstek een geschikt middel voor. Een kind dat boos wordt, elke keer uit bed komt, faalangstig is, ruzie maakt of plotseling niet meer naar school wil: de app leert je er op een rustige, effectieve manier mee om te gaan. Zonder strijd, beschuldiging en uitspraken waar je spijt van krijgt. Én zonder je eigen grenzen uit het oog te verliezen.

Simpel, praktisch en direct toepasbaar

Ervaringen thuis waren voor De Hertog vijftien jaar geleden de aanzet voor Howtotalk. Haar oudste zoon was ‘een pittig mannetje’ met wie ze de nodige strijd had. Dat veranderde nadat ze de wereldwijde bestseller How to talk so kids will listen & listen so kids will talk van Adele Faber en Elaine Mazlish had gelezen. 

“Ik ontdekte dat de moeizame situaties met mijn kind vooral ontstonden door míjn manier van communiceren. Want hoe je als ouder omgaat met de gevoelens van je kind, heeft een enorme impact op de wijze waarop hij zich uit.” 

De Hertog bewerkte het boek voor de Nederlandse markt, evenals een variant met focus op rivaliteit tussen broers en zussen: How 2 Talk 2 Kids broers en zussen zonder rivaliteit; en gaf ze uit onder de naam How2talk2kids. Ook in Nederland werden het absolute bestsellers: inmiddels zijn er ruim 120.000 exemplaren van verkocht. 

De Hertog verfijnde de methode in een training en hielp met Howtotalk al meer dan 20.000 ouders aan een beter contact met hun kinderen. “We zijn hier echt gepassioneerd door geraakt. De methode is simpel, praktisch en direct toepasbaar. Je leert beter om te gaan met heftige gevoelens van je kind, maar ook meewerkend gedrag te stimuleren, autonomie aan te moedigen, grenzen te stellen, je kind te bevrijden van etiketten en ervoor te zorgen dat hij verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn gedrag. Daarmee kan je kind echt worden wie hij wil zijn.”

De Howtotalk-app is beschikbaar in de App Store. Tot en met 31 augustus profiteer je van de early bird-korting van 50%. Voor een jaarabonnement betaal je dan maar €19.99 (€1.67 per maand). Howtotalk lanceert de app dit najaar ook wereldwijd in het Engels.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.