BLOG LIESBETH; EEN, TWEE, DRIE, VIER

Hoedje van papier

Inmiddels zijn onze kinderen vier jaar en hebben we wat jaartjes tanden poetsen erop zitten. Toen we hiermee begonnen heb ik goed nagedacht over hoe wij dat aan gingen pakken. Want het is best een dingetje in kinderland. Als je geen kids hebt, heb je echt zó geen idee hoe irritant het is als je kinderen tandenpoetsen niet tof vinden. Overal lees en hoor je verhalen over dat tanden poetsen. Ik werd al bang gemaakt voordat we er goed en wel mee begonnen.

Nu is het zo dat wij twee kinderen hebben gekregen die, gelukkig, zeer relaxed zijn met tandenpoetsen. Oke het begin was lastig. Ze trokken dat ding er steeds uit als deze mama de regie nam met poetsen. Want ze wilden het zelf doen. Tuurlijk, dat is ook leuk. Maar op de spannende stoel bij de tandarts liggen vonden ze minder leuk, dus kom hier met die tandenborstel!

Na enig duw en trekwerk bedacht ik het volgende. Want het poetsen op zich was één ding, het hoelang je moest poetsen werd een ander ding. Niet zozeer bij de kinderen, ook wel bij Mike. Mike was na tien seconden wel klaar met poetsen. Stond ik ernaast te tetteren dat dat natuurlijk veel te kort is. De tandarts had gezegd twee minuten minimaal. Hoe die beste man daarbij komt weet ik niet hoor, hij heeft zeker zelf geen kinderen.. Maar goed. We kozen de gulden middenweg. Ongeveer één minuut. Kan prima. En op zomaar een dinsdag begon ik te zingen.

Eén twee drie vier een hoedje van een hoedje van
Eén twee drie vier een hoedje van papier
En als dat hoedje dan niet past
Dan zetten we het in de glazen kast
Eén twee drie vier een hoedje van papier

Sindsdien zingen we dit riedeltje twee keer. I know, het is niet een volle minuut… maar het is een fijne houvast voor Noortje & Annabelle. En zeker ook voor ons!

LEES OOK;

Blog by Liesbeth Sterrenberg: Liesbeth is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al 4 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus!

Photocredits: Merrilee Liddiard // mermagblog.com

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.