TIPS DRIEWEEKSE RONDREIS DOOR ITALIE MET KINDEREN!

Rondreis Italie met kinderen | CITYMOM.nl 1

Rondreis Italie met kinderen | CITYMOM.nl 1

Rondreis Italie met kinderen | CITYMOM.nl 1

Een rondreis maken door Italië met kinderen is een goed idee. In dit blog zal ik je uitleggen waarom. Ik neem je mee naar de mooiste plekjes, naar de lekkerste pizza’s, schitterende natuur en mooie Italiaanse steden! Juist de diversiteit maakt Italië tot één van onze favoriete vakantielanden. Het heerlijke eten, helpt natuurlijk ook goed mee.

Het Gardameer

In Italië wordt onze eerste stop het Gardameer. Het grote meer in Italië is een beroemde bestemming voor Nederlandse gezinnen. Dat merken we goed, we horen overal veel Nederlands geklets. We genieten van het zwembad, varen op het meer en bouwen kastelen op het strand.

De dorpjes Lazise en Sirmione zijn erg knus en een bezoek waard. Ijsjes eten op een terrasje, uitkijken over het meer.. Wat is dat fijn! Ook bezoeken we de stad van Romeo en Julia, Verona! Een erg leuke stad!

We slapen op camping La Quercia in Lazise, een grote en luxe camping. De camping heeft verschillende zwembaden, animatie en twee restaurants.

Na een week aan het Gardameer, vervolgen wij onze rondreis door Italie en reizen door naar Toscane.

Rondreis Italie met kinderen | CITYMOM.nl 1

Pisa

Onze camping ligt vlak onder Pisa en direct aan de zee. We kunnen er snorkelen en hebben een fantastisch uitzicht over de zonsondergang.
Ook bezoeken we natuurlijk de stad Pisa. Die gekke scheve toren moeten we gezien hebben.

Maar als we eerlijk zijn, we zouden hier niet opnieuw een dagje heengaan. Het is ontzettend druk en veel meer dan de toren heeft Pisa niet. Maar hé, de toren kan van de bucketlist. Na vier nachten op deze camping gaan we weer door.

 

Cinque Terre

Van te voren hadden we flinke horrorverhalen gelezen over de drukte in de zomerperiode. Maar dit viel ons alles mee. Wij parkeren onze auto vlakbij station La Spezia en nemen vanaf daar de trein.

Cinque Terre bestaat uit 5 dorpjes aan de zee op een berg. De trein stopt bij ieder dorpje. De uitzichten zijn schitterend. In de dorpjes is het op sommige plekken druk, maar in de trein hebben we de coupé voor ons alleen!

 

Luca

We maken tevens een dagtripje naar Lucca, volgens onze kids het leukste stadje van Italië. Wie weet komt het door onze fantastische familiefiets die we daar huren. De kids zijn blij! We fietsen de stadsmuur rond. Leuke manier om vanaf de fiets de stad te bekijken!

Rondreis Italie met kinderen | CITYMOM.nl 1

Toscane

En dan begint ons hoogtepunt van de vakantie. We maken een ezeltocht door het ruige Toscane. Niet het Toscane wat jij waarschijnlijk van de foto’s kent, we komen haast niemand tegen. Onze tweedaagse ezeltocht begint met ezelles op de manege en een oefenrondje. De volgende twee dagen is het de ezel en wij.

Het is fantastisch!

Over velden, door de rivier en door bosachtig gebied. We maken wandelingen van 6 en 8 kilometer en doen hier zo’n 7 uur per dag over. Soms zijn de stukken best pittig (lees berg op, in de volle zon over grote keien). We slapen onderweg bij twee agriturismo’s en zijn twee dagen op en top aan het genieten! 
Meer lezen over onze ezeltocht kan op Ezeltocht Altratoscane.

Rondreis Italie met kinderen | CITYMOM.nl 1

Florence

En dan komen we na onze ezeltocht aan in Florence voor een tussenstop van één nacht. We slapen in hotel Magenta, middenin het centrum en wandelen zo de drukte in. De kinderen draaien rondjes in de draaimolen, we genieten van een straatmuzikant, eten heerlijke spaghetti en wandelen langs de bruggen van Florence.

Een leuke eerste indruk van Florence!

Rondreis Italie met kinderen | CITYMOM.nl 1

Venetië

Onze laatste bestemming is de regio Venetië. We staan op een camping in Chioggia met een heel fijn zwembad en direct aan het zandstrand. Heerlijk!

We huren fietsen en fietsen naar Chioggia, ook wel klein Venetië genoemd. Het is er heerlijk rustig en doet ons inderdaad aan Venetië denken. De bruggen, de bootjes, de visnetten, wat oogt het knus en gezellig. We eten pizza op een pleintje.

Eén van de laatste dagen van onze rondreis gaan we naar Venetië. Omdat parkeren nogal lastig is, besluiten wij met de boot te gaan vanaf Fusina. Ideaal, met een klein half uur varen hebben we vanaf het water een super uitzicht over Venetië.

We zijn verrast doordat de kinderen Venetië zo leuk vinden. Het is levendig, er zijn straatartiesten, overal varen bootjes en de vrolijke gekleurde huizen maken de kids enthousiast. We slenteren rond, eten ijsjes en kijken onze ogen uit.

Wij waren in totaal ruim 3 weken in Italië. We hebben onze tent op drie verschillende campings opgezet, sliepen twee nachten in een agriturismo en eenmaal in een hotel. We hebben de hele reis met onze eigen auto gemaakt. We kijken terug op een geweldige trip. De diversiteit van het land heeft ons verrast! Wil je meer lezen en zien over onze reis naar Italië, kijk dan eens op Avonturen Sparen.

LEES OOK VAN ILSE: 

 

IF YOU LIKE IT, PIN IT

TIPS DRIEWEEKSE RONDREIS DOOR ITALIE MET KINDEREN!

BLOG BY ILSE @Avonturen Sparen

Mijn naam is Ilse en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van Sam (2012), Saar (2014) en Mees (2016). Wij genieten er enorm van om met onze kids op pad te gaan. Van de camping om de hoek tot Australië, van korte uitstapjes tot lange reizen. Als we maar nieuwe avonturen beleven, dat is ons motto. Omdat ik vaak de vraag krijg, hoe wij dat reizen met kleine kindjes nu voor elkaar krijgen, ben ik begonnen te schrijven over onze trips op avonturensparen.com. Om te laten zien hoe leuk en fijn het kan zijn om met je kindjes op pad te zijn en wat de leukste plekken zijn die je niet mag missen. Super leuk om ook mijn avonturen op CITYMOM te delen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.