BLOG ILANA; DE DRIE PRINSESSEN

alexiaenarianebeeldrd.nl

Op Koningsdag steven ik om de zoveel jaar samen met mijn schoonmoeder rond 7:00 uur ’s ochtends als iedereen in huis nog op 1 oor ligt – zij komen rond 10:00 uur helpen verkopen en hebben het om 11:00 uur wel weer gezien – richting A’dam-Zuid om de kinderspullen te verkopen. De opbrengst gaat naar de kinderen nadat ze oma eerst op een ijsje hebben getrakteerd bij haar favoriete ijssalon Venetië. Als een heus winkeltje leggen we alles klaar, hangen we alles op – gewassen en gestreken – en zien onze Franse en Italiaanse kleertjes van Petit Bateau, Tartine et Chocolat en Il Gufo er zo beeldig uit dat ik gelijk alles zelf wil kopen. Maar ach, alles is te klein. Het publiek dat op ons af komt stevenen denkt er net zo over als wij – alleen gooien ze wel alles in 1x overhoop, af en toe wordt er iets mee gegapt als we even niet goed opletten en er wordt afgedongen alsof de aankoopwaarde ooit 2 euro was. Ach, het is Koningsdag –dus afdingen mag – maar sommige mensen gaan er wel erg ver in… Bij elk shirtje, bloesje, broekje, schoentjes zie ik een van mijn drie er zo weer in weglopen. Ik vind het dan ook leuk om aan mensen te verkopen die er echt blij mee zijn. Hoogzwangere vrouwen die op zoek zijn naar rompertjes en shirtjes en zachte broekjes voor hun baby’tje.

Als we ’s middags thuiskomen kijk ik moe naar het Koningsspel op tv in de herhaling.  Elk jaar denk ik weer – waarom zou ik nog staan verkopen – en als ik het Koningshuis dan op tv zie denk ik ach, zij doen ook sportief mee. Natuurlijk bekijk ik alle kleding, prinsen en prinsessen. Ik denk altijd bij de drie prinsesjes; hoe is dat vooraf eraan toe gegaan?

Vorig jaar was het spijkerjackje van Zara uitvoerig besproken. De een vond het fantastisch dat het kind zo lekker gewoon kon zijn – de ander vond het niet prinseswaardig op zo’n dag. Beide is natuurlijk waar. Ik fantaseer dat de aankleding onder mijn hoede in overleg met de meiden toch anders zou zijn gegaan. Amalia in haar gele damesjas van de Zara – geel flatteert haar wel – maar de jas was te lang en de jurk die me ook erg ouwelijk en somber leek voor een jong meisje – zag je nauwelijks. Alexia had een donkerblauw kanten jurkje aan. Hij had een zoompje korter gemogen – een donkerblauwe panty eronder en een beetje flatterend schoentje. Ballerina was niet verkeerd – maar dan wel donkerblauw suède of lak of een contrasterende kleur als rood suède en het kleine vestje zou ik ook hebben vervangen voor eentje die iets kittiger om haar heen zou zitten in het donkerblauw met een steentje of kraaltje erop en iets meer open zou vallen dat het jurkje beter tot zijn recht kwam. Prinses Ariane had zichzelf – ik denk onbedoeld een beetje stijve prinses gemaakt. De combinatie van haar kapsel met de beige cape – was ze zo gestapt uit de familie Von Trapp. Ik begrijp dat ze het frisjes had want ze had een echt zomerjurkje aan. Als ze had gekozen in combinatie met het zachtroze zomerjurkje voor een contrasterend felroze dun vestje  had het geheel beter naar voren gekomen.

Dit jaar zag ik weer dat het drie leuke meiden zijn die zich goed weten staande te houden in de menigte; knap!  Amalia merk je – intelligent als ze is – dat ze haar rol al echt snapt, vrolijk liet ze een selfie maken samen met leeftijdsgenoten uit het publiek die hierom vroegen. Alexia voelde steeds eventjes voorzichtig of haar mooie paardenstaart nog wel goed zat en Ariane zag je denken: “ik ben toch de jongste, ik hoef niet zo voorbeeldig aardig te doen.” En terecht!

 

BLOG BY ILANA MEIJERS

Ilana Meijers getrouwd met Dennis, hebben samen drie kids. Zoon Joey 11 jaar, dochter Jaela 9 jaar en dochtertje Judy 4 jaar. Voor ons zijn ze onze 3 J’s en als we even iets snel aan elkaar appen over een van de drie dan hebben we het over J1, J2 of J3. Mijn passie voor kinderkleding en -lifestyle is begonnen in de loop van mijn eerste zwangerschap nu zo’n 11 jaar geleden. Natuurlijk weet ik er inmiddels veel meer van dan toen. Inmiddels ben ik 40 jaar. Ik wist het al direct in mijn eerste zwangerschap: ik hou van mooie spullen en vooral mooie baby- en kinderkleding. Ik ben niet zo van de levensmotto’s maar voor de fashion voor (mijn) kids heb ik er wel degelijk een: “less is more.” De uitleg hiervan zal vaak in mijn blogs terug komen. Ik heb nogal de neiging om in chronologische volgorde te werk te gaan, maar voor de geïnteresseerden onder jullie zou dat wellicht betekenen dat we pas over een jaartje ofzo bij meisjeskleding maat 4 jaar zijn omdat ik t in eerste instantie dan alleen over babykleding zou hebben. Dus ik zal proberen mij van deze dwangneurose te weerhouden en al vrijwel gelijk mijn blogs zo eerlijk mogelijk te verdelen tussen baby’s en boys en girls.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.